30. syyskuuta 2009

TechoRock ja vieras Mendozasta


Perjantaina jouduin ensimmäistä kertaa täällä heräämään aikasin, sillä mun hostsisko –Yise  tuli Mendozasta bussilla. Bussi saapuikin etuajassa ja olin vielä sängyssä klo 7:20 kun tuli viesti, että bussi oli jo asemalla. Hyppäsin sängystä ylös ja lähdin kävelemään asemalle, joka olikin kauempana kun kuvittelin. Takasin kotiin tultiin taksilla sillä Yise oli ottanut mukaan jättisuuren matkalaukun täynnä tavaraa.
Päivällä käppäiltiin Córdoban kuskustassa ja illalla Yise tuli mun mukaan Techon toimistolle, jossa mulla oli kokous 19:30. Siellä oli hullunmylly käynnissä sillä illalla oli TechoRock -syyskuun kampanjan päätöskonsertti, jonne oli kutsuttu mendozalainen bändi, Karamelo Santo. Niille järjestettiin illallinen toimistolla, joten meidän piti häippästä pois alta. Mentiin keskustaan syömään pizzaa ja juomaan Quilmesiä pienellä porukalla. Sitten jatkettiin klo 11 aikaan Studio Theatreen, jossa soitti ensin yhden techolaisen bändi ja myöhemmin, ehkä klo 1 aloitti Karamelot soittamisen.
Täällä on aivan hirmusesti katukaupustelijoita ja jos jonkinlaisia. Ihmiset myy esim. pieniä kortteja, avaimenperiä, sormuksia, koriste-esineitä, alfajore-keksejä, nenäliinoja, ruusuja -kaikkea! Jos istut jossain ulkona tai vaikka sisälläkin kahvilassa, niin varmasti ainakin kerran joku tulee sulle kaupittelemaan jotain. Perjantai-iltana kun istuttiin El último barin terassilla, meiltä tuli ainakin 5 ihmistä pyytämään rahaa, joko suoraan kerjäämällä tai kaupustelemalla jotain krääsää. Esim. täällä niinkin normaali asia kun nämä katukaupittelijat, joita on siis myös kaikki lyhyen matkan bussit täys ja joka kadunkulma, on suomalaiselle jotain aivan erikoista. Ne kaikki vielä huutaa sellasella samanlaisella nuotilla, jonka kuullessa mulla ei aina pidä pokka.
Lauantaina me lähdettin Yisen kanssa seikkailemaan bussilla ja ettimään Dinosaurio -kauppakeskusta. Se on ainoa paikka, jossa myydään paikallisen stadikan konserttilippuja. Etsittiin netistä vaivalla bussilinjat, jotka vie perille ja kun päästiin keskustaan, niin meitä odotti suuri yllätys. Ihmiset jonotti keskellä katua just tähän meijän bussiin, jota ei näkynyt mailla eikä halmeilla.. jonotettiin varmaan lähes puoli tuntia ennen kuin bussi tuli ja sitten se survottiin täyteen ihmisiä. Täällä on harvinaista, jos bussissa pääsee istumaan.
Nyt meillä kuitenkin on liput täksi keskiviikko-illaksi Orfeo-stadikalle kattomaan ja kuuntelemaan La Barraa, jotka Yise on nähnyt jo varmaan 3 kertaa.. mutta se rakastaa cuartetoa, joten mä lupasin mennä mukaan seuraksi.
Mua harmittaa kun just tänään keskiviikkona Argentiinan maajoukkue on tullut Córdobaan ja ne pelaa täällä harjotteluottelun Ghanaa vastaan. Eilen nähtiin kauppakeskuksessa Ghanan fudisjoukkueen pelaajia verkkarit päällä.. täällä ei ikinä niin tummia ihmisiä näy, joten joukkue oli kunnon nähtävyys Córdoban kaupungissa. Harmittaa, että en pääse kattomaan peliä kun meillä on jo liput La Barran konserttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti