18. tammikuuta 2011

50 things about me and travelling

Kai minäkin sitten kun muut (Laura, Anna ja Noora). :)
Tässä siis muutama fakta minusta ja matkailusta.

1. Olen tähän mennessä käynyt 37 eri maassa, kaikilla eri mantereilla.

2. Tai en ole varma, voiko Abkhazian laskea omaksi valtioksi, jos vain 4 maata maailmassa on tunnustanut sen?

3. Olen asunut 7 eri maassa.

4. Vanhempani voivat syyttää itseään mun travel bugista kun veivät minut ja veljeni kansainväliseen ympäristöön niin nuorina.

5. Pariisi on ehdottomasti yksi mun lempparikaupunki maailmassa, ja sen katuja olen käppäillyt eniten, vuoden 2001 jälkeen vissiin 7 kertaa.

6. Oikeastaan kerroista viimeisin kesti vain yhden päivän.

7. Mun mielestä Pariisi voittaa NYCin, vaikka ne on kaksi ihan eri maailmaa.

8. Oikeasti olen viettänyt Pariisissa aikaa paljon enemmän, koska asuin muutaman kuukauden Marne-la-Valléessa, työskennellessäni Disneylandissä.

9. Rakastan Pariisin metroa, se tuoksuu jännälle ja siellä on ihan omanlaisensa tunnelma.

10. Vaikka parempi tunnelma löytyy kuitenkin maan päältä, kaduilta ja kujilta.

11. Kun olin kielikurssilla Ranskassa, menimme kavereiden kanssa hienoon Cannesin Carlton hotelliin, koska ei tiedetty mistä muualta löytyisi ilmainen vessa. Kaverini kysyi reippaasti respassa "excuse me, where can I find the restroom, please?" ja sen jälkeen kipitettiin tyttöjen (oliko meitä peräti 6?) kanssa hienoimpaan näkemääni vessaan, jossa lopulta vietettiin pitkä tovi kuvia räpsien.

12. Helsinki on myös yksi mun lempparikaupungeista maailmassa.

13. Lontoo ei vielä ole tehnyt muhun vaikutusta, mutta ensi kuussa palaan sinne viikonlopuksi LiMUNin merkeissä.

14. Syyriassa kerran perheeni (ja toisen ruotsalaisen sellaisen) kanssa jätimme taksin maksamatta, koska kuskilla oli niin hauskaa, että hän totesi vain nauraen no problem ehdotukseemme this time we're not paying. 

15. Haluaisin joskus mennä lentokentälle ja spontaanisti ottaa lennon jonnekin ennalta suunnittelemattomaan paikkaan.

16. En pidä lentämisestä, mutta rakastan matkustaa junalla. Haluaisin spontaanisti ostaa junalipun minne tahansa. Se olisi varmaan "jännittävintä" toteuttaa Keski-Euroopassa.

17. Kerran matkustin kaverin kanssa yöjunalla Genovasta Milanon kautta Pariisiin. Genova oli todella ihana kaupunki!

18. Samana kesänä matkustin junalla Turkin halki.

19. Sitä ennen jonotin Bulgarian pääkaupungissa, Venäjän suurlähetystössä viisumia. Tyypillisesti manailin jotain kaverilleni ääneen suomeksi ja hetken päästä yksi lähetystön virkailija palveli meitä suomeksi. Ups. Oli joskus ollut vissiin Suomen rajalla töissä.

20. Myöhemmin ylitimme rajan Turkista Georgiaan minibussilla 2 suomalaisen ja yli 10 georgialaisen kanssa. Meillä kolmella suomalaisella oli kaikilla erilaiset passit, rajavartiat olivat ihmeissään ja tutkivat niitä pitkään.

21. En ole ikinä päässyt tutustumaan Hollantiin. Ellei lukuisia maratoneja Schipholilla lasketa.

22. Gizan pyramideilla egyptiläiset lapset melkein vetivät minulta pienenä hiukset päästä koska heidän mielestä ne oli niin erikoiset (=blondit).

23. Moskovan juna-asemalla yritin kerran yksin ostaa junalippua. Teki mieli antaa periksi ja mennä nurkkaan itkemään kun ihmiset olivat niin epäystävällisiä.

24. Samaisessa kaupungissa taksikuskini yritti pyytää lisärahaa puhelinlaskuaan varten, koska joutui soittelemaan kavereilleen ollessaan eksyksissä.

25. Australiassa kaverini luona ollessa purjehdimme katamaraanilla rannikkoa alas Sydneyyn.

26. Seuraavana iltana makasimme makuupusseissa katamaraanin kannella ihaillen vuodenvaihteen ilotulituksia.

27. Olin Las Vegasissa 17-vuotiaana 12 argentiinalaisen kanssa. Hotellihuoneisiin vieville hisseille piti kävellä hotellin kasinon läpi ja säännöt kielsivät alle 21-vuotiailta jopa mummojen pelaamisen katsomisen. Meidän piti aina mahdollisimman nopeasti ja liikaa ympärille vilkuilematta kipittää hisseille.

28. Paras tapa fiilistellä kaupunkia on viettää aikaa kahviloissa ja tutkia ihmisiä. Sitä harrastankin usein.

29. Isona en tarvitse mammonaa, jos joku vaan sponssaa mun lentoliput.

30. Minulla on aika usein huono tuuri bussien kanssa ulkomailla.

31. Kerran bussi meni rikki kesken matkan Bosnian ja Serbian rajalla no man's landilla.

32. Paikallisbussi vaihtui saksalaisten eläkeläisten turistibussiin.

33. Bussini on hajonnut monta kertaa kesken matkan  myös Argentiinassa.

34. Kerran se tapahtui 10 min asemalta lähtemisen jälkeen.

35. Olen ehdottomasti matkaaja, joka palaa samoihin paikkoihin. Monta kertaa ulkomailla ollessa mietinkin, että "sitten ensi kerralla" koska oletusarvo on, että menen takaisin.

36. Pariisi, Argentiina ja NYC ovat kuitenkin oikeastaan ainoita paikkoja, joissa olen ollut useamman kerran.

37. Rakastan karttoja. Erityisesti maailmankarttoja.

38. Uudessa paikassa yleensä haluan ensimmäiseksi tutkia kaupungin karttaa, jotta sitten katuja kävellessä hahmotan minne päin suunnata.


39. Pienenä olen lomaillut perheen kanssa kerran Malesiassa ja myöhemmin olen viettänyt päivän yksin Tokiossa. Olen tyytyväinen Aasia-saldooni, eikä sen kartuttaminen tällä hetkellä kiinnosta.

40. Sen sijaan, haluaisin kulkea pitkin koskemattomia rantoja Karibialla.

41. Ja tehdä kiertomatkan Väli-Amerikassa.

42. Olen varmasti yksi harvoista ihmisistä, jotka on turisteillu Perussa, käymättä Cuzcossa ja Machu Picchulla, tai maistamatta marsua.


43. Olen matkustellessa salakuljettanut tavaraa maasta toiseen monta kertaa, välillä sitä itse tiedostamatta.

44. Australiaan vein ruisleipää ja myöhemmin kuulin, että se on laitonta. Unohdin mainita leivästä tullin paperissa maahan saapuessa, eikä rajavartiosto huomannut sitä läpivalaisussa. Oma vikansa!

45. Amerikkaan vein laukussa Kuubasta ostetun sikarin bussilla rajan yli, sekin jäi laukun penkojalta huomaamatta (onneksi) ja myöhemmin kuulin, että siitä olisi voinut joutua vankilaan.

46. Pienempänä salakuljetin videoita rajan yli vaatteiden alla Lähi-Idässä.

47. Haluaisin hirmusesti käydä Lissabonissa.

48. Turkki, Georgia ja Venäjä on maita, joissa viime kerralla ollessa hoin itselleni "never again, never again".

49. Olen ollut Argentiinassa 3kk laittomasti maassa. Ennen maasta lähtöä maksoin sakot (10 €) ja jouduin maahanmuuttovirastossa virkailijan juttusille. Hän laittoi passiin muutaman leiman ja sen jälkeen kysyi, "tykkäsitkö Argentiinasta? Koska tulet takaisin?".

50. Mun passi menee marraskuussa vanhaksi, enkä millään raaskisi vaihtaa sitä kun siinä on juuri kivasti leimoja kerätty.

8 kommenttia:

 1. Aivan super super super ihana postaus ja voin kertoa että mun aamu oli tähän asti hirvein mahdollinen ja onneksi satuin tulemaan koneelle ja näin tän.. Kiitos <3

  VastaaPoista
 2. Huippu!

  Haha, nauroin monia kohtia... estimerkiksi nr. 11 :D... Ja numerosta 44, juuri perjantaina katoin jotain ohjelmaa, joka käsitteli australian tullia (tyyliin reality show)... Siel ne sai maksaa kivoja sakkoja siitä et ne toi jotain ruokaa Euroopasta. No, se jätkä joka jäi kiinni heroiinin salakuljetuksesta, sai kuitenkin vähän enemmän (1,3 miljoonaa + 11 vuotta vankeutta):)

  Oot kyl matkustellu niiiiin paljon! Ja kohta matkustellaan vähän enemmän ;) Jookos?

  VastaaPoista
 3. Sari: Hyvä, jos sain vähän piristettyä aamuasi. Odotan, että teet vastaavanlaisen listauksen. :)

  Anna: Oho. No varmasti!

  VastaaPoista
 4. Odotinkin milloin sä annat kontribuutiosi! Ihana toi meidän Pariisin kämpän seinäkuva! :D Samoin nuo sun passisuojukset.. et arvaa montako kertaa Penneysissä/ Primemarkissa toivoin löytäväni sellaisen. Vieläkin harmittaa kun en ostanut silloin Abessa ;)

  VastaaPoista
 5. Moi,
  puuttuu ainakin Madeira(Portugalille kuuluupi) ja Dubaissa (välilasku eli mikä lie tankkaus)käppäiltiin pari tuntia Malesiaan kun oltiin matkalla
  g

  VastaaPoista
 6. terkkuja Córdobasta, sä oot kyllä matkustanu ! :)

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus, pöllin tän ihan varmasti omaan blogiini jossain vaiheessa, nyt kun oon taas päättänyt aktivoitua sen suhteen. :D Luulin olevani ainoita ihmisiä, jotka valitsisivat Aasian sijaan matkakohteekseen Karibian, mutta en näköjään ihan ainut! :)

  VastaaPoista
 8. Toisen blogin kautta päädyin tähän postaukseen ja vasta nyt tajusin, kuinka paljon olet matkaillut! Voisin melkein asua Pariisin metrossa ja nukkua karttojen alla :D Romaniassa kans junalipun ostaminen oli näin jälkikäteen ajateltuna -mielenkiintoinen- kokemus, vaikka päädyinkin ketjusauhuttelijoiden osastolle, yhhyh.

  VastaaPoista