28. lokakuuta 2013

Sunnuntaipäiväkävely yläilmoissa

Täällä oli viikonloppuna "takakesä", kuten ilmeisesti muuallakin Euroopassa. Jopa yölämpötilat nousivat niin, että lämmin tuli nukkuessa peiton alla. Sunnuntaina aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja asteet nousivat helposti yli hellerajan. Me uskaltauduttiin ulkoilmaan iltapäivällä ja otettiin suunnaksi Carmelin Bunkkeri. Mun edellisestä visiitistä olikin kulunut jo melkein vuosi. Tälläkin kertaa noustiin kukkulalle juuri sopivasti auringonlaskua katsomaan. Ja upea oli!


Kotiin päästyä katsottiin vanha "Espanjalainen kimppakämppä" -leffa (2002), vaikka oltiin molemmat nähty se jo vuosia sitten. Muistaakseni en erityisemmin ollut vakuuttunut ensinäkemän jälkeen, mutta tällä kertaa fiilis oli ihan toinen. En todellakaan muistanut, että elokuva sijoittuu Barcelonaan. Nyt, täällä jo reilun vuoden asuttua sitä katsoi tietenkin ihan eri silmin. On muuten kaupunki pikkasen muuttunut kymmenessä vuodessa. Yksi kysymys vaan heräsi: onko koko kaupunki tyhjennetty leffan kuvauksia varten vai onko täällä oikeesti ollut niin autiota vielä 2002?

13 kommenttia:

 1. Upeat maisemat ja todella kauniin värinen taivas!

  VastaaPoista
 2. Oltiin juuri oikealla hetkellä liikkeellä :)

  VastaaPoista
 3. Silloin kun teilla on takakesa, niin taalla on takatalvi :) Melkein aina menee noin. Kiva, etta teidan loytoretket jatkuu ja nautitte Barcelonasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teille ei enää tule takatalvea, mutta meille voi tulla takakesä uudestaankin. Tänään meni jo niin harmaaksi ja kylmäksi, että. Täällä onneksi riittää valloittamista ja näkemistä vielä vuoden jälkeenkin :)

   Poista
 4. Espanjalainen kimppakämppä on minusta kiva leffa. Näin sen itse oman Erasmus-vuoteni aikana, ja samaistuin siksi siihen aika hyvin. Vaikka Romain Duris on aina ja edelleen yksi suurista inhokeistani. ;D Sen sijaan se leffan kakkososa oli minusta tosi turha. Les poupées russes oli sen ranskankielinen nimi, suomenkielistä en nyt saa aikaiseksi googlattua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan ollut tarpeeksi "kypsä" kattomaan sitä edelliskerralla ;) enkä muista oonko nähnyt sitä kakkososaa, vaikka muistan kyllä kun se tuli ulos. Ehkä joku toinen aivoton sunnuntai :)

   Poista
 5. L'auberge espagnol oli mun mielestä niiiin hyvä silloin kun se tuli. Tai oikeastaan taisin nähdä sen ensimmäistä kertaa kun olin Ranskassa vaihdossa. Sitten näin sen joskus uudestaan pari vuotta myöhemmin, ja sitten se ei enää ollutkaan nii hyvä :P Hyvin tietoinen olin kuitenkin siitä, että se oli Barcelonassa kuvattu. Ja oon samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, että toinen elokuva oli ihan turha! :)Ihania kuvia muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon varmaan nähnyt sen ekan kerran sillon joskus kun en ollut Barcelonasta kaupunkina tietoinen, jolloin leffa ei kyllä sanonut mitään. Nyt sitä kattellessa tuli jo kaipuu tuonne góticon kaduille kun tietää just missä päin se on kuvattu (vaikkei siis kadun tarkalleen) :)

   Poista
 6. Muistan vaan sen, että leffa oli musta muuten aika keskinkertainen, mutta kiva siks että se kuvas jokseenkin hyvin mun kokemuksia Barcelonassa. Olikohan siinä sellanen britti joka aina kysyy: Does anyone fancy some tea? No kuitenkin, se oli kuitenkin sillon erittäin osuva juttu kun meidän brittikämppis aina vouhotti siitä teestä, tarjos sitä kaikille ja sai sitä sit äidiltään joka kuukaus ison paketillisen lisää. Ihan pimeetä toimintaa mun mielestä. Eikö paikallisesti ostettu tee kelpaa? Noh, pitää varmaan kattoo leffa uusiks nyt 10-vuotta tapahtuneen jälkeen, ja ainakin siks että liki kuukauden päästä oon jo Barnassa. Jihuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että sun tilanteessa kokemus on ollut vähän eri ja samaistuminen automaattista :) Yhden jenkin äiti taas lähetti pojalleen Ameriikoista kleenexin nenäliinoja (!) ja amerikkalaisia postimerkkejä Skotlantiin!!! Jotta poika kirjoittais äidilleen kirjeitä niillä jenkkipostimerkeillä.. meitä on moneksi! ;)

   Poista
 7. Moi!
  Käyn ahkerasti lukemassa juttujasi, vaikken yleensä juuri kommentoikaan. Tää on niin kiva blogi, musta on hienoa miten kerrot tavallisesta elämästä Barcelonassa, mutta silti täältä saa paljon myös vinkkejä siitä, mitä kaupungissa voisi tehdä, jos sinne tulisi. Itse olen käynyt Barcelonassa vain kerran, noin vuosi sitten, toivottavasti se ei jäänyt viimeiseksi kerraksi :) Hauskoja ja kiinnostavia myös jutut, joissa kerrot espanjalaisesta kulttuurista. Joskus sulla oli muistaakseni juttu(ja) myös espanjan kielestä, ne oli mielenkiintoisia :)

  Onpas kauniita kuvia! Mielettömän näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tuuve! Kiitos ihanan piristävästä kommentista. Hauska kuulla, että blogista on iloa ja hyötyäkin. Yritän kirjoittaa sellaisista asioista, joista tykkään itsekin lukea muiden blogeissa. :)
   Barcelonaan voi onneksi palata vaikka kuinka monta kertaa ja aina löytyy uusia kahviloita, katuja, rakennuksia ja virikkeitä. Kaupunkiin täytyy palata! :)

   Poista