5. maaliskuuta 2013

nam, nam päärynää, ja mansikoita ja banaania

En tiedä onko urheilulla ja terveellisemmällä ruokavaliolla oikeasti jotain alitajuista yhteyttä vai onko niiden mahdollinen yhteys vaan omasta ajattelusta kiinni. Mun kohdalla niillä kyllä tuntuisi olevan jokin epämääräinen yhteys. Tykkään ihan hirmusesti hedelmistä ja syön mielelläni hedelmäsalaattia jälkkäriksi, mutta olen jotenkin tosi laiska syömään niitä. Koska siis omenan tai mandariinin kuoriminenhan on tosi raskasta puuhaa. Ja sitten vielä mandariinista jää loppupäiväksi tai -viikoksi hajut ja värit käsiin. En oikein voi syödä omenaa ilman kuorintaa pienen allergian takia, joten sen vuoksi omena ei yleensä ole mulle se kaikkein kätevin laukkuun mahtuva välipala. Lisäksi omenaa pureskellessa mua ärsyttää, että posket tai nenä aina tahmaantuu. Mandariineja ja klementiinejä syönkin yleensä kaksi tai kolme kerralla, että kun jää sitten kädet haisemaan, niin haiskoon oikein kunnolla. Hahaa, talk about first world problems!

Viimeksi kun kävin ahkerasti ja aktiivisesti salilla kolme vuotta sitten söin tosi paljon hedelmiä ja tein lähes päivittäin hedelmäsalaattia. Tätä tietenkin edesauttoi se, että Skotlannissa ollessa pienestä huoltsikan Tescosta -joka sattui kotimatkalle salilta palatessa- sai halvalla ja helposti päärynää, omenaa, banaania, mustikoita, vadelmia ja vaikka mitä. Nyt pitkästä aikaa olen taas keksinyt hedelmäsalaatit. Ollaan viimisen muutaman viikon aikana ostettu mansikoitakin jo moneen kertaan. Ne on koko ajan paremman makuisia. Kesä on koko ajan lähempänä. Lisäksi olen kolmen vuoden tauon jälkeen löytänyt päärynän uudestaan. Päärynäthän on aivan mahtavan hyviä. 


Tänä iltana hedelmäsalaattiin pääsi mukaan omenaa, päärynää, banaania ja viinirypäleitä. Viikonloppuna lisänä oli mansikoita ja sitruuna-jäätelöä, joka muuten sopi hedelmien sekaan oikein mainiosti.

8 kommenttia:

 1. Mullakin säännöllisen liikunnan myötä paranee ruokavalio, joskin proteiinit on ikuinen kompastuskivi. Hedelmistä en vois luopua koskaan ja siksi syönkin niitä nyt kauden aikana kuin apina. Melkein kädet tärisi, kun en saanut aasialaismangoa moneen päivään! :) Mun entinen kuntosalivälipala oli päärynää, raejuustoa ja luonnonjugua, nami!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam! Harmi, ettei täältä saa raejuustoa. Luonnonjugua varmaan löytyiskin :)

   Poista
 2. Sama täällä. Koko elämä ryhdistyy kuntoilun myötä, ruokailua myöten. Mutta kun tulee repsahdus, sekin varmaan ulottaa sakaransa joka alalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja kyllä suklaatakin menee vaikka hedelmien kulutus on noussut :)

   Poista
 3. Nam! Ja päärynät on ihan tosi hyviä, mutta niitä tulee jotenkin niin harvoin ostettua! Pitääpä ryhdistäytyä hedelmäostoksilla noin muutenkin! :D

  VastaaPoista
 4. Hahah, mulla on vähän sama ongelma. Syön mielelläni hedelmiä, kunhan niitä on helppo kuoria. Tykkään esim. mangosta mutta inhoon sitä tahmaista säätämistä joka siitä seuraa... nyt oon kyllä viime kuukausina ylittänyt itseni täysin, hedelmiä on tullut popsittua ihan urakalla, mutta aina viimeiseksi jää kyllä ne vaikeimmat kuorittavat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä :) en ole ainoa laiska hedelmien syöjä. Tänään taas löysin itseni harmittelemasta päärynän vetisyyttä, kyllähän siitä sitä mehua lentää joka suuntaan hedelmää kuoriessa.

   Poista