11. syyskuuta 2008

Kurssien kanssa sekoilua..

Nyt on vihdoin kurssit alkaneet ja melkein on nekin reilassa..
Maanantaina oli heti aamulla 9:30 ensimmäinen luento, Political Theory. Kurssin nimi jo masentaa, mutta ei auta itku markkinoilla, kun teoriakurssi on pakko suorittaa omaa yliopistoani varten. Onneksi proffa vaikutti nuorekkaan reippaalta ja pikkasen huvittavaltakin, niin ehkä tästä selvitään. Valitettavasti kyseinen kurssi kestää koko vuoden, normaalin yhden lukukauden pituuden sijaan. Helpotus oli se, että syksyllä ei tarvitse yhtään esseetä aiheesta vääntää.

Päivällä piti kuitenkin vielä juosta toimistoissa ja selvitellä oikeita kursseja. Väliin ehti muutama professorikin sekoittamaan pakan ja piti vaihdella edestakas politiikan kurssilta toiselle. Onneksi vaihtokoordinaattori on super mukava ja hoitaa hommat kun vettä vaan (toisin kuin meidän vaihtokoordinaattori Aberdeenissä).
Maanantaina menin myös ensimmäiselle arabian kielen alkeiskurssin tunnille, vaikka kurssi oli jo täynnä. Arabia on sen verran vaativa kieli, että arvelin muutaman opiskelijan pelästyvän ensimmäisen tunnin jälkeen niin, että mahdunkin mukaan. Niinhän siinä sitten kävikin ja heti tunnin jälkeen juoksin taas toimistoihin ympäri kampusta hakemassa allekirjoituksia, jotta sain rekisteröityä itseni kurssille. Opettaja on nuori palestiinalaisnainen ja kurssi vaikuttaa oikein lupaavalta ja sopivan nopeatempoiselta.

Iltapäivällä lähdettin vielä etsimään halvempaa ruokakauppaa kaupungin toiselle laidalle. Kampuksen suuri lähimarketti, A & P on tietysti auki 24h ja myös kaupungin kallein ruokakauppa. Onneksi viimein löydettiin Food Basics ja melkein päästiin koko matka takaisin kotiin bussilla, ettei kädet venyneet polviin asti.
Illalla netissä kursseja kattellessa huomattiin vahingossa omasta opiskelijarekisteristä, että ollaan yliopistolle velkaa tuhansia dollareita asuntolasta. Maksun eräpäivä on 30. syyskuuta. Missä lasku? Ollaan ihmetelty, että miksi ei ole mitään ilmoitusta tullut maksutavasta tai eräpäivästä, mutta ilmeisesti on muutama paperi jossain välissä postissa kadonnut. Asuntoloiden päätoimistossa nainen väitti kivenkovaa, että paperit on meille keväällä lähetetty. Jaahas.
Siinä rekisteriä tutkiessa huomasin, että minulle oli myönnetty Queen'sin "Dean's International Award". 1000 dollaria mun velasta oli jo maksettu yliopistolle. Jee, jee! Keväällä väänsin tuskissani hakemuskirjettä ja yritin keksiä, miksi haluan juuri tänne yliopistoon ja Kanadaan ylipäätänsä, sekä miten pystyn kotiinpalattuani mainostaa Queen'siä muille. Enpä tiennyt, että hakemukseni oli edes koskaan tullut perille, saati sitten johtanut johonkin.

Tiistaina alkoi latinalaisamerikkalaisen kirjallisuuden kurssin tunnit. Opettaja on -yllätys, yllätys -nuori nainen Argentiinasta! Koko kurssi on siis espanjaksi, joten olen innoissani, että pääsen taas kuulemaan argentiinalaista aksenttia.

Koulukirjat on täällä hirveän kalliita ja mm mun espanjan kielen kurssikirja-paketti maksaa yliopiston kirjakaupassa 172 dollaria + verot päälle (eli noin 115 euroa!!!). Eilen kuitenkin löysin facebookin matketplace -sivulta juuri oikeat kurssikirjat käytettynä 50 dollarilla. Myyjä sattui juuri olemaan koneella ja pian tapasin hänet kirjaston kulmalla ja kirjat oli ostettu. Tämän jälkeen suuntasin kirjat kainalossa tälle kolmannen vuoden espanjan kielen kurssille, johon olin arvellut kielitaitoni riittävän. Pari minuuttia oppitunnin alkamisen jälkeen juttelin hetken opettajan kanssa ja hän oli sitä mieltä, että kurssi on ehdottomasti liian helppo ja minun pitäisi ottaa neljännen kielioppikurssi. Tämä tiesi siis lisää juoksemista toimistosta toimistoon, vaikka luulin, että kurssit oli jo selvitetty. Turhaan oli siis kirjat ostettu!
Espanjan laitoksen toimiston ihmiset ei ole niitä kaikkein avuliaampia täällä ja kertoivat mulle kylmästi neljännen vuoden kurssin olevan täynnä. Ainoa vaihtoehto oli lähettää sähköpostia suoraan opettajalle ja kysyä, josko hän kuitenkin ottaisi mut kurssille.

Illalla business, economics ja commerce vaihtariopiskelijoille järjestettiin Pub Crawl (=pubi röymintä) -pub kierros. Mentiin kuitenkin muutaman muun vaihtarin kanssa mukaan tutustumaan Kingstonin yöelämään, vaikka "ryömintä" ei suoranaisesti meille ollut tarkoitettu. Kierroksella oli varmaan lähemmäs 100 henkeä, kun pienemmissä paikoissa ei meinattu mahtua sisään kaikki yhtäaikaa. Teemana oli Kanada, joten punavalkoisissa väreissä yritettiin olla liikkeellä. Yhteensä viidessä eri paikassa pistäydyttiin ja tutustuttiin taas kymmeniin uusiin ihmisiin yhden illan aikana. Onneksi oli muutamia kanadalaisiakin matkassa mukana, niin ei ihan vaan vaihtariporukalla oltu liikkeellä.


Tänään keskiviikkona alkoi myös espanjalaisen kirjallisuuden kurssi. Jo viime vkolla tapasin proffan ja jouduin hänelle todistelemaan, että tarvitsen tämän kurssin ja lupaan tehdä kovasti töitä, jotta pysyn tahdissa mukana. Mr. Thompson ei kuitenkaan ollut vakuuttunut espanjan kielen taidoistani vaan oli vahvasti sitä mieltä, että kurssi on minulle ylitsepääsemättömän vaikea. Lopulta hän puoliväkisin allekirjoitti rekisteröimishakemukseni, kun olin hokenut kymmenen kertaa, että haluan jokatapauksessa yrittää.
Tämän keskustelun takia odotin mielenkiinnolla ensimmäistä tuntia! Heti kun olin esitellyt itseni ja pari vierustoveria espanjaksi muulle luokalle, totesi opettaja, että "mehän keskustelimmekin jo viime viikolla ja kyllä tämä on sinun tasoa ja juuri sinulle sopiva kurssi". -Se siitä siis!


Tänään aurinko vielä paistoi, mutta se ei enää lämmitä +26 asteeseen kuten viime viikolla. Tuulensuojassa pärjää kyllä t-paidassa. Käytiin campuksen yhdellä viheriöllä vähän opiskelemassa. Sain jopa 10 sivua luettua Socrateksen kirjotuksia politiikan teorian kurssille.
Illalla käytiin tsekkaamassa myös ensimmäinen salsa-tunti. Oli mun ensimmäinen kerta kun yritin tanssahdella salsan rytmiin ja se vaikutti sen verran hauskalta puuhalta, että varmaan mennään ensi viikolla jatkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti