8. syyskuuta 2008

Ensimmäiset kuulumiset Kingstonista...

Päätin pitkän pohdinnan jälkeen nyt vihdoin perustaa blogin, johon voin päivittää kuulumisia kotiväelle. Tämä sujuu varmasti kätevämmin, kuin erilaisten kiertomailien kirjoittaminen..

Kovin nopeasti on viikko Kanadasssa pyrähtänyt ja huomenna pitäisi jo aloittaa uudet kurssit ja kova opiskelu.
Viime viikolla pelkäsin, että tästä viikosta tulee hurjan tylsä ja pitää keksiä jotain erikoista tekemistä, mutta eipäs onneksi niin käynytkään. Ilmoittauduin yliopiston järjestämälle NEWT-vkolle, joka on lyhenne sanoista 'New Exchange and WickedAwesome Transfer students'. Eli uusille oppilaille vähän niinkuin ekaluokkalaisten freshers (tai täällä Frosh) viikko. Jouduttiin pulittamaan osallistumisesta 125 dollaria, mutta on kyllä ollut sen väärti!

Keskiviikkona meidät jaettiin 11 eri ryhmään, joissa jokaisessa oli 3 vanhempaa 'geckoa' ja n. 8 uutta oppilasta. Meijän ryhmän nimi oli Gangs of NEWTyork ja saatiin kaikki vesipyssyt ja kravatit rekvisiitaksi. Muita ryhmiä oli esim. Hakuna NEWTtata ja NEWTourious.
Meille opetettiin NEWTs-huutoja ja mm. koulun 'laulu', jota kaikki laulaa kybällä seisten esim fudismatseissa (amerikkalaista jalkapalloa) aina kun meidän joukkue "the Golden Gaels" tekee maalin. Lounaaksi oli barbeque puistossa ja iltapäivällä kierreltiin ympäri kaupunkia ja kampusta ryhmissä ottamassa kuvia omasta ryhmästä eri tilanteissa ja samalla tutustuen uuteen kotikaupunkiin.. mm. mistä saa ruokaa, missä on Starbucks, kirjasto, kirjakauppa, paras jäätelöbaari ja koulutarvikekauppa.
Illalla oli vuorossa karaokea Philthy McNasty-nimisessä kuulemma oikein kanadalaisessa pubissa.

Torstaina lähdettiin klo 8 aamulla mystery road tripille, joka osoittautui matkaksi Kanadan pääkaupunkiin, Ottawaan. Matka kesti n. 2,5 tuntia ja mentiin 4 keltaisella koulubussilla, joita näkee jokaisessa amerikkalaisessa leffassa. Ei mitenkään hirveen mukavat penkit, koska ne on varmaankin suunniteltu korkeintaan ½h matkailuun, eikä monen tunnin ajeluun.. mutta telkkarit kyllä löytyi ja katsottiin Blondin Kosto 2.
Ottawassa meillä oli vapaa aikaa ja saatiin mennä opastetulle kierrokselle Kanadan parlamenttiin. Samalla meille kerrottiin hieman Kanadan poliittisesta järjestelmästä ja noustiin ylös parlamentin rauhan torniin "Peace Tower"iin, josta avautui näkymä joka suuntaan yli Ottawan kaupungin ja Quebecin provinssiin puolelle asti (Ottawa on juuri Ontarion ja Quebecin rajalla, Ontarion puolella).
Päivällistä syötiin yhdessä kaikkien yli 100 ihmisen kanssa Ottawan Hard Rock Cafessa. Sen jälkeen poikettiin pienemmällä kaveriporukalla skotti-pubiin, joka oli sisustettu skotti-aiheisin kuvin ja tarjoilijat olivat pukeutuneet kiltteihin. Kello 20 lähdettiin busseilla jatkamaan matkaa joen rannalle, joka erottaa Ontarion ja Quebecin provinssit toisistaan, jossa meitä odotti meille varattu bile-laiva. Siellä oli kunnon valot ja DJ pelkästään meijän porukalle ja ajeltiin joessa pari tuntia, kunnes 23 aikaan hypättiin takas busseihin ja ajettiin kotiin Kingstoniin.

Perjantaina meillä oli aamulla klo 10 NEWT-olympialaiset omissa ryhmissä. Lajeina oli mm. köydenveto partavaahdolla päällystetyn pahvin ympärillä, frisbeenheitto yrittäen osua puihin sidottuihin pahvisiin ihmisiin, "polttopallo" märillä sienillä ja parranajon harjoittelu giletten terän, partavaahdon ja ilmapallojen kanssa sekä vesisota. Olympialaisten jälkeen alkoi suuri maalisota. Ruohikolla oli jättikokoinen pressu, jonka kulmissa ja reunoissa oli punaisia, keltaisin ja sinisiä (koulun värit) maalipurkkeja. Onneksi meillä oli päällä keskivkona ostetut haalarit, joiden selkään painettiin "Queen's 09", sillä maalisodan jälkeen oltiin yltäpäältä maalissa, naamaa ja hiuksia myöten. Oli uskomattoman hauskaa kaapata käsillä purkeista maalia ja räiskiä ympäriinsä kavereiden päälle ja sotkea ittensä kun pieni kakara. Suuri haaste oli sen jälkeen yrittää suihkussa putsata kynnet, hiukset, silmäripset ja jalat kuivuneesta maalista. Vielä muutama päivä sodan jälkeenkin hiuksista löytyy kuivuneen maalin palasia, punaisia raitoja, kynnenalusista puhumattakaan.


Illalla meidän yliopistolle oli järjestetty joen toiselle puolelle Military Academyn Fort Henry kukkulalle suuri konsertti, jossa esiintyi muutama tunnettu kanadalainen artisti, mm. The Stills ja Sam Roberts. Kuulemma täällä suuria nimiä! :)

Iltapäivällä meille esittäytyi Queens'in yliopiston bändi, joka skotti-tyyliin koostuu kilttiin pukeutuvista säkkipillin ja torven soittajista. Tänään kuulin, että yliopisto on perustettu kopiona Edinburghin yliopistosta, mikä oli yllättävää, vaikka tiesinkin, että tämä on alunperin juuri skotlantilainen yliopisto.

Lauantaina meillä oli ilmaiset pannukakku-brunssit ja iltapäivällä oli talent show, johon en itse osallistunut, koska olin kaupungilla etsimässä illaksi päällepantavaa. Meillä oli NEWTs viikon päätteeksi semi formal illallistanssit ja piti siis löytää joku sopiva mekko sitä varten. Omannäköinen mekko jopa löytyi alennusrekistä.'

Keskustasta oli illaksi Stoney's ravintola varattuna ja siellä meillä oli 3 ruokalajin illallinen pitkänkaavan mukaan, jonka jälkeen kasattiin keskeltä pöydät sivuun ja katsottiin slide show keskivkon kaupunkikiertueen kuvista ja ruvettiin bailaamaan. Kaikille uusille opiskelijoille jaettiin alla kuvassa näkyvät Tam-lakit, jonka jokainen uusi opiskelija saa Queen'siin tultuaan.


Tässä hurjat ensimmäisen viikon kuulumiset. Nyt nukkumaan ja henkisesti valmistautumaan huomiseen; varsinaisen koulun alkuun!

3 kommenttia:

  1. Tosi kiva että oot perustanut blogin :) Kuulostaa tosi kivalta toi eka viikko. Tulee ihan mieli mennä vaihtoon kun lukee kaikkien blogeja :) No, täällä mä Turus.. ;)

    Bisou et bon courage pour les cours :)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että oot jaksanu väsätä meille blogin. Muistat vaan pitää meidät ajan tasalla. Ja tosiaan tekee mieli maailmalle, oon nyt jo ihan bored to dead Suomeen. Johan täällä viikon malttokin. :D Take care and have fun, ma belle! <3

    VastaaPoista