9. toukokuuta 2011

kirjakaupat

Olen pienestä pitäen rakastanut kirja- ja paperikauppoja, kuten moni tuttu jo tietää. Kotona Suomessa mulla on vaikka kuinka monta ihanaa (tyhjää!) muistikirjaa. Niitä on vuosien varrella kertynyt kaappeihin, mutta en kuitenkaan syystä tai toisesta ole ottanut niitä käyttöön. En vain ole raaskinut tai muistanut.

Rakastan kirjakauppoja, joissa voi kuljeskella vaikka koko päivän kirjahyllyjen välissä. Yksi saksalainen kaverini kertoi vuosia sitten lukeneensa yhden Harry Potterin eri kirjakaupoissa, aina muutaman sivun/luvun kerrallaan. Hän ei siis koskaan hankkinut kirjaa itselleen vaan luki kokonaisen kirjan viettämällä aikaa eri kirjakaupoissa. Voisin ottaa tavoitteeksi, että yksi kirja pitäisi joskus lukea samalla tavalla.

Perjantaina skippasin viime tingassa ylimääräsen espanjan tunnin, koska en aluksi tiennyt, että meillä sellainen olisi. Päätinkin sen sijaan lähteä kaverin kanssa keskustaan pitkästä aikaa. Muutama tunti myöhemmin löydettiin ittemme Waterstones's kirjakaupan lattialta (!) tutkimassa ihania, tyhjiä, matkapäiväkirjoja. Sitä ennen oltiin vietetty tunti WHSmith kirjakaupassa tutkimassa matkaoppaita ja kaikkia muita matkailuun liittyviä kirjoja.

miten houkutteleva kansi!
Jo viime kesänä tilasin Amazonilta esimerkiksi Viva South America, a journey through the restless continent kirjan, mutta sen lukeminen on vielä kesken. Kirjoittaja on Oliver Bach, brittitoimittaja, joka asuu Buenos Airesissa. Kirjan takakansi sanoo näin: Simón Bolívar once inspired a continent to rise from serfdom and throw off the shackless of Spanish rule. --- Viva South America sets out to discover whether that dream lives on. Is it fair to describe a land as 'liberated' while poverty still enslaves millions, while violence lurks in the shadows and where lawlessness gnaws away at progress? Did the Liberators fail? Or are leaders such as Venezuela's Hugo Chávez and Bolivia's Evo Morales resurrecting those long-ago ideals? --- With the ghost of Bolívar as guide, the quest takes the reader off the tourist trail and into the weird and wonderful worlds of South American culture and society. Kunhan saan kirjan luettua, kerron mikä on lopputulos!

Perjantaina löysin niin monta uutta houkuttelevaa kirjaa, jotka kuitenkin kaikki jäivät kauppaan. Sen sijaan, kotiin tultuani klikkasin taas itseni amazonin sivuille ja parissa minuutissa olin tilannut neljä kirjaa 20 eurolla suoraan kotiin. Aikoinaan bongasin ton Viva South America! kirjan Helsingin Akateemisesta, mutta ostin sen loppujen lopuksi Amazonilta muutaman euron halvemmalla. Amazonilla shoppailu on tehty aivan liian helpoksi kun luottokorttitiedot ja osoitteet löytyvät muistista, niin parissa sekunnissa ostot on tehty. Usein ostan käytettyjä kirjoja (jotka ovat todella hyvässä kunnossa), niin luontoa säästyy ja kirjat pääsee kiertoon, sekä säästän pari killinkiä.

Perjantain kaupunkikierros päättyi iki-ihanaan paperchaseen (paperikauppa), jossa on aivan liikaa ihania muistikirjoja ja kortteja myynnissä. Mukaan lähtivät vain nämä pari juttua, jotka satuin hyllyjen välistä löytämään. Nähtäväksi jää, raaskinko noita tarroja joskus käyttää. Paperchasesta löytyy aina uusia hienoja (matkailu) kortteja.

"cupcakes in central park"

Korteista ja korttien lähettämisestä kirjoittelen pian lisää...

Tähän loppuun laitan vielä tälläsen biisin, jonka satuin viime viikolla löytämään. Ska-P - Hijos Bastardos de la Globalización. Jos ymmärrät espanjaa, kuuntele sanat tarkkaan! Biisin nimi vapaasti käännettynä: globalisaation äpärät. Ei välttämättä kannata katsoa videota.


no sé lo que es globalización
no sé lo que son derechos humanos
solo soy un eslabón, una pieza más de un puzzle macabro
no sé lo que es globalización
no sé lo que son derechos humanos
solo soy un eslabón, la ira de tu dios

3 kommenttia:

  1. Heh, mäkin luin pienenä vissiin parikin kirjaa kaupoissa - tosin semmosia 120 sivun kirjoja. Aina Kannelmäen Prismassa kun äiti teki ruokaostoksia mä kiirehdin kirjahyllylle odottamaan, että äiti ehtisi kassajonoon.=P

    VastaaPoista
  2. Haha, joo. Hei, me voitais yhdistää toi johonki reissuun. Kävellään kahviloista kirjakauppoihin ja luetaan jotain kirjaa ;)

    VastaaPoista