17. maaliskuuta 2013

argentiinalaista paavihuumoria

Varoitus: ei herkkähermoisille! :)

Päätin jakaa teille mun viime päivien viihdykkeitä. Meinasin jo lisätä vähän paavihuumoria edellisen postauksen loppuun, kunnes totesin että aiheestahan saisi ihan oman juttunsa aikaseksi. Kenellekään ei varmaan enää tässä vaiheessa tule yllätyksenä, että tällä viikolla valittu uusi paavi on eka lattaripaavi ja nimenomaan argentiinalainen. Niin, ja ketä kiinnostaa..

No argentiinalaisethan on stereotyyppisesti tunnettuja heidän suuresta egostaan -jollei maailmalla, niin ainakin Lattareissa ja Espanjassa. Ehkä suosituin argentiinalaisia pilkkaava vitsi on tämä: Kuinka argentiinalainen tekee itsemurhan? Nousee egollensa ja hyppää.

Joten tämä paavihuomio on odotetusti nostanut kaikkien argentiinalaisten kansallisylpeyden ihan uusiin sfääreihin. Varsinkin kun -viitaten tuohon egovitsiin- Argentiinassa on yleissivistävää tietoa se, että dios es argentino. Jumala on argentiinalainen. Siis koska argentiinalaisethan on täydellisiä ja jumala on täydellinen, joten 1+1=2. Ja Argentiinassa jalkapallo on yhtä kuin uskonto, joten Maradona on yhtä kuin jumala. Piste. Messikin on kovaa vauhtia kipuamassa samalle tasolle.

Tässä vähän kuvia ja ajatuksia, joista on viime päivinä täyttyneet niin argentiinalaisten päivälehtien kuin facebookinkin sivut.


Isä, poika ja pyhä henki = Maradona, Messi ja paavi.
Argentiinassa peruna = papa ja paavi = papa. Heheh.
Homer, uusi paavi on argentiinalainen. 
Messi?
Ei, ei Messi.
Messi on jumala.
Ei se ole Messi.
Täällä sanotaan, että valitsivat edustajasi maan päällä ja hän on argentiinalainen.

Messi?
Uutiset täyttyvät uudesta paavista vielä monta päivää nimityksen jälkeen..Luin juuri, että Argentiina on yksi Latinalaisen Amerikan maallistuneimpia maita, jossa katolinen kirkko on viime vuosina kovasti menettänyt otettaan. Tämä uusi paavi on kuitenkin saanut hirmusesti huomiota jo senkin takia, että hän on kotoisin Buenos Airesin Flores-lähiöstä ja kova San Lorenzo -jalkapalloklubin hincha. Kyseinen joukkue on siis kotoisin juuri tuosta samaisesta kaupunginosasta. Paikallisuutisten mukaan klubin pelipaitakyselyjä on keskiviikon nimityksen jälkeen tullut ympäri maailmaa, joten joukkue saa tästä hyvää näkyvyyttä ja eiköhän klubin talouskin pian parane oheistuotteiden myynnillä.


San Lorenzon eilisessä matsissa pelipaidoissa vilkutteli itse paavi ja paavillekin lähetetään omansa!

(mitäköhän täällä ollaan googletettu viimeksi, samperin amazon! hehe)


Lisäksi argentiinalaiset ovat vakuuttuneita, että seuraavien jalkapallon MM-kisojen pokaali tulee kotiin, nyt kun Jumalakin on heidän puolellaan.


Mitä maailma näki vs. mitä argentiinalaiset näki.


Jumalan käsi. 
Kymppi on Maradonan pelinumero ja kuuluisa "jumalan käsi" -maali oli Maradonan vuoden 1986 MM-kisoissa tekemä käsimaali, joka vei Argentiinan voittoon Englantia vastaan.


Facebookissa on myös kiertänyt erilaisia vitsejä Argentiinan maailmanvalloituksesta. On paavi Vatikaanissa, Messi Barcelonassa, D10S (Jumala-Maradona) Dubaissa ja Kuningatar Hollannissa. Puuttuu enää argentiinalainen presidentti Valkoisesta Talosta. Huhtikuun lopussa Hollannissa kruunattavan uuden kuninkaan vaimo on siis argentiinalainen Máxima. Varmaan yksi harvoista argentiinalaisista, joka ei ottanut keskiviikon uutista hymyssäsuin vastaan on maan presidentti Cristina. Hänellä kun oli mennyt sukset ristiin Jorgen kanssa jo muuta vuosi sitten.

Toivottavasti nämä kuvat ovat tuoneet jollekin lukijalle edes pientä viihdykettä tähän sunnuntaihin..
(kuvat La Nación -lehden sivuilta)

17 kommenttia:

 1. Mainioita,tuli hymy huulille.Ja viime viikolla tein jotain argentiinalaista ,nimittäin alfajoreseja.

  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/03/etela-amerikkalaiset-kerrospikkuleivat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Kiitos tästä linkityksestä, olen jättänyt toisen blogisi vahingossa ihan huomiotta..

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tässä vielä paikallista huumoriohjelmaa, jossa käsitellään uutta paavia. Tätä tasoa on moni ohjelma.. apua! :)
   http://www.youtube.com/watch?v=lAfTCpkwsT4

   Poista
 3. Tämä oli hauska! Pitikin kysäistä, olisko sulla näkemystä, että mitä argentiinalaiset ovat uudesta paavista tykänneet. :)

  VastaaPoista
 4. Jee, hyvä että uppos muihinkin! :D

  VastaaPoista
 5. Argentiinalaiset voi hyvinkin olla maallistuneita, mutta kaikki tuntui puhuvan yhtä lailla uudesta paavista. Mua ei rehellisesti sanottuna kiinnosta, enkä ole vielä hoksannut, mikä taika tässä on. Katolinen kirkko on laaja ja vaikutusvaltainen, mutta muuttaako tämä nyt jotain radikaalisti..? Ja se Venezuelan varapresidentin kommentti... täh?! :D (en tiedä meneekö linkit läpi kommenteissa, joten puuttuu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis tarkoittanut, ettei sun postaus kiinnosta, vaan asian ylenpalttinen käsittely paikallisessa mediassa. Kuva numero 8 ilmaisee asian ytimekkäästi ;)

   Poista
  2. Siellähän perinteisesti tehdään kärpäsestä härkänen ja analysoidaan jokaista askelta ja hymyä, joten se vasta olisi erikoista, jos tämä menisi huomiotta. Ja näyttäähän se nykyään olevan muuallakin median tehtävä.
   Mun opiskelukaveri täällä on nimenomaan Floresista kotosin ja sen äiti oli revennyt skypessä itkuun ja muistellut tapaamista Jorgen kanssa kun lapset oli vielä pieniä.. siitä on kuulemma ihan valokuvakin :)

   Poista
 6. Hehhee...Hetkinen hetkinen, siis paavi voi ollakin argentiinalainen, mutta hänen sukujuurensa ovat Italiassa. Hän on jo valloittanut italialaiset vaatimattomuudellaan, jotka ovat omineet hänet täysin. Minua ei tähän asti ole paavit kovinkaan kiinnostaneet, mutta Francesco on Persoona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah. Ainakin puolilla argentiinalaisista on sukujuuret italiassa! ja harva paavin ikänen onkaan enempää kuin ensimmäisen polven argentiinalainen, jos sitäkään. Ensimmäistä kertaa on minunkin tullut seurattua vähän paaviuutisia, sattuneesta syystä :)

   Poista
 7. Hih, viihdykettä myös maanantaihin :D

  VastaaPoista
 8. Kuolen näille kuville :DD varsinkin toi missä Messi ja Maradona on paavin kardinaaleja... Apua en saa henkee :DD oli muuten aika huvittavaa kun ennen paavin nimen julkaisemista Maxi oli ihan että "vitsi toi paavin virkaki on niin yliarvostettu, ihan turha laitos koko katolinen kirkko", ja sit kun paavi olikin argentiinalainen niin johan se pisti paardit pystyyn! :D argentiinalaisten ego</3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, voin kuvitella :) Saa nähdä kuinka monta viikkoa/kuukautta/vuotta tästä riittää juttua!

   Poista