3. toukokuuta 2015

Metsässä keskellä kaupunkia

Vanhempieni ja siskoni luona asustava pieni Messi oli meillä muutama viikko sitten viikonlopun hoidossa. Messi on erittäin suloinen ja vasta parivuotias pieni Cottoni. Niin ihana kun hän osaakin olla, osaa hän myös olla joskus erittäin rasittava. Messi kun ei ole tottunut tällaiseen keskustassa tapahtuvaan kaupunkiasumiseen, vaikka pääkaupunkilainen onkin. Messi on ihan hermona rappukäytävästä kantautuvista äänistä, hissin ja ovien pauke saa hänet hulluksi, vaikka ratikan kolina tai ambulanssin helinä kadulla ei hetkauta ollenkaan. Tämä sylissä erittäin hyvin viihtyvä, rivitalossa asuva koiravauva ei ymmärrä, että rappukäytävään ei vielä sovi pisuja lurautella tai että suojatien kohdalla keskellä autotietä ei kannata ruveta isommille tarpeille. Niinpä meidän oli pakko suunnata kunnon metsään, pois autojen vilinästä, jotta saatiin Messi edes hetkeksi rauhoittumaan. Muutama kilometri myöhemmin löysimmekin itsemme Seurasaaresta.

IMG_2950
IMG_2959
IMG_2962
IMG_2953
IMG_3015
IMG_2991
IMG_2997
IMG_2998
IMG_3011

Pienestä iltakävelystä tulikin yli kymmenen kilometrin lenkki. Seurasaari oli paljon kauniimpi ja suurempi kuin muistinkaan. Edellisestä vierailusta taitaa omalla kohdallani olla jo yli kymmenen vuotta. Ennen muinoin kouluaikoina käytiin saarella kavereiden kanssa oravia syöttämässä. Erityisen hyvin mieleen on jäänyt se kerta, kun metsäpolulla käveli vastaan itse presidentti Halonen, joka taisi olla päiväkävelyllä miehensä kanssa. Seurasaareen suunnataan ehdottomasti takaisin kelien lämmetessä, piknik-eväiden ja kavereiden kera!

18 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja ihana Messi! Tajusin juuri, etten ole eds käynyt kertaakaan Seurasaaressa... Siellä pitäisi lähteä joku kerta käymään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. On se aika kiva pala metsää ja luontoa keskellä Helsinkiä :)

   Poista
 2. Voi Messi :D On se pienen koiran elämä joskus vaikeaa. Seurasaareen täytyy kyllä minunkin tutustua lähemmin tänä kesänä. Tuo kuva joutsenista on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no on se vaikeaa :P Kesä onkin varmaan paras vuodenaika Seurasaareen tutustumiseen. Lokitkin sekosi joutsenista, ei vaan me :)

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Seurasaari oli mun suosikkipaikka lapsena kanssa, sinne tehtiin aina retkiä oravia syöttelemään vanhempien kanssa ja ne oli aina tosi spesiaali päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että se on kuulunut sunkin lapsuuteen! Oon kyllä kovasti kertonut niistä Nicolle, mutten tiedä onko se oravien syöttäminen enää ajankohtaista hommaa :D

   Poista
 4. Seurasaari on ollut käyntikohteiden listalla jo pitkään. Ei muka "ehditty" silloin Helsinki-vuonnakaan käydä siellä. Tosi kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Menninkäinen - ehtiihän sinne seuraavallakin reissulla :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat tutusta Seurasaaresta <3 Viime kesänä tein monesti ensin pyörälenkin ja kävin vielä lopuksi juoksemassa saaren ympäri ennen kotiin fillarointia. Huippu kiva ja tehokas treeni yksissä Helsingin parhaista paikoista :) Nyt vaan odotan, että saan fyssarilta hölkkäluvan (koska polvileikkaus) ja pääsen tuonne taas kirmaamaan. Se on kyllä niin totta, että yllättävän paljon sinne onkin aina matkaa. Pyörällä onneksi suhauttaa nopesti ja laiskajaakoillekin on bussikyyti tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Milla! Kuulostaapa hyvältä lenkiltä. Ihmettelin itse asiassa, kun sinne ei saa pyöriä viedä, mutta onhan siinä puolensakin :) Toivottavasti polvi on pian kunnossa!

   Poista
 6. Aww, ei ole helppoa olla pikkukoira! Kivalta vaikutti teidän lenkkimaastot kuitenkin! En ole muuten koskaan käynyt Seurasaaressa ja olenkin miettinyt, että missä tuo monumentti oikein sijaitsee :D Nytpä tiedän senkin. Jos vielä joskus päädyn Helsingin alueelle kesällä, niin pitänee käydä tsekkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ei ole ei :) Nämä kuvat näköjään hämäsivät vähän, koska Sibelius monumentti ei missään nimessä sijaitse Seurasaaressa, vaan ennemminkin Töölössä. Se vain sattui meidän kotimatkan varrelle.

   Poista
 7. Messilla on kylla luksusmaastot lenkeillensa. Tama postaus ei yhtaan auttanut mun ikuiseen Helsinki-hinkuun. Mielessani tiedan tai yritan vakuutella, etta en valttamatta nauttis rannikosta ja saarista talven pakkastuulien aikaan, mutta ei toimi :) Un beso Messille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sillä onneksi normaalisti metsä lenkkeilymaastoksi, eikä tämä betoniviidakko. Toivottavasti pääset pian meidän vieraaksi tänne :) Laitetaan beso eteenpäin!

   Poista
 8. Pitääpä joskus mennä käymään Seurasaareen, näyttää kauniilta! Vaikka olen asunut Helsingissä jo yli 10 vuotta niin en ole siellä koskaan käynyt, kun jotenkin aina unohdan että koko paikka on edes olemassa. Nyt pitää laittaa viimeistään kesän to do-listalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihmeessä mennä, kesä on varmasti sopiva ajankohta. Siellä oli kivan rauhallista, on kuitenkin niin iso paikka, että ihmiset hukkuu sinne keskelle :)

   Poista
 9. Mahtavia kuvia! Me käydään säännöllisen epäsäännöllisesti Seurasaaressa. Kannattaa joskus kokeilla opastettua kierrosta myös, jos 'vanhan ajan elämä' yhtään kiinnostaa =)
  Voi pientä Messi-parkaa… Meidän koira oli aika hermoraunio myös silloin, kun asuttiin enemmän "ytimessä" - kaiken lisäksi vanhan kerrostalon varustukseen ei kuulunut väliovea eli kaikki rapun äänet kuului tosi selvästi. Toivottavasti pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eva! Ens kerralla pitää tutkia tarkemmin tota kierrosta, kiitos vinkistä.
   Messi on meillä sen verran harvoin hoidossa, että on varmaan jo ehtinyt unohtaa asian ja totutteluun kuluu ens kerralla uudelleen aikansa. Meilläkään ei ole tota väliovea, joten hän menee eteiseen haukkumaan ja äänet kuuluu tosi selvästi.

   Poista