8. tammikuuta 2011

I heart Helsinki.

Aina kun palaan Suomeen tunnen itseni samalla niin kotoisaksi kuin ulkopuoliseksikin Helsingissä. Toisaalta kaikki on tuttua ja turvallista ja on ihana olla kotona, mutta silti aina jostain löytyy uusia rakennuksia, paikkoja ja järjestelyitä, jotka välillä saa mut tuntemaan itseni turistiksi. Sitä tavallaan katselee kaikkea ulkopuolisen silmin, vaikka tuntee kuuluvansa joukkoon. Erikoista.


Niin tälläkin kertaa. Helsinki jouluna ja talven keskellä on koettu viimeksi kolme vuotta sitten ja se on paljon hienompi kun osasin kuvitella. Olin aina pitänyt Helsinkiä parhaimmillaan kesällä, mutta tämä joululoma todisti, että on siellä ihania juttuja talvellakin -kiitos lumen. Tälläiset järjestelmät kun Valon vuodenaika ja Jääpuisto ovat loistokeksintöjä, joista pääsin nauttimaan tällä lomalla. Helsingissä vaan on sitä jotain ja on se hieno paikka asua!

 Edellisestä luistelukerrasta olikin kulunut lähes kaksi vuotta.

Pelkästään näiden kaakaoiden takia kannattaa käydä tsekkaamassa Helsingin Rautatieaseman jääpuisto. Nam! :D

Mutta. Kaikki on niin kallista. Suomen hintataso hyökkää aina silmille jostain nurkan takaa kotiin palatessa. Uskomatonta, että café mocha Wayne's Coffeessa voi maksaa 4,70 € (vertailun vuoksi kerrottakoon, että Aberdeenissä kalleimmillaan siitä saa pulittaa 2,90 €). Järkyttävää! Se on oikeesti vielä aika pahaakin. Loman aikana kokeilin sitä kahteen (typerys ei usko ekalla kerralla) kertaan eri Wayne'seissa ja vasta toisella kerralla huomasin, että siellä annetaankin opiskelija-alennusta. 10%! Pisteet siitä. Yllätyksekseni myös Rauttiksella luistelusta sai opiskelija-alennusta ja se olikin suhteellisen halpaa, vain 3 €.
Uskomattomalta tuntui nähdä hintalaput Aussie shampoon vieressä Stockalla (ei ehkä halvin mahd. paikka). Hyllyn reunassa luki 10,50 € täysin samalle pullolle, josta täällä Aberdeenissä pulitin 4,20 €. Leffassakäynti sunnuntaina 12 € (Aberdeenissä 4,20 € opiskelijalta), apua!

Viimeiset lomapäivät kuluivat mökillä. Sain neulottua villasukat ja yhden säärystimen valmiiksi.


Olen siis jo takaisin Skotlannissa. Matka tänne sujui yllättävän leppoisasti, mitä nyt vaihto Amsterdamissa meni taas vähän juoksuksi. Toinen kämppiksistäni olikin palannut eilen aamulla, joten sain tulla lämpimään kämppään. Lumesta täällä ei ole tietoakaan, mutta tänään aurinko pilkisti pilven takaa. Pomoni, joka ei halunnut antaa mulle 3 viikkoa lomaa töistä päätti olla idiootti ja olla laittamatta mulle töitä kun vasta ensi viikon lauantaille vaikka nimenomaan palasin Aberdeeniin eilen illalla voidaksi olla töissä tämän viikonlopun. Aion huomauttaa siitä hänelle ensi viikolla kasvotusten. Yritin viime tingassa vaihtaa paluulentoa muutaman päivän myöhemmäksi, mutta se ei valitettavasti ollut mahdollista.

Tuntuu vähän ankealta olla takaisin täällä Aberdeenissä, mutta eiköhän se tästä..
Nyt nautin pehmeästä laskusta ja yritän päästä dissen tekemisen pariin, aikaa on vielä reilu kuukausi.

3 kommenttia:

  1. Älä huoli, kohta alkaa taas normaali arki ja tehdään kaikkea kivaa yhdessä (kuten disseä ;))!

    VastaaPoista
  2. Tosi harmi ettei me ehditty tavata, mutta hei, seuraavalla kerralla sitten! Toivottavasti mä pääsisin sinne nyt sit ainakin teidän valmistujaisiin (bättre senare än aldrig!).

    VastaaPoista
  3. Mä huomasin ton tasan saman Aussie-keissin. Aussieta ei oikein myydä missään muualla kuin Stocka-Sokos-Emotioneissa, ja siellä hintaa napsahtaa juuri ton verran. Täällä se lähtee mukaan superdrugista hintaan 5 puntaa / 2 pulloa... Mä melkein pelkään jo pois lähtöä, kun kaikki halvat kempparituotteet jää tänne :D

    VastaaPoista