Olen viimeisten kuukausien, viikkojen ja erityisesti päivien ajan miettinyt mitä tehdä "ensi vuonna" (=syksyllä). Heinäkuussa olisi tarkoitus valmistua Aberdeenin yliopistosta ja sitten "the world is my oyster" sanotaan. Haluan ehdottomasti tehdä vielä postgradin (maisterin) opinnot jossain, jostakin sillä jopa monet harjoittelupaikat kansainvälisissä järjestöissä (joista olen vuosikausia haaveillut) vaativat ylemmän korkeakoulututkinnon.
Yksi asia on varma. Tälle Britannian saarekkeelle en aio enää jäädä asumaan (never say never). Kaikki brittiyliopistot karsiutuvat siis heti kättelyssä. En vaan tiedä, minne mennä. Olen yrittänyt etsiä EU:n master portalista mahdollisuuksia, mutta yliopistojen haku on uuvuttavaa. Tällä hetkellä ainoa konkreettinen vaihtoehto listalla on Université Sorbonne Nouvelle 3 Pariisissa ja nimenomaan maisteri "etudes latino-Américaines" vaikuttaa mielenkiintoiselta koska se sisältää kaikkea Latinalaisen Amerikan historiasta talouteen, sosiologiaan, antropologiaan ja politiikkaan. Opinnot Ranskassa kiinnostavat myöskin sen takia, että voisin ihan "huomaamatta" prepata ranskan sujuvammaksi. Oikeastaan ajatus Pariisiin paluusta ja siellä asumisesta on kieltämättä aika houkutteleva. Toisaalta kyseenalaistan ranskalaisten yliopistojen opetuksen tason, opetusmenetelmät ja maan byrokratian yleensä. :)
Minua kiinnostaa kaikki kv-suhteista, kehitykseen (development studies), rauhaan ja konfliktiin (esim. peace & conflict studies), Lähi-Itään ja Lattareihin. Näitä kaikkia ei tietenkään voi yhdistää, joten pitäisi tietää mihin keskittyä. Viimeisten vuosien aikana olen suunnitellut maisteriopintoja mm. Kanadassa, Australiassa, Argentiinassa ja Lähi-Idässä, Euroopan lisäksi. Tosiasia on, että kaikki Euroopan ulkopuolella maksaa turkasesti dollareita ja on muuten vaan "kaukana" kaikesta (=Suomesta). Sen takia Eurooppaan jääminen olisi ehkä paras vaihtoehto.
Tällä hetkellä ainoa varma asia taitaa olla, että kesän vietän kotona Suomessa ja töissä. Yritän olla stressaamatta liikaa, sillä en ikinä suunnitellut opiskelevani juuri Skotlannissa saatika sitten lähteväni vaihtoon Kanadaan! Nähtäväksi jää, minne tie vie ja mitä vuosi 2011 tuo tullessaan.
Ehdotuksia mahdollisista opiskelukaupungeista, -maista ja tutkinnoista otetaan ilomielin vastaan!
Mä olen sitä mieltä että meidän kannattaa hajaantua (vaikka niin käy anyways, ja niin mielelläni jäisin sun kans samaan kaupunkiin!). But you know, sit me voidaan tehdä kivoja vierailuja toistemme luo. Ehdotan silti tätä manteretta jolla ollaan jo, ettei tule turhan kalliiks..ota sä just toi Pariisi, niin mä voisin mennä sinne Wieniin. Hyvä jako :)
VastaaPoistaMäkin yritän nyt vaan ajatella, että kyl se siitä... Kyllä mä johonkin sitten päädyn! Ja jos en ens vuonna, niin ehkä sitten 2012 ;)
VastaaPoistaItellä ihan samanlainen ongelma edessä, eli käyn miljoonaa eri maisterivaihtoehtoa läpi, mut tosi vaikee päättää missä ja mitä haluis opiskella. Tosin mä lähtisin mielelläni takas Britteihin :) Mietin myös tosissani tota Australiaa, mut ne hinnat on ihan älyttömiä...
VastaaPoistaTsemppiä hakuihin!
Moi,
VastaaPoistamene Kanadaan!
terv. G
Osaatko sanoa, joutuuko skotlantilaisissa yliopistoissa maksamaan lukukausimaksuja MA-kurssilla? Opiskelin BA:n Englannissa, ja silloin se oli halvempaa, sen jälkeen kurssit ovat kallistuneet kovasti. Kuulin kaverilta, että Skotlannissa se olisi ilmaista, mutta yliopistojen web-sivujen mukaan (jos nyt oikein ymmärsin) nykyään on lukukausimaksut Skotlannissakin.
VastaaPoistaHei Anna,
VastaaPoistaundergraduate degree on Skotlannissa maksuton kaikille EUn kansalaisille (paitsi Englantilaisille), mutta maisteriohjelmista joutuu pulittamaan muutama tuhat puntaa.
Mun tutkinto MA in Hispanic Studies and International Relations on 4 vuotta ja mulle täysin maksuton. Lukuvuosimaksut hoitaa SAAS (paikallinen KELA).
En tiedä oliko tää enää ajankohtaista pohdiskelua, mutta ihan vaan hieman oma lehmä ojassa äänestän kyllä Pariisia. ;)
VastaaPoista