8. marraskuuta 2012

Alice -ruokaa suoraan kotiin!

Nico sai työkaveriltaan vinkin kotiin ruokaa kuljettavasta palvelusta Alicesta jo melkein heti kun muutettiin tänne Barcelonaan. Kun sitten päädyttiin asumaan tänne "vuoren rinteelle" korkeuksiin, pohdittiin, että vois olla aika kätsyä tilata ruokaostokset netistä eikä rahdata niitä kotiin lähikaupasta. Ollaan vaan molemmat aika surkeita ruokasuunnittelijoita siinä mielessä, että on vaan helpompi miettiä päivä kerrallaan "mitä sitä söis?" kun suunnitella ruokailut vaikka viikoksi eteenpäin.

Nyt viikonloppuna päätettiin kuitenkin kokeilla tätä Alice.es -sivustoa. Sieltä pitää tilata vähintään 50 euron edestä, jotta saa kotiinkuljetuksen vain vitosella ja vähintään 100 eurolla tilattaessa kotiinkuljetus on ilmainen. Nico oli vuorostaan tutkiskellut sivustoa ja klikkaillut ostoksia pikkuhiljaa tallentaen ostoslistaa. Kun pääsin itse käsiksi "shoppailuun", päästiin nopeasti yli 100 euron riman. Ostettiin lähinnä vain kuivatuotteita; mehua, vessa- ja talouspaperia, riisiä, tonnikalaa, pesuaineita, shampoota, pastaa, hammastahnaa ja sellaista. Useita näistä tuotteista ei varmasti tartte muutamaan kuukauteen hankkia. 


Alicen nettisivu oli tosi selkeä ja helppo käyttää. Tää oli ensimmäinen kerta kun kumpikaan tilattiin ruokaa kotiin missään maassa, joten en pysty vertaamaan mihinkään. Tilausta tehtäessä sai valita toimituspäivän ja -kellonajan. Tilauksen piti tulla keskiviikkona klo 8-10 välillä ennen kuin mulla alkoi luennot. Ruokia ei kuitenkaan kuulunut ennen kuin lähdin yliopistolle klo 11 aikaan. Iltapäivällä kun soiteltiin perään oli asiakaspalvelijan kommentti seuraava: "kuskit olivat ajaneet teille, mutta ketään ei ollut paikalla". No eipäs olleet tulleet ajoissa.. sovittiin toinen yritys torstaiaamulle ja Nico jäi kotiin päivystämään kun itse lähdin jo ennen 9 koululle. Tilaus saapui viimein 10:20 -ei siis aikarajoituksen sisällä -yhden puhelinsoiton jälkeen. Lopulta selvisi, että kuskit olivat eilen ajaneet meille asti, mutta soitelleet johonkin ihan toiseen numeroon. Ei mikään hirmusen hyvä first impression, voisi sanoa. Myöhemmin Alicelta soiteltiin vielä perään pahoitellen toimitusvirhettä ja valitellen kuljetusfirman kanssa olleen jotain ongelmia, joista on kuulemma jo reklamoitu.

Ei vielä tsekattu tuote tuotteelta tuliko kaikki maksetut tavarat kotiin asti -odottelen, että herra tulee töistä -mutta en kyllä muista tilanneeni 12 rullaa talouspaperia! :)


Ylhäällä näkyy osa tilaamistamme tuotteista, laatikkoja taisi tulla yhteensä kolme. Tämä alla oleva laatikko sisältää pelkästään "lahja-tuotteita". Ihan kiva yllätys! Ei siis maksettu yhdestäkään tässä alhaalla näkyvässä laatikossa olevasta tuotteesta. Lisänä tuli muun muassa pieni sipsipussi, muutamama Lion karamelli-suklaa-muropaketti, Doven dödö, vettä, pillimehuja, Disneyn prinsessamuroja ja tonic-vettä.


Mikäli kaikki maksetut tuotteet tulivat kotiin asti, saatetaan ehkä joskus tilata Alicelta uudestaankin. Mutta ei kyllä muutamaan kuukauteen tule olemaan tarvetta tilata yhtään mitään!

10 kommenttia:

 1. Jee, vähän hauska saada yllärinä Disneyn prinsessamuroja :D:D Mut toi kyl kuulostaa hyvältä, tiiän et A on tilannut Briteistä Asdasta kotiinkuljetuksella ja toimii kuulemma hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on aika söpöjä. Niissä tuli tarrojakin mukana! :)

   Poista
 2. Siis lahjoja, mitä! Me on tilattu aika paljon kotiin Discosta ja on toiminut erinomaisesti sekä ajallaan. Paitsi nyt tahdon lahjuksia :P Kaupasta soitetaan, jos tilattua tavaraa ei ole, että tahtoisko sen korvata jollain. Toimitus ois jopa tuotu alaovelta ylös, mutta riuska suomalainen nainen hiissaa pussit ihan ITSE hissiin :D

  Suurkaupungeissa ainakin etäruokaostokset on parhautta! Hyvän kuivaruokavaraston seuraksi voi sit keksiä vaan jotain tuoretta päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Me ei ikinä saatu aikaseksi tilata Discosta mitään, vaikka kovasti sitä suunniteltiinkin. Hyvä, että toimii! :) Nää ei onneksi tulleet pusseissa vaan suurissa pahvilaatikoissa, mutta mihin ihmeeseen me ne nyt tungetaan? :)

   Poista
 3. Prinsessamuroja!! Vitsi ku hienoa! Heh, kerrothan sit miten kävi, saitteko kaikki kamat, jotka tilasitte?
  Mun mielestä esim. Cittarillakin oli tällainen palvelu, mutta sitä mainostetaan vissiin lähinnä niinku vanhoille ihmisille? En oo varma, jotain näin muistelisin. Täällä kaikki tilaa aina kotiin kaikkea. JOs tupakka loppuu, ni soitetaan lähimmälle kiskalle, et tuotteko lisää. Ja nehän tuo. Itse en ole vielä edes alkanut harrastaa take away ruokaa, vaikka täällä ihan kaikki aina tilaa kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saatiin me onneksi kaikki tilaamamme tuotteet. Ja se laatikko oli sellainen tervetuliaislahja ensikertalaiselle :) Ainoa kämmi oli, että oltiin laitettu "ostoskoriin" jotain samoja tuotteita eri valmistajilta (mm. maissia) ja mielestämme poistettiin "tuplatilaukset", mutta nyt ne kuitenkin tuli.. joten jossain vaiheessa ollaan ehkä unohdettu tallentaa muutokset.

   Suomesta on karsittu kaikki tällanen palvelu, joten en yhtään ihmettele, jos sellanen on ja sitä ei mainosteta. Kotiintilaus on niin loistava idea. Argentiinassa voi aina vaikka klo 12 illalla päättää tilata litran jäätelöä kotiin, se on parhautta! :)

   Poista
 4. Hei vähän siistejä noi ilmaiset lahjat :) Ei Discosta vaan tuollaisia saanut, vaan usein vielä puuttuikin jotain ostettuja tuotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se toinen tonic vesi -tölkki olikin alkoholitonta olutta! :)

   Poista