19. syyskuuta 2008

melkein viikonloppu!

Tänään on jo torstai. Se tarkoittaa sitä, että huomenna on perjantai.
----> me lähdetään Laten kanssa Torontoon! :)

Koko viikko on mennyt aika rutiinilla. Kampus tuntuu jo ihan tutulta ja viihtyisältä paikalta. Pikku hiljaa alkaa tämä Harknesskin tuntua "kodilta".
Ollaan hyvin pitäydytty sopimuksessa ja oltu jo kolme kertaa aika pitkällä juoksulenkillä; siis totaalisesti yllätetty itsemme! Eilen oltiin myös toista kertaa salsa-tunneilla. Kerrattiin vanhaa, edellisellä viikolla opittua, mutta opittiin myös monta uutta askelkuviota. Kuten arvata saattaa, niin jostain syystä tytöt on paljon innokkaampia tanssitunneillakävijöitä, mistä johtuen tällä kertaa oli mun vuoro olla mies ja opetella miesten askeleet. Ehkäpä jostain vielä löydetään jotkut miespuoliset uhrit, jotka huijataan meijän kanssa salsatunneille, niin voidaan pian tanssia vaan naisten osuuksia.
Toivossa on hyvä elää.

Ollaan myös panostettu vähän kokkauspuoleen. Toissapäivänä valmistettiin uskomattoman hyvää pastakastiketta kanan jauhelihasta, siitä riitti jopa kahdeksi päiväksi. Tänään paistettiin kananfileitä, sienien ja sipulin kanssa ja syötiin salaatin kera. Täältä saa aivan loistavia avokadoja, joita ei ikinä löydä Suomessa hyväkuntoisina. Nam!

Tuli mieleen pari asiaa, jotka täällä pikkasen ottaa pannuun.

1) Rogers -liittymä. Puhelimessa EI oikeesti ole kuuluvuutta ikinä. Tekstiviestit tulee perille vähän miten sattuu ja puhelin ei vissiin edes lähetä viestejä perille kaikkiin ulkomaalaisiin numeroihin. Positiivista Rogerssissa on kyllä se, että ei tarvitse huolehtia, että kännykkä on äänettömällä luentojen aikana, koska puheluiden vastaanottaminen on joka tapauksessa mahdotonta ilman kuuluvuutta. :)

2) TAX -verot! Sama ongelma kun Jenkeissä. Hinnoissa ei ole veroja laskettuna, vaan ne lisätään vasta kassalla ja ikinä et sitten pysty arvioimaan, että paljon tavarat oikeesti maksaa. Niin ärsyttävää! Ei ole mahdollista edes laskea valmiiksi kolikoita kassajonossa, koska et tiedä tarkkaa loppusummaa. Mikä on rasittavampaa?!?
Joku kanadalainen mulle selitti, että tää juttu on sen takia keksitty, että valtio ei pysty nostamaan veroprosenttia niin helposti, koska ihmiset huomaisi sen kauppalaskujen summan nousussa, vaikka hyllyissä on samat hinnat. ---- ja tästä pääsenkin toiseen raivostuttavaan asiaan...

3) Hinnan-puute, sillä aivan LIIAN usein täällä kaupassa törmää tuotteeseen, jossa ei vaan lue hintaa. Ei hyllyssä, eikä hintatarrassa. Kunpa ne oliskin ilmaisia, koska siinä tapauksessa täällä sais kämpän täyteen tavaraa maksamatta mitään. Yritä siinä sitten paistinpannua ostaessa etsiä sitä halvinta mahdollista kun puolista pannuista puuttuu hintatarrat, eikä niitä ole edes hyllynreunassa... tai ruokakaupassa asioidessa miettiä, että paljonkohan bagelit maksaa. -mutta toisaalta ei kai sillä väliä, kun lopullinen hinta on jokatapauksessa ihan muu kuin se, mikä hintatarrassa lukee! :)

Joka päivä kyllä yllätyn uudestaan kanadalaisten ystävällisyydestä. Enkä voi sitä liikaa korostaa. Nää on niin uskomattoman ystävällisiä ja avuliaita. Jopa välillä vähän hirvittääkin näiden ystävällisyys, vaikka ei kai kukaan voi olla liian ystävällinen.

Olen päättänyt hakea töitä kampukselta. Mun opiskelija-viisumin mukaan voin tehdä töitä, mutta vain kampuksella. Yritän siis hakea johonkin kampuksen palveluun. Olis mageeta päästä töihin esim just siihen aikaisemmin mainitsemaani Walk Home Serviceen tai yhteen ihanaan Common Ground kahvilaan, mutta ne taitaa olla tosi suosittuja paikkoja! Haku menee umpeen tän kuun lopussa, joten pitää sitä ennen saada paperit valmiiksi. Töitä voi kuulemma tehdä vaikka n. 6h vkossa, eli siis yksi vuoro vaan, joten sen ei pitäisi häiritä opiskelua. Koko ajan oletan, että saan töitä täältä, mutta mun 3. vuoden opiskelija-naapuri sanoi, että ne on todella suosittuja, joten ei pidä pettyä jos ei saakaan töitä.

Nyt menen kyllä nukkumaan, huomenna on espanjan kirjallisuuden luento klo 8:30. Sitten pitää pakata laukut ja tarkistaa, mistä meijän bussi klo 13:20 lähtee kohti Torontoa. Lähes kaikki muutkin vaihtarin on näköjään päättäneet lähteä tänä vkonloppuna road tripille Torontoon, koska joka toinen vastaantulija sanoo myös viettävänsä tämän vkonlopun siellä. Eiköhän siis törmätä tuttuihin Toronton kaduilla..

Tänään aamupalaa syödessä katsoin muuten MTV3 Huomenta Suomen uutisia netistä ja kuulosti aika lohduttomalta uutisankkurin viimeinen lause: "Harmaa syyssää jatkuu meillä koko maassa."
Täällä aurinko vielä paistaa, mutta syysviima jo puhaltaa..

3 kommenttia:

 1. Ihana tää sun blogin uus ulkoasu!
  Me lähdetään Torontoon!!

  VastaaPoista
 2. Hellou! Toivottavasti oli kivaa torontossa! Up deittasin aivoihini sun ja Annan blogit, en pitkään aikaan o ehtinyt lukeen. Joo, tosiaan Helsingissä on ollut hirveen sateista ja harmaata, eilen kun olin Tampereella näin varmaan ekaa kertaa kahteen viikkoon auringon kunnolla.
  xox
  Noora

  VastaaPoista
 3. Ihanaa lukea tätä blogia :)

  Kuule, tänne Suomeenkin on tullut tää ihana syyssää, ja ulkona paistaa jopa aurinko. Ja ihan lämmintäkin on. Että ... :) tai ehkä se on vain täällä meillä Turus ;)

  Take care :)

  VastaaPoista