6. marraskuuta 2009

arkea

Maanantaina aamupäivä meni univelkoja palautellessa.
Iltapäivällä olin taas Ampliación Pueyrredón-lähiössä, kuten aina maanantaisin. Siellä järjestetään toinen Techon tällä hetkellä käynnissä olevista kampaamo-kursseista. Oppilaita taitaa enää olla 5 naista, ei yhtään argentiinalaista, pelkästään perulaisia ja bolivialaisia siirtolaisia. Oppitunti järjestetään vaan kerran viikossa ja se kestää 3h. Ekoina viikkoina naiset leikkasivat hiuksia toisiltaan ja uskaliailta vapaaehtoisilta ohikulkijoilta/tutuilta. Toissa viikolla yhdelle naisista tehtiin permanentti ja tällä viikolla käsiteltiin hiustenvärjäystä. On uskomatonta huomata miten vaatimattomissa oloissa voi esim. kampaamokurssin järjestää. Tunnit pidetään yhdessä Techon rakentamassa talossa, joka kuuluu yhdelle kurssin oppilaista. He eivät sitä enää asumiseen tarvitse, sillä heillä on jo tiilistä rakennettu talo vieressä. Pari tuolia, sakset ja kammat, rullia, liikutettava hiustenpesu-väline ja muutama mallinuken pää. Mitä muuta sitä tarvitsee?!?

Keskiviikkona oltiin aamupäivällä Luchon (yksi Techon "pomoista") ja Adrin (saksalainen harjottelija) kanssa työministeriössä käymässä. Käytiin selvittämässä mahdollisuuksia saada ministeriön virallinen sertifiointi Techon järkkäämille kursseille. Paljon byrokraattista paperisotaa.
Sen jälkeen käytiin lounaalla ja jätskillä.
Jatkettiin Adrin kanssa keskustaan ettimään katukauppiailta mulle uusia aurinkolaseja. Päätin olla ostamatta niiltä 20 peson (3-4e) laseja, sillä ne tuskin oikeesti suojaa UV-säteiltä. Haluan löytää just samanlaiset lasit kun hävitin, joten voi olla, että joudun kulkemaan silmät siristäen seuraavat viikot..
Koluttiin kans kirjakauppoja ja lopulta ostin uruguaylaisen Eduardo Galeanon  Las venas abiertas de América Latina (=Latinalaisen Amerikan avoimet suonet)-kirjan, jota kerran jo alotin lukemaan ja jota monet on paljon kehuneet.
Väsyttiin aika nopeasti keskustassa kävelyyn, helteesä johtuen, ja päätettiin tulla mun luo juomaan tererétä. Matkalla törmättiin yhteen kaveriin ja tultiin sitten kolmistaan meille huilaamaan ilmastoituun kämppään, joka muistuttaa jo jääkaappia.

Tässä on Córdoban Plaza San Martín. San Martínilla on varmasti oma aukio jokaikisessä kaupungissa Argentiinassa, vähintäänkin oma katu. Tää aukio avattiin uudestaan viime viikolla, joten viimein näin sen, koska ekat 2kk se on ollut peitossa korjausten vuoksi.

Kotimatkalla törmättiin kans tähän arkkuun, joka on keskellä yhtä pääkatua.
Siinä on viesti "rakkailla cordobalaisille", jonka on allekirjoittanut "muovi-taitelija" ja kertoo, että hän on jättänyt maalliset omaisuutensa arkkuun ja lähtenyt etsimään uutta elämää. Päiväys on 31.10.
Laatikosta löytyy taiteilijantarvikeita, kenkä, levyjä ja mm. hammasharja.
Juli ja tereré.

Iltapäivällä lähdettiin vielä moikkaamaan paria muuta kaveria ja hengaamaan Buen Pastorille (missä järjestettiin ekan viikon talojen maalaus) keskustaan. Mitäs näinkään matkalla?

Ohitettiin joku design liike, jonka ikkunassa näkyi tuttu kuvio! Mukeissa ja tarjottimissa!

Kahdeksan aikaan illalla tulin viimein kotiin ja suihkun jälkeen lähdin parin muun kaverin kanssa X-baariin, josta kuulemma saa Córdoban parhaita drinkkejä ja jossa työskentelee maailmankuulu baarimestari. Nam nam!
Mikään ei silti voita Aberdeenin Revolutionin Raspberry Mojitoa tai Mud Slidea. :D

Torstaina olin taas Campo de la Ribera- lähiössä toisella kampaamo-kurssilla. Siellä on yli 10 naista ja kaikki argentiinalaisia. Kurssi järjestetään yhden oppilaan tädin autotallissa ja ope on sama palkattu kampaaja molemmilla kursseilla.

Ollaan suunniteltu, että järjestetään kaikkien kurssien valmistujaisjuhlat joulukuussa (en ole enää täällä) yhden yliopiston tiloissa, jotta se olis pikkasen virallinen. Tarkotus on kutsua paikalle myös edustajia liikkeistä ja firmoista, jotka on lahjottanut meille tarvikkeita tai joilta ollaan ostettu tavaroita tai jotka luultavasti tulee olemaan tarpeen ensi vuonna.. samalla pystytään esittelemään meijän "työtä" ja saada lisää yhteistyökumppaneita.

Taas on perjantai. Uskomatonta. Täällä on +32 astetta lämmintä tänään. En uskalla lähteä ulos, mutta lähden nyt silti kaverin luo...
Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti