3. toukokuuta 2011

olisinpa Helsingissä

Kuulin (tai pikemminkin luin) juuri, että Un Techo Para Mi Paísin (järjestö, jossa olin toissa vuonna Argentiinassa harjoittelussa) johtaja tulee tässä kuussa Helsinkiin puhumaan. Tälläisinä hetkinä harmittaa kovasti, että olen niin kaukana Suomesta ja missaan tälläisiä juttuja Helsingissä. Muistan, että viime vuoden toukokuussa harmia aiheutti Bolivian presidentin, Evo Moralesin, missaaminen ja sitä edellisenä syksynä mm. Roméo Dallairin (oli YK-joukkojen johdossa Ruandassa 1994) vierailun missaaminen. Olisi varmaan parempi olla tietämättä näistä jutuista.

Kyseessä on Aalto-yliopiston järjestämä Global Impact tilaisuus 24. toukokuuta klo 16-19:00. Ignacio on yksi kolmesta puhujasta. Tässä vähän tietoa, jos jotakuta kiinnostaa ja sattuu paikalle pääsemään. Ilmeisesti sinne on vapaa pääsy.
"Global Impact  -seminaarissa puhuvat ihmiset, jotka työskentelevät eri puolilla maailmaa ja luovat ratkaisuja, joilla voi olla käänteentekevä vaikutus. Latinalaisen Amerikan suurimman kansalaisjärjestön Un Techo Para Mi Pais kehitysjohtajana toimiva 26-vuotias Ignacio González Nappa kertoo häkellyttävistä hankkeista slummialueilla ja yliopistoyhteistyöstä."


Sen sijaan, fbstä ja blogeista vappu-hehkutuksia lukiessa ja -kuvia katsellessa, mua ei yhtään harmita, etten ollut vappuna Suomessa. Toissa vuonna olin ja se meininki Helsingin kaduilla oli niin karseeta, että päätin pysyä kaukana stadista tulevina huhtikuun viimeisinä.

Meillä on enää tämä ja ensi viikko koulua jäljellä. Sen jälkeen on viikon pituinen revision week ja sitten on kokeet. Mulle on onneksi sattunut kokeet heti alkuun, kuten edellisinäkin vuosina. Tänä vuonna onkin ennätysmäärä kokeita kun on ihmisoikeuskurssin koe, kaksi espanjan kirjallista koetta eri päivinä ja vielä lopuksi espanjan suullinen koe. 1. kesäkuuta on viimeinen koe, joten ensimmäistä kertaa tulen olemaan vielä kesäkuussa Aberdeenissä. Lentoja en ole hankkinut, mutta meinaan lentää Suomeen muutamaksi viikoksi kesäkuussa ennen kuin heinäkuun alussa palaan Aberdeeniin valmistumaan.

Sitä ennen täytyy kuitenkin vielä tehdä 3 kirjallista espanjan tehtävää ja kirjoittaa 2 esseetä. Huoh! Loppu on niin lähellä.

4 kommenttia:

 1. Hahah, no tuosta sun työmäärästä päätellen, ehkä se pari viikkoa ei menekään niin nopeesti ;)
  No ei vaan tsemppiä kokeisiin, kuulostaa tosi mielenkiintoisilta aineilta!! Ilmeisen haastaviakin ilmeisesti, nuo ihmisoikeus yms kv-politiikan kokeet?

  VastaaPoista
 2. voi hitto, en pääse tuonne.. olisi ollut kiva käydä katsomassa :(

  VastaaPoista
 3. Kiinnostavaa! Taas mä asun ihan väärässä kaupungissa.
  Ja tosta vapusta - just sanoin kavereille, et ei kyl haittaa jos ei ens vuonna oo Suomessa vapun aikana.

  VastaaPoista
 4. Annika: Taidat olla oikeassa! En yhtään tiedä mitä odottaa ihmisoikeuskokeesta, mutta en ole koko kevään aikana lukenut mitään, joten eiköhän lukemista riitä sitten kertausvkolle.

  Sari: Harmi, ajattelin, että sua just voiskin ehkä kiinnostaa.

  Anna: Juu, olishan niitä jotain hyviä puolia Helsingissä asumisessa. :)

  VastaaPoista