17. marraskuuta 2009

Lähtölaskenta käynnistyy...


vko jäljellä Córdobassa.
Aika on mennyt hurjan nopeasti ja on sääli, että viikon päästä pitää jättää kaikki tämä taakse. Kaikki uudet kaverit, uudet omat hoodit ja Techo. Mielelläni jäisin vielä pidemmäks aikaa.
Välillä mietin, että minkä takia aina ajaudun tähän tilanteeseen –ja onko se sen arvosta?!? Ties kuinka mones kerta kun alotan uudessa paikassa, josta sitten pitää lähteä muutaman kuukauden päästä. Jos jäis yhteen paikkaan, ei kokoajan tarttis olla hyvästelemässä ihmisiä ja miettiä tuleeko niitä enää koskaan näkemään uudestaan.
Ensi maanantaina mitä luultavimmin (vielä ei ole lippua ostettu) matkaan yöbussilla Mendozaan (host)perheen luo. Tulin Argentiinaan turistiviisumilla, joka on vaan 3kk tai vissiin 90 päivää. On siis pakko joka tapauksessa lähteä maasta parin viikon sisällä. Viisumia pystyis pidentää, mutta se maksais 300 pesoa, joten päätin vaan kiltisti poistua maasta tällä kertaa. Tarkotus on olla Mendozassa muutama päivä. ”Siskoilla” on kovat opiskelut käynnissä, kouluvuoden loppukokeet on käynnissä, joten en jää liikaa häiritsemään heitä. Mendozasta meinaan jatkaa bussilla Santiago de Chileen moikkaamaan paria kaveria. Toinen kaveri on Chilen Techossa, joten pääsen varmaan tutustumaan Techon juuriin.

Chilestä varmaan matkaan Peruun moikkaamaan paria kaveria ja tarkotus on käydä tutustumassa Machu Picchuun.  Vielä en ole tehnyt tarkkoja suunnitelmia, mutta jouluksi palaan kuitenkin Mendozaan ja tammikuun meinaan viettää Argentiinassa ennen Eurooppaan paluuta.
----------------------------------------------------------------------------


Perjantaina olin yhdessä lukiossa kertomassa Suomesta. Yksi äidinkielen opettaja soitti mulle ja toivoi, että menisin kahdelle abiluokalle kertomaan suomalaisesta kulttuurista. Oppilaiden oli hurjan vaikea ymmärtää, että Suomesta ei löydy perusargentiinalaisia juttuja kuten:  dulce de leche, facturas, criollos, mate. Koulun rehtori tuli kans moikkaamaan ja kuuntelemaan ja kehui Suomen kuuluisaa opetusjärjestelmää. Hän halusi kuulla mun mielipiteen viime vuosien koulusurmaajien motiiveista.
Kovasti on jo tullut ikävä opiskelua ja olenkin hiillostanut omaa yliopistoa, jotta ne lähettäis mulle lupaamansa tehtävät, jotka mun on tarkotus tehdä poissaollessa. Viimein tänään oli tullut sähköpostilla käännöstehtäviä ja eka deadline on sunnuntaina(!!!). Kuukausia olen odottanut sitä sähköpostia ja tottakai se sitten tulee vikalla viikolla.
Eilen tein mokkapaloja.. taas oli pieniä kommelluksia matkan varrella. Uunia en saanut toimimaan, joten lähdin taikinan ja tavaroiden kanssa kaverin luo. Mokkapalojen tekemisessä kului ehkä 6h yhteensä kun siinä välissä hoidettiin muita asioita. Lopputulos oli kuitenkin herkullinen ja vuoka tyhjeni hetkessä.

4 kommenttia:

 1. voi ei ! joko sieltä lähdet, tuntuu kuin vasta olisit sinne mennyt.. liikutuin oikein ! :(

  VastaaPoista
 2. Mä olen ihan varma et Aberdeen tulee olee sulle masentava paikka argentiinan jälkeen (eks oo kiva kun olen näin piristävä :))..Mutta pääset taas opiskelemaan! Ja mä lupaan raahata sua salille, MUN:n, mun luokse syömään, Starbucksiin, Clintonsille ja hubiin, jotta et ehdi masentua :) Ja sit hei pääsiäsilomalle lähdetään reissuun!!

  VastaaPoista
 3. Reissaahan varovasti.
  t isi

  VastaaPoista
 4. Hitsit aika on mennyt nopeasti. Vastahan sinä sinne menit. Mutta toi tuleva reissus kuulostaa aivan mahtavalta :) Mäkin haluan!

  :)

  VastaaPoista