30. syyskuuta 2013

Barcelonan värejä

Kaimani Kanadasta heitti värikuvahaasteen tänne Barcelonan suuntaan. Siinä vedottiin Barcelonan värikkääseen maailmaan, joten jottei tämä mene liian helpoksi, päätin etsiä arkistoista vain Barcelonaan sijoittuvia kuvia. Kuvissa värit espanjaksi aiheen mukaan.

Keltainen
Tässä erilainen maisemakuva Barcelonasta kuvattuna Carmelin bunkkerin päältä vuorille päin. Joulukuinen ilta-aurinko maalasi kaupunkimaiseman kauniin keltaiseksi. 


Vihreä
El Bornin korttelista löytyy tämä kasveja täynnä oleva sisäänkäynti. Kuva on viime syyskuulta, mutta viime viikolla tuolla kulmilla liikkuessani näin kasvi-installaation olevan ennallaan vielä vuotta myöhemminkin. Barcelona on mielestäni yllättävänkin vihreä miljoonakaupunki. Eikä vain ovenpieluskasvien takia.


Punainen 
Yksi erikoisista ja hullunkurisista katalaaniperinteistä ilotulitejuoksun lisäksi on ihmislinnojen rakentaminen, castellets. Tämä perinne taitaa olla lähemmäs 200 vuotta vanha ja se nimettiin vuonna 2010 yhdeksi UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön kohteeksi. Täältä voi katsoa hienon kuvan, missä näkyy tornin alakerran mahtavat tukijärjestelyt. 


Valkoinen
Gran de Gràcialta löytyy valkoinen viiden tähden hotelli Casa Fuster. En tiedä minkä näköinen se on sisältä, mutta ainakin se näyttää ulkoapäin oikein hulppealta. Sitä ihaillaan aina käveltäessä kotoa keskustaan.


Sininen
Sokerina pohjalla yhden Gaudin luomuksen, eli Casa Batllón rappukäytävä. Sinisen sävy kaakeleissa vahvistuu mitä ylemmäs mennään.


Heitän värikuvahaasteen tällä kertaa eteenpäin ystävilleni Annalle, joka on juuri palannut Dubain aavikkomaailmaan sekä Lauralle, joka on juuri muuttanut uuteen kotiin Englantiin.

19 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia Barcelonasta. Siitä on nyt tasan kymmenen vuotta kun muutin sieltä pois... Viimeks kävin 2005 joulukuussa, ja jotenkin Barna ei vaan oo ollu mun matkan varrella sen jälkeen. Saa nähdä miten käy, kun oon tässä hiljalleen miettiny et pitäis ehkä päästä käymään pitkästä aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kea. Varmasti on maisema jonkun verran muuttunut kymmenessä vuodessa. Taas tällä viikolla goottilaisen katuja talsiessa mietin, etten kyllä millään haluisi täältä lähteä pois :)

   Poista
 2. Joulukuinen auringonvalo, Euroopassa. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä saat pian kokea sen, vaikka sitä tuskin Pohjois-Suomessa pahemmin kokee ;)

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja kiitos kivasta haasteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, odottelen mitä itse arkistoista löydät!

   Poista
 4. Huippuja kuvia! Noi on kyllä villin näköisiä nuo ihmistornit...Siinä on varmaan yksi jos toinenkin loukannut itsensä alas tullessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! Ilmeisesti muutama vuosi sitten yksi 12-vuotias lapsi menehtyi tippuessaan yhdeksän kerroksisesta ihmistornista.

   Poista
 5. Huippuja kuvia! Noi on kyllä villin näköisiä nuo ihmistornit...Siinä on varmaan yksi jos toinenkin loukannut itsensä alas tullessa!

  VastaaPoista
 6. Etenkin tuo vihreä on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on oikein söpösti koristeltu kerrostalon sisäänkäynti!

   Poista
 7. Ihana haaste ja ihanat kuvat! :) Kiva aina katsella espanjan sanoja ja vertailla tähän portugaliin, ainoa täysin poikkeava on kyllä punainen! Portugalissa käytetään punaisesta yleensä sanaa "vermelho". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voit toteuttaa vastaavan Portugalin väreistä :) Vermelho on kyllä erikoinen, siitä ei ihan heti arvaisi kyseessä olevan punainen!

   Poista
 8. Oi ihania kuvia! En oo oikeen koskaan ollut Barcelona/Espanja fani, mutta tässä näyttää kyllä tosi ihanalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Rosa, Barcelona on kyllä aivan mahtava kaupunki :)

   Poista
 9. Hauska haaste. Ja mikä parasta, huippuja kuvia Barcelonasta! :)

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva haaste ja voi miten upeita kuvia Barcelonasta! :) Innostuisinkohan itsekin tekemään tämän...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olisi kiva nähdä vastaava myös sun blogissa :)

   Poista