15. syyskuuta 2009

La Peña del viernes y las huertas del sábado

Tässä istun pöydän ääressä kotona mun kämppistä vastapäätä. Agus on omalla koneella ja mä omalla, kuunnellaan musiikkia, mutta molemmat on omassa maailmassaan. Kunnon modernia sosialisointia.

Halusin kertoa mielenkiintoisesta perjantai-illasta. Matkalla töistä kotiin mua pyydettiin mukaan peñaan, enkä ollut yhtään varma mitä tuleman piti, mutta päätin lähteä mukaan. Kävin nopeasti kotona vaihtamassa vaatteet ja jättämässä kamat ja tapasin muut ihmiset, joista tunsin (tai tiesin) vain yhden tytön. Käytiin pizzalla ja meinasin jo feidata ja lähteä kotiin nukkumaan, kello tuli 11 ja yllätys yllätys olin super väsynyt. Onneks kuitenkin lähdin mukaan. Kun oltiin selvitetty määränpää ja sopivin kulkuväline (taksi) päästiin vihdoin kaupungin toiselle laidalle, jossa tämä peña järjestettiin.

Kyseessä oli ns. hyväntekeväisyyskonsertti, jossa esiintyi folklore (kansantanssi) muusikkoja ja tanssijoita. Tää tais olla vähän modernimpi versio kansantansseista, koska kaikki bändit ja musiikki oli aika erilaisia kun mitä aiemmin olin kuullut. Paola Bernal oli yks nainen, joka esiinty ja sillä oli aivan uskomaton ääni, mutta en löydä mitään hyvää musiikkia siltä youtubesta. Illan pääesiintyjä, jota kaikki oli tullut kattomaan, oli Raly Barrionuevo. Ennen Ralya kuitenkin esiintyi kolme muuta bändiä, joten Raly tuli lavalle vasta klo 3 aamulla. Siinä vaiheessa kukaan ei enää istunut lattialla vaan oltiin tanssittu ja pompittu pari tuntia + mä olin jo aivan puhki, mutta ei auttanut itku markkinoilla. Raly veti yli tunnin shown ja sen jälkeen tuli vielä uusi esiintyjä. Onneks muutkin oli väsyneitä ja viimein puol viisi lähdettiin kotiin. Kun päästiin ulos, tajuttiin, että oltiin "keskellä ei mitään", josta ei ainakaan löytyis yhtään taksia. Oli pakko lähteä kävelemään pääkadulle, jossa oli kymmeniä muita ihmisiä ettimässä taksia. Onneksi ehdin viideksi kotiin ja nukkumaan sillä klo 10 lauantaina mun piti olla jo töissä.
Tästä voi kuunnella muusikkoja.
Inti Huayra
Raly Barrionuevo -Sólo tus ojos, Ey Paisano

----------------------------------------------------------------------

Lauantaina tavattiin jo 10 aamulla yhden Cynthian kotona ja ruvettiin opiskelemaan kasvimaa-juttuja. Täällä siis jos sovitaan, että nähdään klo 10, niin ihmiset tulee paikalle klo 10-11. Joku soittaa, että on myöhässä ja tulee vasta klo 12. Sitten vaihdellaan kuulumisia ja löpistään muuta asiaa kunnes ehkä klo 11:30-12:00 päästään asiaan. Me oltiin huerta-tiimi, eli kasvimaajoukko. Meidän oli tarkotus mennä Kilómetros 12-barrioon opettamaan ihmisille miten kylvää ja kasvattaa tomaatteja, maissia, sipulia, salaattia ja monia muita juttuja, joista mulla ei ollut hajuakaan mitä ne oli. Jonkun kaveri, joka on vapaaehtosena jossain NGOssa, joka rakentaa pelkästään kasvimaita ihmisille tuli myös kertomaan meille vinkkejä. Meitä oli ehkä 8 ja kellään ei näyttänyt olevan harmainta aavistustakaan miten kylvää siemeniä tai hoitaa kasvimaata.

Kahden aikaan kun oltiin syöty lounasta lähdettiin bussilla kaupungin laitamille, keskelle ei mitään, landelle. Oltiin saatu joltain valtion maalais-instituutilta monta pussia erilaisia siemeniä, jotka oli tarkotus antaa perheille ja kylvää niiden kanssa. Lopputulos ei ollut ihan toivottu sillä moni kasvimaasta kiinnostunut perhe joutuu muuttamaan kuukauden sisällä, eikä sen takia halunnut vielä tässä vaiheessa ruveta rakentamaan kasvimaata. Käytiin silti juttelemassa ihmisille ja myymässä niille kasvimaa-ideaa ja osa porukasta pääsi jopa rakentamaan kasvimaata yhdelle perheelle.

Monta tuntia ulkona auringossa ja neljän tunnin yöunet rupes painamaan. Lähdin silti parin kaverin kanssa vielä käymään Paseo de los Artesilla (käsityömarkkinoilla keskustassa) syömässä kuivakakkua ennen kuin pääsin kotiin puhdistamaan itseni maalaispölystä. Olin luvannut Agusille ja sen kaverille, että lähden niiden kanssa kuuntelemaan yhtä bändiä, joten kun klo 21 aikaan olin viimein kotona ja peseytynyt ei jäänytkään enää aikaa unille. Illastettiin pastaa ja klo 1 aikaan mentiin taksilla kuuntelemaan Krampack-bändiä.

Sunnuntaina nukuttiin myöhään ja mentiin yhden Agusin kaverin luo juomaan mateta iltapäivällä. Illalla tapasin yhden couch surfin kaverin, jonka kanssa mentiin taas Paseo de los Artesille käppäilemään. Se on mun lempipaikka täällä kaupungissa nyt virallisesti. Sieltä voisin ostaa vaikka joka kojun tyhjäksi. Siellä on aivan uskomattoman hienoja muistikirjoja, koruja ja laukkuja esimerkiksi. :D

2 kommenttia:

  1. Olisiko hyvä nukkua välillä ,) muuten tulee taas uupumus ja iskee flunssa

    VastaaPoista
  2. Ainakaan sä et ehdi tylsistyä tekemisen puutteessa :D

    VastaaPoista