18. marraskuuta 2009

Myrskyä myrskyn perään..

Vihdoin täällä sataa kaatamalla. Kello on 2 yöllä ja just tulin kotiin.. ehdin pois rankkasateen alta. Olin syömässä yhden kaverin serkkujen luona kun yhtäkkiä kesken illallisen meni sähköt poikki. Sytytettiin ties kuinka monta kynttilää ja jatkettiin ruokailua kynttilän valossa. Ulkona salamoi ja ukkosti. Satoi kaatamalla. Sitten rupes satamaan rakeita. On ihan absurdia, että täällä ihmiset pelkää sadetta autojensa puolesta. Lähes joka kerta kun sataa vettä, sataa myös rakeita ja autot kärsii.. ties kuinka monessa autossa näkyy myrskyn jäljet. Täällä ei vaan voi omistaa autoa, jos ei ole minne laittaa se suojaan. Jos et pelkää rakeita niin vähintäänkin varkaita. Kellään ei ole mielenrauhaa, jos joutuu hetken säilyttää autoa kadulla. Parkkihallien kassat kilisee. Varsinkin tällä hetkellä. Täällä rakeet on isoja! Ihailtiin parvekkeelta rankkasadetta, joka onneksi meni ohi alle puolessa tunnissa.
Just ehdin kotiin, satoi vaan ripotellen kun kävelin kaverin luota. Juuri tänään päätin laittaa hameen päälle kun oli niin kuuma. Enkä tajunnut vaihtaa farkkuja päälle vaan juoksin ovesta kiireessä ulos, kunnes pihalla tajusin, että sataa... ei aikoihin ole tuntunut sade niin hyvältä. Córdobassa ei varmastikaan ole yhtään ihmistä, joka ei sateesta iloitsisi!
Täällä onneksi tuntuu satavan vaan iltasin. Perjantainakin satoi pikkiriikkisen ja salamoi ja ukkosti. Tällä kertaa varmasti kastuu maa paremmin, eikä vaan pintakerros. Aamulla tuskin sateesta on tietoakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti