22. toukokuuta 2011

johan aikaa on taas vierähtänyt..

Viime päivät on kuluneet kirjastossa. Sain kuin sainkin ne kaksi esseetä turbona kirjoitettua. Toinen essee käsitteli chileläistä Machuca leffaa vuodelta 2004 (suosittelen!) ja analysoi sitä political art konseptin kautta. Elokuva kertoo vuodesta 1973, ajasta ennen syyskuun 11. vallankaappausta, jonka myötä Pinochetin diktatuuri alkoi. Pääosassa on kaksi 11 -vuotiasta nuorta poikaa, toinen rikkaasta perheestä ja toinen köyhälistön slummista. Köyhiä poikia otetaan rikkaaseen elitisti-kouluun osana "sekoitus" ja "integraatio"-ohjelmaa ja siitä omalaatuinen kaveruus alkaa.

Toinen essee käsitteli jo mainitsemaani Te doy mis ojos leffaa, jolla on suomennoskin, wikipedian mukaan Rakkauden Sirpaleet. Esseen aihe oli analysoida miten leffa kritisoi nykyajan Espanjaa. Oikein mielenkiintoinen aihe. Leffa käsittelee siis perheväkivaltaa, joka on Espanjassa järjetön ongelma. Sattuipa, että kun rupesin viime vkolla esseetä kirjottamaan ja menin välillä lukemaan uutisia El Paísin sivuilta, niin pääotsikoina oli kaksi tapausta, jossa mies oli vkonlopun aikana brutaalisti tappanut vaimonsa. Yhdessä artikkelissa -josta otin myös tietoa esseeseen -todettiin kyllä, että ongelma ei mitenkään ole omalaatuinen Iberian niemimaalla, sillä muissakin eurooppalaisissa maissa esiintyy runsaasti perheväkivaltaa, esimerkiksi Suomessa ja Iso-Britanniassa. Artikkelin mukaan vielä Espanjan ilkeitä lukuja enemmän.

Valmistumista ennen on siis tehtävä 4 koetta ja ne 3 espanjan kirjallista tehtävää, jotka on vielä toistaiseksi jäänyt tekemättä. Onneksi sain vkonlopun töistä vapaaksi, sillä olen viimeiset 6 päivää viettänyt kirjastossa aamusta iltaan. Lauantainakin istuttiin 21:30 asti kirjastossa opiskelemassa ja oltiin kuitenkin menty aamulla klo 10 paikalle. Ihmisoikeuskurssin koe on siis "vasta" tiistaina. Ensimmäistä kertaa olen lukenut näin paljon yhteenkään IR kokeeseen, aloitin kunnolla lukemisen vasta torstaina. Kaiken lisäksi lukupäivät ovat olleet aivan äärettömän tuotteliaita ja feisbuuk-aika on ollut minimissään. Olen totisesti yllättänyt itseni. Toivottavasti se näkyy koearvosanassa positiivisena lopputuloksena.

En kuitenkaan jaksa ottaa näistä kokeista mitään stressiä, menee niinkuin on mennäkseen. Huomenna alkaa koitos klo 9:00 espanjan kielioppikokeella, jonka eteen en ole tehnyt mitään. Siitä on vähän huono-omatunto, olen kokonaan laiminlyönyt espanjan kieliopin, mutta toisaalta en ole koko yliopistoaikana lukenut yhteenkään espanjan kokeeseen niin miksi aloittaa nyt? Luotan omaan kielikorvaan ja se mikä menee kokeessa väärin on argentiinalaisten syy!

1 kommentti:

  1. Bon courage!

    Ps. Teillä on kiinnostavia essee-aiheita. Meillä on aina ihan outoja, eikä todellakaan perustu koskaan mihinkään elokuviin (paitsi yks).

    VastaaPoista