25. toukokuuta 2015

Paluu Väli-Amerikkaan

IMG_0007
IMG_0282-2
IMG_0037-2
IMG_0450-2

Muutama päivä sen jälkeen, kun olin kirjoitellut blogiin Väli-Amerikka haaveiluista, sain tietää lähteväni alueelle pian uudelleen. Olen odotellut tämän kaiken viimeistä varmistumista jo muutaman viikon ja matkapäiviäkin on sumplittu suuntaan ja toiseen. Näin ollen muutaman päivän Barcelonan loma vaihtuikin muutaman viikon Guatemalan työmatkaan. Tällä hetkellä lähtöön on kuitenkin enää neljä yötä jäljellä ja jännitys kasvaa pikkuhiljaa. Suuntaan takaisin Guatemalaan erään todella mielenkiintoisen työproggiksen myötä. Noin kahden ja puolen viikon reissun aikana pääsen kiertämään itselleni täysin uusia alueita, mutta työtahti tulee olemaan kova. Odotan kuitenkin ihan älyttömästi ruokaa, maisemia, kulttuuria ja ihmisten kohtaamisia. Maksimilämpötilat tuolla Atlantin toisella laidalla hipovat tällä hetkellä hellelukemia ja sadekausi on päällä. En siis oikein tiedä mitä säältä odottaa ja mitä pakata mukaan. 

Ehdin Guatemalasta takaisin Suomeen hyvissä ajoin juhannukseksi, jonka jälkeen aloitankin ihan uudessa työpaikassa. Viimeinkin viime viikolla kävin allekirjoittamassa vakituisen työsopimuksen sellaiseen unelmapaikkaan, jossa työskentelystä en nyt välttämättä edes uskaltanut unelmoida. Työ kuulostaa täysin mun jutulta ja työtarjouskin tuli niin puun takaa, etten ollenkaan ole osannut uskoa tätä todeksi. Viimeiset viikot olenkin lähinnä odotellut piilokameroiden ilmestymistä jostain nurkan takaa, mutta onneksi sain jo allekirjoitettua työsopimuksen, eikä kameroita ole vielä toistaiseksi näkynyt.

Kaikkea upeeta on seuraavina viikkoina ohjelmassa, enkä malttaisi millään odottaa uuden työn aloittamista. Yritän tässä samalla kuitenkin keskittyä tähän hetkeen ja miettimään mitä kaikkea tarvitsenkaan mukaani Guatemalaan. En välttämättä pysty tällä kertaa kovastikaan blogia päivittämään paikan päältä, mutta ajattelin yrittää postailla matkafiiliksiä reissun aikana ainakin facebookkin ja instagramiin.

Kuvat Atitlán-järveltä ja Chichicastenangosta Guatemalasta edelliseltä reissulta marraskuulta 2013.

44 kommenttia:

 1. Oho, hurjasti onnea Annika! Ihan huikeita uutisia ja uuden unelmatyön lisäksi kaksi ja puoli viikkoa Guatemalassa kuulostaa aika makialta :) Barcelonaan varmasti ehtii myöhemminkin. Ota kaikki ilo irti (työn ohella) reissusta! Mielenkiinnolla jään seuraamaan tulevia Guatemala-postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Guatemalan aurinko ja palmut sopii paremmin kuin hyvin :)

   Poista
 2. Ihanaa! Tuo mulle sitten sellainen värikäs peitto (tai ihan mitä vaan ihanan värikästä), jos matkalaukussa vaan on tilaa ;) Jään innolla odottamaan taas kuvia Guatemalasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän muistaa! Toivottavasti pääsen jonnekin värikkäiden peittojen apajille :)

   Poista
 3. Jee, hyvää työmatkaa vielä tätäkin kautta! Cuidate mucho! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan hurjan paljon onnea:) Mieletöntä miten asiat välillä järjestyykin niin täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Marika! Tää on kyllä ollut sellainen kuukausi, kun vihdoinkin tuntuu siltä, että asiat lähtee rullaamaan :)

   Poista
 5. Mahtavaa! Paljon onnea uudelle työpaikalle ja mahtavaa reissua!

  VastaaPoista
 6. Vau! Tämä oli siis se salamyhkäinen juttu ilmeisesti :) Paljon onnea unelmaduunista ja ihan mahtavaa reissua Guatemalaan!!

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa mahtavalta, seka Guatemalan reissu etta uusi työpaikka, onnittelut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra. Tämä vuosi näyttäiskin tuovan tullessaan hyviä juttuja :)

   Poista
 8. Vautsi, onpa upea mahdollisuus! Onnea siitä ja uudesta työstä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Näyttää siltä, että kun tulee yksi hyvä uutinen, niin tulee useampikin :)

   Poista
 9. Kuulostaapa mahtavalta työmatkalta:) Saanko kysyä mitä teet?
  Ja onnea uuden unelmatyöpaikan johdosta,hieno juttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael :) Työmatka on ihan erillinen oma juttunsa, en viitti näin julkisesti yksityiskohdista huudella, mutta järjestöhommia :)

   Poista
 10. Onnea uudesta työpaikasta, tosi hieno juttu! Ja mukavaa reissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Harmittaa vielä pikkaisen, ettei päästä Barcelonaan, mutta ehkä sitten syksyllä toivottavasti :)

   Poista
 11. Onpas sinulla mielenkiintoisia juonenkäänteitä tulossa! Onnea vaan kovasti uusiin tuuliin!

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa upealta! Miten saitkin työmatkan vain siitä haaveilemalla :) Onnea myös uudesta työstä, tiedän miltä tuntuu kun saa sen mistä ei ole uskaltanutkaan unelmoida ! jes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no itse asiassa työpaikan kanssa aika lailla kävikin niin. En nimittäin osannut sitä edes hakea, koska se ei ollut julkisesti haussa :) Kiitos paljon Maari Johanna!

   Poista
 13. Hyvää matkaa! Jään odotteleen ihanan värikylläisiä, vaikka olisivatkin sateisia, kuvia jälkikäteen, jos niitä ehdit postailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irina, enköhän ehdi ja varmasti postailen :)

   Poista
 14. Jes, kuulostaa hienolta! Onnea työpaikasta ja hyvää matkaa!

  Mä vähän jaan sun jännityksen ja samaistun fiiliksiin, kun itselläkin tulossa matka kesällä ja tavallaan uus(vanha)työpaikka, kun siirryn ekaa kertaa tekemään nykyisiä töitäni Suomeen. Tulevia viikkoja ja kuukausia odotellessa, siis! Ja matkakuvia Guatemalasta, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi!

   Teilläkin on suuria mullistuksia edessä, jännittää että pääset tekemään tuttuja töitä uuteen ympäristöön Suomeen. Tsemppiä ja nautintoa viimeisille Korean viikoille ja kuukausille :)

   Poista
 15. Oo miten hyvältä kuulostaa! Onnea kovasti uudesta työstä ja tietysti matkasta :D Guatemala olisi niin unelmapaikka. Toivottavasti ehdit näpsimään kuvia, niin voit myöhemmin päivittää blogissakin pidempien kertomusten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima. Tässä on ollut aihetta juhlaan jos toiseen ja ulkona syömiseen :) Yritän napsia mahdollisimman paljon kuvia! :D

   Poista
 16. Vau, superisti onnea vakkarityöstä!! Ihan mahtava juttu! :) Ja kivaa reissua, toivottavasti ei käy lämpötila liian tukalaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Inka, kuulostaa se vieläkin uskomattomalta. En usko ennen kuin olen ensimmäistä päivää töissä :) Onneksi öisin taitaa lämpötilat laskea näihin Suomen lukemiin, joten tuskin tulee ikävä.. hehe

   Poista
 17. Mielenkiintoiset ajat edessä sinulla. Onneksi päästään tässä siivellä ainakin sinne Väli-Amerikkaan.

  VastaaPoista
 18. Mukavaa työmatkaa ja samaan hengenvetoon vielä onnittelut uudesta vakkarityöstä! Mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Olen todella innoissani, kuten tästä ehkä huomaa :)

   Poista
 19. Mahtavaa, onnittelin jo uudesta työstä Instagramissa, mutta onnittelen vielä uudestaan. :) Ja ihan mahtavaa reissua sulle myös!

  VastaaPoista
 20. Huikean suuret onnittelut uudesta työpaikasta ja elämysrikasta reissua Guatemalaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Elämysrikkaasti tää reissu onkin jo ehtinyt alkaa :)

   Poista
 21. Onneksi olkoon uudesta vakituisesta työpaikasta! :) Kuulostaa muutenkin mahtavalta, että pääset nyt taas väli-amerikkaan työmatkailun merkeissä! Innolla jään seuraamaan tulevia postuksia siltä suunnalta, vaikka tämä kommentointi onkin vähän jäänyt (blogista puhumattakaan).. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riia! Täällä sitä ollaan, matkalla jo.. kiva, että seuraat mukana :)

   Poista
 22. Vau, ei tartte varmaan hirveästi harmitella väliin jäänyttä Barcelonan reissua - se odottaa kyllä! Ota kaikki irti Guatemalasta kovasta työtahdista huolimatta! Jään seurailemaan sun instaa silmä kovana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei onneksi tarvitse ihan niin paljoa nyt harmitella, kyllä tääkin kelepaa :) Kiva, että seurailet mukana. Toivottavasti pääsen instaakin päivittämään!

   Poista