20. tammikuuta 2011

I could just take my sleeping bag to the library

Päivät ovat kuluneet sopivasti rutiinilla. Klo 8:30 aamukahvit yliopistolla ja ruisleipä-eväs-aamupala naamaan. Klo 9 kirjastoon. Klo 12:30/13:00 lounas kavereiden kanssa HUBissa. Sen jälkeen kahvi ja keksi jälkkäriksi.  Klo ~14:30 takaisin kirjastoon. Kahvitauko joskus klo 18:00 aikaan. Kotiin klo 21:00/22:00.
Joskus kuvittelin, että rahaa ainakin säästyy kokeisiin lukiessa.. bullshit.

Nyt mun ainut koe on viimein ohi. Olisin tietysti voinut lukea enemmän kuin kaksi päivää, mutta luulen, että se meni ihan hyvin. Aiheina oli siis mm. Rational Choice Theory -oli aika sekavat muistiinpanot ja proffan powerpointti myös, Peacebuilding -kirjoitin tästä esseen syksyllä, joten luin sen ja kaverin esseen samasta aiheesta, Global Governance -luin luentomuistiinpanoja läpi, International Law -luin luentomuistiinpanoja ja jotain aiheesta humanitarian intervention ja Nato bombing in Kosovo 1999 ja aiheesta R2P (responsibility to protect), Qualitative methods -kertasin luentomuistiinpanot pikasesti. Jätin suosiolla aiheet Ideas ja Power kertaamatta. Koko kurssi oli siis sekasotku ja siihen oli ahdettu kaikkea mahdollista. Lopulta koekysymykset olivat onneksi aika straight forward. Koe kesti kolme tuntia ja seitsemästä kysymyksestä kolmeen piti vastata, esseellä. Sain kaiken sanottavani kirjoitettua ajoissa ja lähdin jo kahden tunnin jälkeen. Otin iltapäivän vapaata ja chillasin kavereiden kanssa kahvilla ja sen jälkeen illallisella pubissa.

Kokeeseen lukeminen toi vähän taukoa dissen tekemiseen, mutta nyt sitä pitäisi jatkaa taas täysillä. Kävin tänään pikaisesti tapaamassa disseohjaajaa ennen päivän koetta. Oikeasti mulla olisi koko loppuviikko ja ensi viikko lomaa ennen uuden lukukauden alkua. Höh. Toisaalta olen onnellinen, että meidän laitokselle dissen palautuspäivä on jo helmikuussa. Monet tutut palauttavat lopputyönsä vasta huhtikuun lopussa ja tulevat siis mitä luultavimmin viettämään 3vkon pääsiäislomansa sen parissa. Näillä näkymin mulla tulee olemaan 3vkon pääsiäisloma, oikeasti lomaa.

Hyvä kun yliopistolla tapaa puolituttuja.. keskustelu menee suurin piirtein näin jokaisen tapaamani henkilön kanssa.
-How's the revision going? -I just want it to be over, how about yourself? Do you have many exams? -Yeah, luckily I've only got one exam. -Wow, I have three. -But, you know, I've gotta write my dissertation. -Oh okay, but you have time, you're early. -No, actually my dissertation is due in February and I just started writing. -What? Oh my god. Are you serious? That's soon.
Ja lopulta sitä rupeaa itse kyseenalaistamaan työtahdin ja kirjoitusvalmiutensa. Huh, huh.
Mutta kyllä tästä selvitään. Pakko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti