12. syyskuuta 2008

Ensimmäinen kouluvko Queen'sissa takana.

Perjantai, vettä sataa kaatamalla, mutta tunnit on tältä viikolta ohi.
Yllättävän hyvin ja nopeasti meni eka kouluviikko Kanadassa.
Eilen pääsin viimein vilkaisemaan neljännen vuoden espanjan kielen kurssia, joka painottuu kääntämiseen, ja taidan jäädä sille. Opettaja oli nuori-"sekopää"-heiluja Barcelonasta. Todella rennolta vaikutti, eikä varmasti ainakaan käy tunnit tylsiksi! Nyt pitää vaan löytää joku, joka ostaa mun kolmannen vuoden esp kirjat!
Tämän uuden, nelosvuoden kurssin kirjat oli kirjakaupasta loppu, joten en saanut ostettua uutta 90$ kirjaa. Siitä huolimattta sain taas rahaa kulutettua, koska piti ostaa English-Arabic sanakirja 46$ ja Espanjan kirjallisuuden kurssikirja 90$. Rahanmenoa ei vaan voi estää..
Yritin käydä kirjastosta katsomassa, josko meidän kurssikirja olisi siellä, niin voisin vkonlopun aikana tehdä läksyt, mutta sitä ei löytynyt valikoimasta.

Jostain syystä kuvittelin Suomessa ennen tänne lähtöä, että Kanada olisi suht halpa maa. Varsinkin nyt kun (jenkki) dollari on alhaalla. -Siis, shopping paradise! Harmikseni nopeasti jouduin toteamaan, että hinnat on täällä kyllä aika samaa luokkaa kun Suomessa tai Iso-Britanniassa. Täältä puuttuu halpiskaupat, tyyliin Primemark, joka oli opiskelijan paratiisi Skotlannissa. Kampuksen ruokaloiden ja kahviloiden hintataso on vähintäänkin yhtä korkea kun Skotlannissa ja varmaan reilusti korkeampi kun Suomessa. Onneksi kämppä on kampuksen nurkilla, niin tuskin tarvitsee kovin usein yleisiä ruokaloita käyttää.

Eilen tajusin, että mun paikallinen liittymä, Rogers laskuttaa myös ulkomailta tulevista vastaanotetuista puheluista. Törkeää! Sillä ei edes ole kuuluvuutta yhdessäkään rakennuksessa kampuksella ja just ja just mun omassa huoneessa. Minkä takia kännykät ja liittymät ei voi toimia muualla maailmassa yhtä hyvin kun Suomessa? ja minkä takia muualla maailmassa kännykällä puhumisesta laskutetaan kymmenen kertaa enemmän kun Suomessa?

Eilen illalla oli muutaman vaihtaritutun tuparit, johon mentiin tapaamaan kavereita. Talo oli täynnä väkeä, siellä oli varmaan kaikki Queen'sin vaihtarit. Tapasin muutaman ruotsalaisen, joiden kanssa rupesin puhumaan pikkasen ruotsia. Niklas Tukholmasta luuli mua ensin finlandssvenskiksi. Wau. Selvisi, että ruotsalaiset saa opintotukea kuukaudessa puolet vähemmän kun me suomalaiset. MUTTA tanskalaiset opiskelijat saa 1,5 kertaa enemmän kun me ja kesäkuukausilta kans, siis 12 kk vuodessa!

Tänään on ensimmäinen päivä kun on satanut pari tuntia putkeen, eikä loppua näy. Olisi hyvä tilaisuus siis yrittää opiskella ja pienentää luku-urakkaa ensiviikon tunteja varten.
Luin toissapäivänä joltain suomalaiselta uutissivustolta, että Helsingissä on ollut sateisin syksynalku 34 vuoteen. -Otan osaa siitä kärsiville! :) Onneksi täällä oli helteiset viikot juuri ennen koulunalkua.

Nyt oppikirjojen pariin..

(Ohessa muutama kuva meijän Harkness-asuntolasta; mun käytävältä ja keittiöstä. Jos tuntuu, että pikkukuvasta ei näe tarpeeksi, niin kuvaa klikkaamalla se suurentuu!)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti