18. syyskuuta 2009

Prejuicios

Vaikka sitä kuinka kuvittelee olevansa ennakkoluuloton ja avoin kaikelle ja kaikille, välillä herää todellisuuteen ja tajuaa, että se on mahdotonta.

Tapasin keskustan plazalla Maurin kanssa päivystäessä meidän ikäisen n. 24 v. katupojan, joka oli edellisenä päivänä ollut maalaamassa toista Techon taloa keskustassa (kerron tästä myöhemmin lisää).

Aika kului siivillä, vaikka oli uskomattoman kylmä ja istuttiin keskelle liikenteen hälinää, tuulessa. Kuunneltiin Maurin kanssa tämän Lalan tarinoita elämästä ja kokemuksista.

Täällä on sellanen lehti La Luciernaga, jonka katulapset perusti, itse kirjottaa ja sitten myy ihmisille, jotta ei tarvitsis varastaa.

Lala oli La Luciérnagan avulla päässyt kadulta pois, perustanut siivousyrityksen muiden nuorten kanssa, matkustanut São Pauloon töihin ja pari kuukautta sitten palannut Córdobaan. Ja kaiken lisäksi tuntee Manu Chaon, joka oli täällä viimeksi keikalla helmikuussa ja on rahottanut mm. poikien siivousfirmaa.

Lala kertoi meille seikkailuistaan São Paulossa, Córdobassa ja tapaamisista Manu Chaon kanssa. Kaiken lisäks Lala kerto aikovansa perustaa bändin kavereittensa kanssa ja luki meille jo kirjottamiaan lyriikoita, jotka kertoi elämästä, rikkaista ja köyhistä. Olin aivan ymmälläni siinä kello 10 aamulla kuunnellessa näitä tarinoita.

Sen lisäksi, että Lala oli kokenut vaikean lapsuuden, asunut kadulla, varastellut ja nyt ansaitsi elantonsa siivoten -oli hän aivan hollilla Argentiinan historiasta, maailman tilanteesta, maan poliitikasta ja jopa Irakin sodasta.

Kun Lala lähti jatkamaan töitä, oltiin me Maurin kanssa aivan ymmällämme ja yhtä täpinöissä tästä yllättävästä juttuseurasta. Mauri oli edellisenä päivänä tavannut Lalan ensimmäistä kertaa Plazalla yhden cordobalaisen tunnetun maalarin kautta, koska tämä Jorge Cuello oli tullut maalaamaan Techon taloa.

Lopulta rupesin miettimään, miten hienoa onkaan tavata uusia ihmisiä ja kuunnella tarinoita elämästä. En ikinä olisi voinut kuvitella, että tämä entinen katulapsi tietäisi maailmanpolitiikasta yhtään mitään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti