5. syyskuuta 2013

Juoruja Argentiinasta

Tässä muutama ihan umpimähkäinen juttu, jotka päätin jakaa teille arvoisat blogini lukijat. 

Ensin mun "melkein sukua julkkikselle" -hetki barcelonalaisessa kahvilassa. Kesken gradun kirjoittelun mentiin kaverin kanssa lounaalle jo perinteeksi muodostuneeseen Buenas Migas -kahvilaan yliopiston kulmille. Yhtäkkiä viereiseen pöytään ilmestyy tuttu naama. Mähän tunnen ton tytön! Se on julkkis Argentiinassa, viime vuonna katseltiin sitä joka ilta telkkarissa surkeista surkeimman telenovelan  -nimi kertoo jo paljon Dulce Amor (makea rakkaus)- melkein pääosassa. Kuten monet saippuat, riitti että katsoi joka kolmannen jakson pysyäkseen perillä tarinassa. 


Tilanne oli kieltämättä aika huvittava ja kaverini toimi oivana paparazzina. Sillä sekunnilla en muistanut sarjan, saati sitten näyttelijän nimeä, mutta ei se mitään. Räpsitään joka tapauksessa. Kyseinen näyttelijä Calu Rivero tuskin saisi istuskella rauhassa kahvilassa Buenos Airesissa. Hänen itseasissa huhutaan seurustelevan Sean Pennin kanssa ja Sean Penn onkin ollut viime kuukausina Barcelonassa kuvaamassa uutta elokuvaansa (The Gunman) muun muassa Javier Bardemin kanssa. Leffaa on kuvattu jopa Nicon työpaikan toimistorakennuksessa ja ympäri Barcelonaa.


Jos kyseessä olisi suomalainen julkkis olisin varmaan tienannut jostain roskalehdestä muutaman kympin, mutta Argentiinasta tuskin mitään. Hehe. 

Toinen hauskajuttu liittyy Argentiinan presidenttiin. Hän päätti kirjoittaa paaville kirjeen kesäkuussa onnitellaakseen tätä Paavin päivänä. Joku voisi kuvitella presidentin lähettävän rutikuivan protokollaa noudattavan kirjeen, jossa aitoa presidenttiä kuvaa vain allekirjoitus. Mutta ei Argentiinassa. Ohessa Cristinan kirje. Se on ihan oikeasti presidentin kirje, vaikka sitä on vaikea uskoa. Ja se kuvaa hänen persoonaansa ehkä vähän liiankin hyvin.


Tässä "The Bubble" -sivuston käännös englanniksi:

To tell you the truth this is the first time I write a letter to a Pope.- Let alone congratulate him on “Pope’s Day”.- No idea.
I was told this is always done by the Foreign Ministry or the Secretariat of Worship.- But since the Pope is now Argentine, this is something the President should do.-
I was sent a sample letter that seemed written following the protocol guidelines of the 13th century.-
I told them “I’m not signing that”.- If  this is what we’re sending him, then just keep doing what you’ve been doing until now.- So I took the liberty of writing you a letter (I agreed to address you as Your Holiness bla, bla ,bla, because you shouldn’t just say no to everything.)
So Happy Pope’s Day. – I hope you got my framed Pontiff commemorative stamps and the envelope with the now famous mate.-
My idea was to begin this letter by addressing you on a first name basis as You prefer, but they said “President, no”.-
Whatever, it’s done.- Are they right? Honestly, I don’t know.- But I wasn’t about to start a fight with them either.-
Godspeed and take care of yourself.- Drink mate.- You know what I mean.-
With respect and admiration.-
President Cristina Fernández de Kirchner

(täältä voi lukea alkuperäisen espanjaksi)

Toimittajien mukaan kirjeestä paistaa presintin omahyväisyys, hän viittaa itseensä jopa 12 kertaa. Niinpä. Kuka tahansa kuvittelisi kyseessä olevan joku vitsi. Mutta ei. Presidentti julkaisi sen itse omalla twitter-sivullaan. Hän on muuten yksi eniten twiittaavista valtion päämiehistä, seuraajia on yli kaksi miljoonaa. Cristina vaan ei taida olla ihan täysin ymmärtänyt twitterin ideaa, kiteyttää sanoma 126 merkkiin. Hän nimittäin syöltää suustaan kuuluisia twitter-maratonejaan, lause kerrallaan ja muutama kymmen viestiä putkeen.

14 kommenttia:

 1. Miltä kanavalta Dulce Amoria pääsee seuraan? ;) Kielen opettelulle tekis hyvää jäädä koukkuun johonkin sarjaan, mutta tähän asti näkemäni on olleet niin huonolaatuisia, että silmiä ja korvia häiritsee.

  Kirjeestä olisin vielä ymmärtänyt hieman vähemmän muodollisen version, mutta käytöstapoja ei minusta sovi kenekään unohtaa, vähiten presidentin. Taitaisin tulla hulluksi, jos seuraisin hänen twitter-sivuaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heheh, se tuli Telefeltä, mutta taitaa jo olla ohi! katsottiin sitä lähinnä Nicon siskojen kanssa vitsillä :) Aikoinaan opin kieltä Floricienta -sarjan avulla :D katsottiin sitä lounasaikaan Mendozassa aina ja muutama vuos myöhemmin kattelin jaksoja youtubesta kun olin jo oppinut espanjaa ja ymmärsin sarjan juonestakin jotain!

   Olen samaa mieltä. Toi blaa, blaa, blaa on kyllä niin Cristina kun vaan voi olla ;)

   Poista
 2. Herranjumala :D Kävin lukemassa alkuperäisen. Uskomatonta, vai onko sittenkään? Hah. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, niinpä. Olisin halunnut olla kärpäsenä katossa kun paavi luki tuota. Vaikka tuskin se hänelle tuli minään yllätyksenä :)
   lisäsin vielä tuohon linkin siihen alkuperäiseen versioon.

   Poista
 3. Haha, nyt selvisi mikä juttu tuon ekan kuvan takana oli kun näin tän Facessa... Ihmettelin hetken että mitä sä olet kuvannut :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin kävin lukemassa sieltä Christinan Twitteristä;aikamoinen pressa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, häntä seuratessa ei kyllä tule tylsää :D

   Poista
 5. Huh, miten noin nuori ja hehkeä pimu kiinnostuu Sean Pennin kaltaisesta ukkelista, joka näki parhaat päivänsä joskus 80-luvulla Madonnan kainalossa? :P

  Aika täti tuo Cristinakin. Voisi palkata jonkun viestintävastaavan. Tai luultavasti hänellä sellainen on, mutta voisi ehkä myös kuunnella tätä joskus? :D Kaivelin Twitteristä myös hänen tilinsä - ja siinä kaivellessa törmäsin ainakin puoleenkymmeneen parodiatiliin. Mun espanja on niin heikko, että vaikea arvioida, mutta miten tuollaista tapausta voi enää parodioida, kyllähän täti hoitaa parodiahomman jo ihan itsekin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihme jauhot on heillä pussissa :) Sean Penn taitaa olla pressa Cristinan ystävä ja on kai joskus ilmaissut tukensa Chavézillekin. Tiedä sitten miten nämä kaksi ovat tavanneet!

   Totta, tuossa ei parodiaa enää tarvita! Cristinaa seuratessa ei tule tylsää hetkeä, hän on kyllä ihme nainen. Twitterissä hän kritisoi välillä kansalaisiaan, välillä oppositiota, väläyttelee erikoisia kommentteja ja toisinaan myös julkaisee kuvia koiristaan :)

   Poista
 6. Kiva kun jätit viestiä, niin minäkin löysin tänne. :-) Blogisi vaikuttaa ihan huipulta - täytyy tulla viikonlopun jälkeen lukemaan enemmänkin, kun pääsen täältä maalta vähän nopeampien yhteyksien pariin. :-)

  VastaaPoista
 7. Melkoinen kirje. :D Minä olin joskus takavuosina koukussa erääseen Venezuelaiseen sarjaa, joka oli Suomessa nimellä Tuhkimotarina ja alkuperäiseltä nimeltä Mi Gorda Bella. Se oli ihan mieletön (kirjaimellisesti) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, muistan katsoneeni ihan samaa sarjaa :) Toinen oli Juana la Virgen (Ihmeiden aika), jota taidettiin näyttää muutama vuos ennen Tuhkimotarinaa.

   Poista