25. syyskuuta 2008

vko 4/36 Kanadassa

Juu, hurjaa. Neljä viikkoa Kanada-laiffia takana ja vielä onneksi 32 edessä! :)
Tuntuu, että Suomesta lähtö olisi paljon kauempana menneisyydessä. Kingston ja kampus tuntuu jo niin tutulta, vaikka näitä katuja ollaan käppäilty vasta alle kuukauden ajan.

Viime viikon lopulla sää kylmeni sen verran, että aamulla yleensä heräsin viileään huoneeseen. Ulkoa taisi tulla pientä viiman poikasta, joka tuntui ikävältä, öisin kun ei enää pelkkä lakana ja fleece-peitto riittänyt lämmittämään. Yhtäkkiä kaikki muuttui. Maanantaina huomasin huoneen lämmenneen ja ihmettelin kun yöllä olikin kuuma.. mietin, että miten aurinko taas rupesi lämmittämään niin kovasti. Nyt huone muistuttaa enemmän saunaa kun jääkaappia.

Eilen selvisi, että jotkut taloni asukkaat olivat valittaneet kylmistä huoneista ja lämmitys oli pistetty päälle. Tästä seurauksena koko meidän toisen kerroksen siipi on erittäin kuuma ja kolmannessa kerroksessa ihmiset hikoilevat kuin Karibian auringossa. Nyt joudumme pitämään ikkunoita auki päivät ja yöt, mikä on hirveetä energian hukkausta. Kuulemma lämmitystä on jo pistetty pienemmälle, mutta varmasti kuluu muutama päivä, ennen kuin se tuntuu täällä huoneissa. Tänään on ulkona ollut +20 ja aurinko porottanut koko päivän mun huoneeseen, joten täällä on todella tukala yrittää opiskella. Tuntuu siltä, että lämmitys menisi kovemmalle koko ajan.

Koska täällä on tänään ollut niin hieno ilma, niin saapuessamme arabian tunnille Jeffery Hallin kellariin (jossa on aina todella kuuma), päätti opettaja, että kerätään kimpsut ja kampsut ja mennään ulos pitämään tuntia. Siinä sitten istuttiin asfaltilla keskellä kampusta, ringissä kaikki 30 oppilasta ja kerrattiin arabialaisia aakkosia samalla auringosta nauttien. Ei huono!

Viikonloppuna selvisi muuten, että Toronton yliopistolla voi lukea kurssin suomalaisesta elokuvasta; "Finnish Cinema, Survey of developments of Finnish cinema from its beginnings to the present in its historical context." Mielenkiintoista. Mitäköhän elokuvia kurssilla oikein käsitellään? Toronton yliopistolta löytyy myös kurssi Scandinavian Cinema, jolla tarkastellaan Norjan, Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Islannin elokuva-alan kehitystä 1900-luvulla. Tekisi mieli lähettää yliopistolle sähköpostia, että Suomi ei kuulu Skandinaviaan, joten kannattaisi vaihtaa kurssin nimi. :)

Tänään kokeilin jotain uutta lounaaksi. Nimittäin banaania paahdetun bagelin päällä. Usein luovuuteni ruuan suhteen ei tunne rajoja (Hanna tietää!). Ei ollut huono yhdistelmä. Saatan jopa joskus kokeilla sitä uudestaan.

P.S. Selvisi viikonlopun aikana äidin soitettua, että Rogers laskuttaa yli dollarin (0,66 euroa) per minuutti ulkomailta vastaanotetuista puheluista! Uskomatonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti