27. lokakuuta 2013

Lauantailounas El Bornissa

Muutama viikko sitten vieraiden kanssa el Bornin katuja kävellessä törmäsin mielenkiintoisen näköiseen kahvila-ravintolaan rakennusten sisäpihalla. Sillä hetkellä ei ollut tarvetta pysähdykselle, mutta onneksi muistin paikan vielä lauantaina suunnatessamme sille suunnalle. 

Rakennusten sisäpihojen muurien takaa löytyy Mescladís ravintola. Mescladís ei ole ihan normaali ravintola-kahvila, nimittäin kyseessä on yhteiskunnallinen, voittoa tavoittelematon hanke. Sen takana on Fundació Ciutadania Multicultural, joka pyrkii auttamaan maahanmuuttajia integroitumaan ja löytämään töitä. 

Ohi kulkiessa ei ihan heti huomaa kyseessä olevan ravintola.


Blogistin vähäuninen viikko taisi painaa päälle.


Istuimme pitkän pirttipöydän ääreen lounaalle. Itse söin oikein herkullista vuohenjuustosalaattia ja herra nautti kasvisburgerista. Ruokalista ei ollut maailman laajin, mutta ruoka oikein hyvää. Ovellakin näytti olevan jonoa ja pöydät täyttyi sitä mukaa kun niitä vapautui. Paikkaa ei ollut hinnoillakaan pilattu, sillä sekä salaatti- että kasvisburgeriannos maksoi 6,90 euroa per nenä.


Tilassa järjestetään myös erinäisiä tilaisuuksia, ohjelmaa ja näyttelyitä. Tällä kertaa kuvissa esiintyi maahanmuuttajia.


 Koristelussa on käytetty kaikenmoista vanhaa, kaunista "roinaa", sekä kaikki tuolit ja pöydät ovat söpösti eri paria. 


Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen paikka!

Osoite: Carrer Carders, 35, 08003 Barcelona
Metro: Jaume I (L4)

5 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, täytyy muistaa kun seuraavan kerran sinne päin tulen.

    VastaaPoista
  2. Juuri mun näköinen Palermo Hollywood -paikka :) Vuohenjuustosalaatit maistuu aina!

    VastaaPoista