19. syyskuuta 2013

Zakynthoksen taivaallisen ihanat playat!

Kesälomamatkalla Zakynthoksen saarella Kreikassa otettiin kaikki ilo irti hiekkarannoista ja turkoosiakin turkoosimmasta Välimerestä. Suunnitelma koko lomalle oli lähinnä syödä, nukkua ja relata rannalla. Ja niinhän me tehtiinkin. Vaikka yksi suuri syy lomakohdetta valittaessa oli sieltä löytyvä kaveri, oli hiekkaranta ja lämmin aurinko vähintäänkin yhtä tärkeitä motiiveja.

Viikon aikana taidettiin ehtiä käydä jopa kuudella eri hiekkarannalla, joista muutamalla pariinkin kertaan. Meidän hotelli oli ihan saaren pääkaupungin keskustassa, joten onni oli "paikalliset" kaverit ja heidän kyyditsemisvalmiudet.

Bouca Beach

Tältä rannalta aloitettiin heti ensimmäisenä lomapäivänä ja oltiin ihan myytyjä. Siinä vaiheessa kun kaveri sanoi, ettei aurinkotuoleista ja -varjosta tarvitse pulittaa penniäkään luultiin olevamme paratiisissa. Mutta sitten jostain ilmestyi tarjoilija, joka toi meille muutaman metrin päässä olevasta baarista kylmät frappé-kahvit ja viimeistäänkin tajuttiin olevamme seitsemännessä taivaassa.


Sitten enää pulahdettiin lämpimään ja läkinäkyvän turkoosiin Välimereen ja eihän se voinut olla tottakaan. Siinä suolameressä kelluessa maailma tuntui pysähtyneen. Lounaaksi siirryttiin muutaman metrin päähän pyödän ääreen nauttimaan Kreikkalaisesta salaatista ja mielessä kävi vain, että eihän oliivitkaan voi maistua näin hyville?!? Ja tomaattikaan ei ole ikinä maistunut näin maukkaalle.


Kalamaki 

Seuraavana päivänä suunnattiin pyörillä läheiseen Kalamakin kylään ja sieltä löytyvälle rannalle. Paikka oli täynnä pohjoiseurooppalaisia turisteja ja Brittien lippukin heilui jossain rantamökissä. Samalle päivälle sattui aika tuulinen keli, joten ei oltu yhtä vaikuttuneita tästä paikasta, mutta pulikoitiin silti iloksemme siinäkin rannassa ja nautittiin kahvit yhden hotellin rantakuppilassa. Siellä joutui muuten rantatuoleistakin pulittamaan kuusi euroa päivältä (kahdesta tuolista ja varjosta).


Alykes 

Seuraavana päivänä päädyttiin monien kommelluksien (muun muassa peruuntuneen retken) kautta vähän pohjoisempaan osaan saarta, Alykesin kylään. Sielläkin sai ihan rauhassa pulikoida pienessä rannassa, jossa hiekkaa ja vettä riitti. 


Zante

Muutamana päivänä käytiin lähellä hotellia, saaren pääkapungin rannalla. Se olikin vähän tuskallisempi uimakokemus, sillä ranta oli täynnä pieniä, jalkapohjia kivistäviä kiviä. Maisemat oli silti upeat, eikä näistäkään rantatuoleista tarvinnut pulittaa pennin hyrrää.


Banana Beach

Viimeisenä lomapäivänä kaveri vei meijät Banaani-rannalle, joka oli melkein kuin paratiisissa. Päätettiin ottaa tuollainen oma "koppi" 15 euron hintaan, koska se oli edullisempi kuin omat rantatuolit. Aivan loistava paikka!


Shipwreck Beach

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, haaksirikkoranta, jonne päästiin kuin päästiinkin retkelle viimeisenä lomapäivänä. Mutta siitä varmasti kirjoittelen vielä ihan oman tekstin.


Tämä oli meidän ensimmäinen yhteinen rantaloma, eikä varmasti viimeinen. Oltiin niin jipoissa, että noin lähellä kotia voi olla noin taivaallisen hieno paikka. Oltiin valittu loistava ajankohta myös, sillä pahin turistisesonki taisi olla jo lopuillaan ja saatiin ihan rauhassa tallustella kaupungilla ja pulikoida meressä ilman häiriöitä.

19 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja tuo fetasalaatti nayttaa taivaallisen hyvalta! (: Oliko tuolla Shipwreck beachilla uponnut laiva pohjassa vai mista nimi tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se fetasalaatti oli taivaallisen hyvää. Ehkä se kertoo jo jotain, että herra, joka ei syö mustia oliiveja tai kurkkua, veti nekin mahaan hymy huulilla :) Shipwreck beachilla on haaksirikkoutunut laiva, siitä nimi.

   Poista
 2. Woah mitä kuvia! Käänsin koko tekstin Andreakselle - sekin ihan innoissaan kuvista :D Tosi upealta näyttää - onko toi tosiaan se paikka missä olen nyt viettänyt viime kesät? :D

  VastaaPoista
 3. Mitä tähän enää voi sanoa. Rantapylvässänky valkoisella hiekalla, turkoosin meren äärellä, frappella varustettuna... uu jee! :) Aurinko ja kiva seura tekee tuosta paketista täyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mites olis vaikka, että ens vuonna uudestaan :) vaikka porukalla!

   Poista
 4. ÄÄÄÄ! Wau!! Ihanan näköistä! Vitsi, olisi kyllä ollut ihana ehtiä käydä tuolla :) Anna - mee ens kesänä uudelleen!

  VastaaPoista
 5. Hei Annika, löysin kerran blogiisi jonkun toisessa blogissa ollen kommenttisi kautta, ja vaikka ensin aioin vain vilkaista nopsasti läpi Argentiinaa koskevat postaukset, jäinkin koukkuun ja olen lukenut kaiken läpi. Olen itse asunut jo vaikka kuinka kauan Argentiinassa ja on ollut kiinnostavaa lukea kokemuksistasi, mutta lähinnä kyllä minut koukutti kiva kirjoitustyylisi ja keveä ote elämään (itse olen varmaan vähän mörkki). Ja lisäksi vielä sivuhuomautus: tykkään hirveäsi pukeutumistyylistäsi! Kaiken kaikkiaan olet kyllä erittäin hyvä Suomen suurlähettiläs maailmalla.
  Terv. yks ujo ano vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos hurjasti tästä mahtavasta kommentista! Hienoa, että joku jaksaa mun tarinoita lueskella ja pitää vielä kirjoitustyylistäkin (kummallista ;)) Kauheasti kehuja yhdessä kommentissa. Piristi ehdottomasti päivää! Olisi mielenkiintoista tietää missä päin Argentiinaa asustelet ja miten olet sinne päätynyt :)
   Eikä tarvitse yhtään ujostella!

   Poista
  2. Ihan täällä CABAssa olen ollut koko ajan, ja tarina on se tavallinen: mulla on argentiinalainen mies.

   Poista
  3. Ihan täällä CABAssa olen ollut koko ajan, ja tarina on se tavallinen: mulla on argentiinalainen mies.

   Poista
  4. Okei, niin vähän arvelinkin. Meitä taitaa löytyä muutama, vaikken itse siellä kauaa asunutkaan. Kauhea hinku olisi päästä vuoden vaihteessa sinne käymään.

   Poista
 6. Ah, huippuja kuvia..Tuonne päin Eurooppaa tekisi itsellänikin mieli..! Ihanan kesäisiä kuvia kyllä. Ja hei, heitin sulle haasteen blogissa :) http://tarinoitamaailmalta.com/varia-syksyyn/

  VastaaPoista
 7. Tiesin jo otsikon lukiessani, ettei kannattaisi klikata itse postaukseen, mutta klikkasin kuitenkin.. ja nyt haluan varata matkat Kreikkaan. Tyypillistä. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, niinhän se menee. Uteliaisuus vie voiton! :)

   Poista