29. lokakuuta 2013

Barcelonan suklaamuseo

Koko vuoden on harkinnassa ollut vierailu Barcelonan suklaamuseoon. Jostain syystä kyseinen museo on kuitenkin aiemmin jäänyt vain suunnitelma-asteelle. Ehkä keskikesän helteet eivät houkutelleet siellä vierailemaan, mutta viimeinkin viime viikonloppuna päätettiin suunnata el Borniin ja suklaamuseolle. Ennen kuin on liian myöhäistä ja me ollaan jossain muualla. 


En ollut ihan vakuuttunut tämän kyltin tiedoista ja Nicokin epäili, että kyllä varmasti suomalaiset yltävät top kymppiin maailman eniten suklaata syövien joukossa. Nopean googlailun perusteella löysin artikkelin, jonka mukaan suomalaiset kuluttuvat 7 kiloa suklaata vuodessa per nenä. Sekin saattaa tosiaan olla vanhentunutta tietoa.


Museosta löytyi suklaasta tehtyjä patsaita ja installaatioita Messistä, Asterixiin sekä Barcelonan nähtävyyksiin ja kaikkea siltä väliltä. 
Onkohan tän tekijä edes nähnyt kuvaa oikeasta Messistä?


Don Quijote ja Sancho Pancho tietenkin myös!


Tämä oli mielestäni erityisen upea. Vastaavia katuvalo-vesihana-juttuja löytyy oikeassa elämässä La Ramblalta.


Miten olisi jättimäinen suklaaiphone?
Pisteet tekijälle angry birdistä ;)


Tottakai Sagrada Familia löytyi myös.


Kaikka kyltit löytyivät katalaaniksi, espanjaksi, englanniksi ja ranskaksi. Aika hyvin! Jopa kaikki paikalta löytyvät tietoisku-videot suklaan historiasta pystyi valitsemaan eri kielillä. Sisäänpääsymaksu oli 5 euroa, opiskelijoille 4,50e. Pääsymaksuun kuului pieni tummasuklaapatukka (kuvassa), joka oli jopa minulle vähän liian tummaa. Fazun tummasuklaa on mun herkkua, mutta siinä varmaan menee oma raja. Tämä oli reilusti tummempaa. Olin suoraan sanottuna pikkasen pettynyt tämän suklaamuseon tarjontaan. En tiedä mitä odotin, ehkä jotain suomalaisen Fazer-visiitin kaltaista elämystä? Ihan kiva oli käydä, mutten välttämättä suosittelisi tätä muutamaksi päiväksi Barcelonaan saapuvalle vierailijalle. Lahjasuklaastakin jäi pikkasen liian vahva maku suuhun. Mutta onpahan nyt käyty. Yksi juttu vähemmän "to do before leaving Barcelona" -listalla.

8 kommenttia:

 1. Aika edullinen sisäänpääsy, kun täällä tuntuu kaikkialle olevan kympin sisäänpääsymaksu, ja tehän saitte vielä suklaata kaupan päälle, vaikkakin pahaa sellaista. ;)

  Sikälikin ajankohtainen postaus, että täällä alkoi tänään taas vuotuiset suklaamessut. Mulla taitaa ne jäädä väliin tänä vuonna, joten kiva että pääsin näin virtuaalisesti sitten Barcelonan suklaamuseoon. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näköjään jossain sentään on edullinen sisäänpääsy :) Veikkaisin, että noi suklaamessut olis enemmän mun juttu!

   Poista
 2. Suklaa-Messi näyttää minusta enemmän nuorelta Maradonalta :P Otsikon nähtyäni odotin kai itsekin museolta jotain erilaista, mutta ehkä Riinan mainitsemat suklaamessut ois sitten enemmän mun heiniä. Pääsymaksu ei ole paha, joten mikäs siinä kierrellessä suklaapatukan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Mitä jos lähdettäiskin Pariisiin suklaamessuille?

   Poista
 3. Hienojahan nuo ovat mutta hieman turhauttavaa kun noita teoksia ei voi maistella;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ne hienoja, mutta ilmeisesti jo sen verran kulahtaneita, ettei ne luonnossa edes näyttäneet herkullisilta :)

   Poista
 4. Enpä ole kyseistä museosta ikinä kuullut. Itse en ole kummoinen suklaan ystävä, mutta erikoiset museot on kyllä aina kiinnostavia. Hauska postaus! :)

  VastaaPoista