28. toukokuuta 2015

Pieni pala Tukholmaa

Viikonloppumatka Tukholmaan on tietenkin ollut suunnitteilla jo useita vuosia, mutta aina se on joutunut väistymään muiden suunnitelmien tieltä eikä lyhyillä Suomen lomilla ole tehnyt mieli lähteä paljon Helsinkiä tai mökkikylää pidemmälle. Näin Suomessa asuessa taas Tukholmakin on kiva piristys arjen keskellä ja niin kätevä, koska sinne voi suunnata ihan muutamaksi päiväksi sen kummempia lomia suunnittelematta. 

Henkilökohtaisesti olen tällä hetkellä saanut ihan tarpeekseni noista Itämeren eksoottisesti paateista, viime kesäinen päiväreissu Tallinnaan sekä risteily ystäväni häihin Ahvenanmaalle täytti oman risteilyannokseni vähintäänkin muutamalle seuraavalle vuodelle. Appelsiinin puolikkaani varmasti olisi lähtenyt tutustumaan suurempiin Tukholmaan vieviin paatteihin ihan mielellään, mutta mulle oli lohdutus huomata, että kaveripariskunnan kanssa oltiin kaikki samaa mieltä siitä, että tällä kertaa lentokone oli ainoa oikea vaihtoehto. Ja kuinka luksusta on kuunnella kapteenin lausahdus "valmistautukaa laskeutumaan 15 minuutin päästä" juuri kun tuntuu, että vastahan sitä päästiin koneeseen sisään. Oi kunpa kaikki lennot olisi yhtä leppoisia ja lyhyitä pyrähdyksiä!

IMG_7268
IMG_7271
IMG_7292

Vietimme Tukholmassa yhteensä vain kaksi kokonaista päivää. Lennot oli kätevästi niin, että saatiin otettua kaikki irti viikonlopusta - menolento perjantai-iltana ja paluu sunnuntaina illalla. Aiemmin olen käynyt Tukholmassa tosi lyhyillä visiiteillä, siis vielä lyhyemmillä kun tämänkertainen. En ole oikeastaan koskaan päässyt tekemään rakastamaani päämäärätöntä haahuilua ympäri Tukholma katuja, vaikka kaupungissa olen periaatteessa vieraillut jo monta kertaa ennenkin. Onneksi meillä ei kellään ollut mitään sen erikoisempia suunnitelmia, vaan reissukaverit oli samaa mieltä siitä, että kävely ja kaupungin fiilistely on parasta mitä on. 

Lauantain sää sopi suunnitelmiin oikein mainiosti, aurinkokin helli ajoittain. Sunnuntaina taas satoi koko päivän, mikä tarkoitti sitä, että muutama tunti hehkutetussa Fotografiska-museossa oli paikallaan. Ja visiitin arvoinen museo se onkin! Vinkki vitosena kerrottakoon, että kahden pääsylipun ostaja saa kaupan päälle vapaavalintaisen julisteen. Onneksi kaveri bongasi tämän tiedon turistikartasta, nimittäin etua ei museossa erikseen mainosteta!

IMG_7381
IMG_7390
IMG_7425
IMG_7432

Tukholmasta tykättiin kaikki neljä! Osa meistä olisi kai valmis kaupunkiin muuttamaankin. Nicon mielestä Helsinki on kivempi, koska täällä on niin paljon vähemmän ihmisiä ja kieltämättä itseänikin yllätti Tukholmaan suuruus, joka löi vasten kasvoja heti lentokenttäjunasta ulostautuessa. Metrotunnelit ja ne kodittomat kerjäläiset yms. toi heti mieleen Euroopan suurimmat metropolit Pariisista Lontooseen. Rehellisesti sanottuna olen tyytyväinen, ettei Helsinki ole näihin verrattavissa. On tämä meidän oma rakas pääkaupunkimme niin pieni paikka ja painii täysin eri sarjassa. Ihmetystä herätti meidän keskuudessa erityisesti parrakkaat ruotsalaiset (mikä ihmeen muoti tämä on?), joiden lukumäärää osa porukasta innostui laskemaan. Muina ihmetyksen aiheina oli Gamla Stanin turistikaupoista löytyvä Muumi-krääsän määrä sekä metrolippujen hankkimisen ongelmallisuus!

Yövyimme tällä kertaa Airbnb-kämpässä Södermalmilla, tosi kätevällä paikalla ja söpön persoonallisessa asunnossa. Siitä ehkä pian lisää. Tämä oli meille kaikille ensimmäinen Airbnb-kokemus ja täysin mutkaton sellainen. Airbnb on armasti seuraavallakin reissulla varteenotettava vaihtoehto majoitusta etsiessä. 

IMG_7440
IMG_7304
IMG_7340
IMG_7429

Lyhyt pyrähdys Tukholmaan taisi toimia meillä kaikilla sopivasti rentouttavana breikkinä keskellä kevään muita stressejä. Oli myös ihana huomata, kuinka kätevää oli ensimmäistä kertaa matkustaa ystäväpariskunnan kanssa reissun alusta loppuun saakka. Eiköhän tällä porukalla lähdetä reissuun toistekin. Todennäköisesti jonnekin muualle, mutta miksei vaikka Tukholmaankin!

13 kommenttia:

 1. Hienoja Tukholma-kuvia!! Sama homma täällä, kaikki visiitit Tukholmaan on olleet niin lyhyitä ettei oikeastaan tunne koko kaupunkia vaikka on ollut niin usein... ja ne parrakkaat, ne on niitä lumber sexualeja :D. Mä nauroin samaa Åressa talvella. Ruotsalaiset on kai niin paljon trendikkäämpiä edelleen :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eve! Mikäs siinä onkaan, että se on vähän sellainen läpikulkupaikka tai sitten just parin tunnin risteilyn kohde?!? Ne parrakkaat on..öö, asiasta voi olla montaa mieltä :D

   Poista
 2. Hienoja Tukholma-kuvia!! Sama homma täällä, kaikki visiitit Tukholmaan on olleet niin lyhyitä ettei oikeastaan tunne koko kaupunkia vaikka on ollut niin usein... ja ne parrakkaat, ne on niitä lumber sexualeja :D. Mä nauroin samaa Åressa talvella. Ruotsalaiset on kai niin paljon trendikkäämpiä edelleen :D.

  VastaaPoista
 3. Ah, ihania kuvia! Me viimeksi laskettiin punahousuisten miesten määrää, ne oli ainakin silloin vuonna 2011 kuuminta hottia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, just hyvä. Olin jo ehtinyt unohtaa sen trendin! :P

   Poista
 4. Vai on parrakkaat miehet vallanneet Tukholman. Voi ei. Sehän tarkoittaa sitä, että sama muoti tulee sitten vuoden-parin päästä Suomeen... ;)

  Hienoja kuvia! Pitäisi varmaan itsekin tehdä jokin viikonloppureissu Tukholmaan, kun en edes muista milloin olisin viimeksi käynyt siellä. Ei muuten muakaan nappaa nuo Itämeren risteilijät, joten lentäminen ei olisi ollenkaan paha vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, on ne. Toivottavasti ei tuu vastaavat parrakkaat Suomeen ihan heti :D

   Kannattaa ehdottomasti suunnata pikavisiitille Tukholmaan. Mua vähän harmittaa, etten ehtinyt enempää söpöjä kahviloita ja kauppoja kierrellä, mutta ens kerralla sitten.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Tukholma on kiva kaupunki, mutta siellä tulee käytyä ihan liian harvoin, vaikka onkin niin lähellä. Tai ehkä juuri siksi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Joo, niin tyypillistä. Se on liian lähellä :)

   Poista
 6. Jännä miten sitä on tullut käytyä Tukholmassa miljoonasti mutta en minä ole kyllä vieläkään oikeasti tutustunut Tukholmaan. Pitäisi kyllä, sillä kyseessä on hyvin viehättävä kaupunki. Södermalm on mun lempparipaikkoja, siellä on tullut vietettyä paivää lasten kanssa useamman kerran kun sattuu olemaan lähellä Viikkarin terminaalia. Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tukholmasta löytyy varmaan vaikka kuinka paljon kivoja alueita, jos vaan ehtisi tarkemmin niitä kaikkia tutkimaan. Kiitos :)

   Poista
 7. Tukholma on kyllä aivan upea kaupunki varsinkin kesäaikaan ja on ihanaa, miten täysin erilaiseen ympäristöön onkaan mahdollista päästä loppujen lopuksi vain muutaman tunnin laivamatkalla :) Suuntaan tänä kesänä uudemman kerran töihin Ahvenanmaalle ja odottelen jo nyt kesäisiä reissuja Ruotsin puolelle innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hienoa että pääset takaisin Ahvenanmaalle. Sieltä onkin helppo suhauttaa Tukholmaan asti :)

   Poista