26. lokakuuta 2013

Valencian katutaidetta

Valenciasta löytyi kaduilta aika paljon erilaista katutaidetta, jotain tosi hienojakin juttuja eikä onneksi pelkästään typerää töhrintää. Onhan Barcelonassakin vastaavia, mutta jostain syystä Valenciassa ne herätti meidän huomion ja mielenkiinnon ihan erityisesti. Lisäksi Espanjasta näyttää löytyvän aika paljon tällaisia puoliksi romahtaneita tai puoliksi purettuja taloja, jotka luovat hieman erilaista kaupunkinäkymää.


Merirosvoelämä on paras elämä.


Tässä yksi puoliksi purettu rakennus, jossa näkyy vielä eri kerrosten vessakaakelit ja tapetit. Vastaavia näkyy Barcelonassakin aika usein.


Tämä Pikku Myy näkyi junan ikkunasta. Miten lie Valenciaan päätynyt?


Tämä viimeisin on vanha Philipsin lamppujen mainos, kaakeloituna Valencian kadulla. Goolettaessa mainoslausetta "parempaa ei ole" löysin arvion, jonka mukaan kyseessä voisi olla vanha mainos 1960-luvulta.

10 kommenttia:

 1. Vauuuu. Mä tahdon heti tuonne katsomaan noita :)

  VastaaPoista
 2. Noi maalaukset ovat kyllä kivoja piristeruiskeita, ainakin verrattuna niihin iänikuisiin töherryksiin mitä yleensä rakennusten seinistä löytyy. Täällä meillä päin ei tosin näy töhryn töhryä eikä hienompiakaan maalauksia: en tiedä, onko graffiteista annettavat sakot jotenkin erityisen kovia vai eikö ko. tyyli vaan kuulu tähän kulttuuriin, mutta en ole tainnut koskaan nähdä täällä yhtäkään maalausta seinässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se ei sovi korealaisten luonteenpiirteeseen :) No ei, siinä sulle selvitettävää, missä mättää kun kaupungit ovat graffitivapaita.
   Mä tykkään kovasti sillon kun ne on kauniita ja värikkäitä, ilman suttuja.

   Poista
 3. Mä olen aina tykännyt katutaiteesta, jos se on hyvin tehtyä. Minusta värikäs maalaus piristää kivasti jotain harmaata muuria, vaikka jotkut ovatkin asiasta ihan eri mieltä. Ja on nuo puoliksi puretut talotkin hienoja. :-D

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Niin on. Vaikka kyllä täältä Barcelonastakin näytti tänä vkonloppuna löytyvän vaikka mitä!

   Poista
 5. Meidan kaytavan seinalle vois heti tulla kuva kahvittelevista naisista, mahtava! Buenos Airesissakin saa kiitettavasti ihailla katutaidetta, mutta mistahan sita vois ostaa omaankin kotiin..? Loytamiseen saakka tyydyn valokuvatallentamaan kauneimpia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis ottaa huippukuvia ja sitten kehittää niistä julisteita kotiin. Hehhe. Näin, että Bairesista löytyy jotain graffiti-kaupunkikierroksiakin. Ehkä pitäis osallistua sellaselle ens kerralla :P

   Poista