14. marraskuuta 2012

apua kameran hankintaan, pliis!

Arvailen, että blogin lukijoissa on useita kamera-tietoisia henkilöitä ja sen takia päätinkin pyytää vähän kommentteja ja apuja teiltä. Ollaan Nicon kanssa hankkimassa uutta kameraa ja ollaan todella kahden vaiheilla Sony NEX-5R:n ja Canon EOS-M:n välillä. Herra ei kuulemma periaatteesta mielellään ostaisi Sonyn kameraa (eihän Sony ole perinteinen kameran valmistaja), mutta useiden tuntien kamera-arvostelujen lukemisen jälkeen se ei vaikuta yhtään Canonia huonommalta. Eilen illalla tutkittiin tuntikausia arvosteluja, kuvia ja videoita molemmista tuotteista.

Sori, että en ehkä osaa käyttää oikeaa sanastoa -tää ei tosiaan ole mun vahvin ala- mutta yritän parhaani mukaan esitellä vähän molempia kameroita. Mä olen onneksi meistä kahdesta se, joka paljon vähemmän tietää näistä vempaimista..

Juttu on siis se, että tuo Sony NEX-5R ulkoisen salaman ja 16-50mm 3.5-5.6 linssin kanssa maksaa saman verran kuin Canon EOS-M ulkoisen salaman ja kahden linssin (20mm 2.0 ja 18-55mm 3.5-5.6) kanssa. Ja molemmat kamerat tulevat siis tällaisessa paketissa, jossa on salama mukana ja Canonin tapauksessa myös ylimääräinen linssi. Alla vähän tarkempia tietoja niiden eroavaisuuksista:

Sony NEX-5R


mukana tulee yksi linssi vähemmän * kameralle on tarjolla vähemmän linssejä * kamerassa on wifi (kuvat voi tarvittaessa ladata suoraan nettiin) * kuvausruutua voi hallita ja kääntää niin, että se näkyy kameran etupuolelle * akun voi ladata miniusb-piuhalla, mukana ei tule akkulaturia * kamerassa on touchscreen, mutta asetuksia voi tarvittaessa hallita myös näppäimillä

Canon EOS-M


mukana tulee yksi linssi enemmän * kameraan on mahdollista hankkia paljon enemmän lisälinssejä, jotka taitaa olla edullisempia kuin tuolle Sonylle * tässä kuvausruutua ei pysty liikuttamaan * tässäkin on touchscreen * autofocus on arvostelujen mukaan vähän hidas * tää on astetta viehättävämpi ;)

Canonin puolesta voisi sanoa merkin ja linssivalikoiman, linssien edullisemman hinnan ja kameran ulkonäön. Uusia linssejä varten tarvitsisi kuitenkin hankkia adapterin. Sonyssa houkuttaa wifi ja se liikkuva ruutu sekä ilmeisesti nopeampi autofocus. Tää on siis tosi kinkkinen juttu! Mun käsityksen mukaan molemmat kamerat on aika samankokoisia ja -painoisia. 

Jos jolla kulla on jotain kommentteja, niitä otetaan ilomielin vastaan. Tänään ajateltiin suunnata Fnaciin kattomaan miltä nää kamerat näyttää livenä.

8 kommenttia:

 1. Hassun näkösiä kameroita!

  Mulla on ollut kaks pokkaria, Canonin ja Sonyn ja kaikki kunnia Canonille! Kestää mun kovakouraisessa käytössä paljon kauemmin ja tykkäsin asetusvaihtoehdoista enemmän (esim. itselaukaisimen sekuntimäärän pystyi itse asettamaan, Sonylla vaihdoehdot 2 tai 10 sekuntia), yhteensopivuus ja näppituntuma oli myös Canonilla parempia. Tietty Sonyllakin on omat hyvät puolensa, mutta Canon on enemmän mun juttu. Nykyisin käytössä on myös Canon (EOS 600D, kääntyvällä näytöllä siis!), olen ollut tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 2. Hahah, on ne vähän hassun näköisiä juu! :) Mutta ollaan tultu siihen kompromissiin, että hankitaan tollanen minijärkkäri, jota tulee sitten paremmin otettua mukaan kun isompaa kameraa. Se kääntyvä näyttä olis kyllä aika jees ja sitä ei tossa Canonissa valitettavasi oo.. :S
  Kiitos suuresti tästä kommentista!

  VastaaPoista
 3. Periaatteesta kyllä canon ja ulkonäönkin puolesta, mutta tosiaan toi sony olis kätevä! :D paha sanoa putte

  VastaaPoista
 4. Mulla on Canon ja oon ollu tosi tyytyväinen! Mitä sä kääntyvällä näytöllä teet? En tiedä oikasti mitään kameroista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä se sun kamera olikaan? No kääntyvällä näytöllä voit ottaa ittestäs kätevästi kuvia, kun ei tartte "sokkona" ottaa :D Ainakin se helpottaa videoimista. Sit toi kääntyy tollei jännästi 45 astetta (tai jotain), että näät mistä otat kuvan, jos otat pään yläpuolelta tai ei tartte kyyristyä, jos haluaa ottaa alakulmasta ja jne. Ymmärsitkö? :D

   Poista
 5. Kamera menee vaihtoon jonkun vuoden päästä, mutta objektiiveja voi käyttää senkin jälkeen jos valitsee saman järjestelmän. Kumpi on parempi järjestelmänä?

  EOS-M on hiljattain julkaistu, joten sitä toki vaikea vielä arvioida. Uusi objektiiveja taatusti tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Eiköhän Canoniin ole enemmän luottoa.. mitä käytiin viikonloppuna liikkeissä kokeilemassa niin Canon vaikutti paremmalta kädessä ja helpommalta hallita + se pitää vähemmän ääntä.

   Poista