5. marraskuuta 2012

argentiinalainen Havanna

Vaikka aiemmassa postauksessa vähän epäsuorasti dissasinkin edellistä kotikaupunkia, on siellä monia hyviä asioita, joita voi aika ajoin haikeana muistella. Jollain tapaa Barcelona muistuttaa hirmusesti Buenos Airesia ja ollaankin mietitty, että Barcelona on vähän kuin "moderni Baires" tai "tulevaisuuden Baires". Barcelona on sellainen kaupunki, joka Buenos Aires voisi olla, jollei rahat olisi loppuneet kesken. Täällä suurin osa vanhoista rakennuksista on kunnostettu ja viimisen päälle maalattuja, Buenos Airesissa suurin osa on jätetty kuihtumaan ja ränsistymään. Vaikka onhan siinäkin tosin oma viehätyksensä..

Havanna -kahvilassa Bahía Blancassa huhtikuussa.

Kuten jo mainitsin, Barcelonasta onneksi löytyy useita kauppoja, joista saa argentiinalaisia tuotteita. Myös useista ruokapaikoista saa argentiinalaisia empanadoja ja niitä ollaan jo muutama kerta tehty kotonakin. Puhumattakaan argentiinalaisesta Havanna -kahvilasta, joita olen nähnyt Barcelonassa ainakin kolme.

perusalfajoret (googlesta)

En ennen pitänyt Havannan alfajoreista, mutta iän myötä taitavat makuhermotkin kehittyneen, sillä nykyään syön niitä oikein mielelläni. Sama homma on käynyt Fazerin super salmiakki karkkien kanssa. Barcelonan Havanna -kahviloissa on samanlaiset tarjottimet ja kahvimukit (vaikkei yläkuvassa tällä kertaa näy) kun Argentiinassa. Kerran käytiin Diagonal Marin ostoskeskuksessa kokeilemassa ja jopa meidän kohdalle osunut tarjoilija oli argentiinalainen, vaikka hän yrittikin espanjalaiseksi tekeytyä. Barcelonassa kohdallemme on osunut useita argentiinalaisia, jotka eivät -omien sanojensa mukaan- halua olla missään tekemissä entisen kotimaansa kanssa..

Havanna -kahvilassa Barcelonassa lokakuussa.

Jos siis Havanna-ikävä yllättää, on apu onneksi lähellä..

6 kommenttia:

 1. Havannan sandwichitkään ei ole hassumpia, jos kaipaa jotain suolaista alfajorien alle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäiskin tsekata, jos täältä löytyy sellaisia.. mulla ei vaan ole Havannaa sillai sopivasti "matkan varrella", vaan pitää lähteä seikkailemaan :)

   Poista
 2. Onpa hassua tuo espanjalaiseksi tekeytyminen :O Täällä asuvat eteläamerikkalaiset ovat ainakin tosi isänmaallisia ja eivät edes laita lapsiaan espanjan kerhoon, koska opettaja on espanjalainen ja puhuu "väärää" espanjaa! Muutenkin ovat tosi tiiviisti tekemisissä keskenään (mikä on tietysti suomen kielen opettelun kannalta huono juttu). S:n kaverit koostuvat lähinnä suomalaisista tai muista ulkomaalaisista työkavereista, mutta se ei ole ollut mikään tietoinen valinta.

  Itse olen tekeytynyt paikalliseksi lähinnä vaan turvallisuuden takia (ja sen takia ettei mua huijattais!), esim. jossain Buenos Airesin taksissa.

  VastaaPoista
 3. Hm. Mielenkiintoista. Siis miksi ne tekeytyy espanjalaisiksi? :S Onko siis argentiinalaiset jotenkin "huonompia" kuin espanjalaiset espanjalaisten mielestä? Mitään tällaista en huomannut kanarialla, mutta siellä kaikki onkin vähän joka puolelta.

  VastaaPoista
 4. No on se itseasiassa aika hassua.. täällä lattareista tulleet on kuitenkin aika "mamuja" ja mm. just työmaat on täynnä lattareita vrt. Suomessa virolaiset. Mutta ne on lähinnä perulaisia ja bolivialaisia, vähemmän argentiinalaisia.

  Sitä ekaa kämppää, johon meidän piti muuttaa, esitteli sellanen katkeroitunut 10 vuotta sitten Espanjaan muuttanut argentiinalainen, joka oli just kaikkein "tiukin" ja sano vaan, että "paska maa, mua ei kiinnosta pätkääkään". Luulen, että jollain v. 2001 talouskriisin jälkeen muuttaneilla on vähän sellanen katkera-suhde entiseen kotimaahansa.. mutta olis kyllä mielenkiintoista tehdä vähän sosiologista tutkimusta tästä aiheesta! :)

  VastaaPoista
 5. Luen heti, jos jostain löytyy jo tutkimuksia maastamuuttajien asenteista ja mielikuvista kotimaataan kohtaan! Tai jos jaksat väkertää sellaisen itse :) Kuulemani ja tähän asti lukemani perusteella tietyt asiat toistuvat tosi paljon, oli lähtömaa mikä hyvänsä.

  VastaaPoista