25. maaliskuuta 2013

Viikonloppu osa 2

Lauantaina piti olla tosi makea keli ja internet lupaili +18 astetta. Päätettiin suunnata rannalle pyörillä, koska mun luokkakavereiden kanssa kokoonnutaan lauantai-aamupäivisin sinne fitentertainmentin merkeissä pelailemaan ja nauttimaan. Barcelonassahan on sellaiset loistavat kaupunkipyörät (jotka valitettavasti ei mun tietääkseni ole turistikäyttökelpoisia). Mutta koska tämä kaupunki on niin sanotusti alamäkeä täältä meiltä rannalle asti, oli kaikki pyörät täältä "ylhäältä" loppu ja joka telineessä näkyi vain "ei-oota". Shit! Päätettiin sitten vaan kävellä niin kauan kunnes jokunen pyörä tulisi vastaan.

Vastaan tuli erikoinen puisto-aukio, jossa oli värikkäin graffitein koristeltu amfiteatteri.Tällainen teksti oli kirjoitettu poroksi palaneen rakennuksen viereen hurjan näköisellä kujalla.
(pysytään uskollisena utopialle)


Täällä harrastetaan paljon matchääviä parvekeverhoja, jotka kai laitetaan suojaamaan pyykkejä sateelta.En voi olla ajattelematta mitäköhän kaikkia örkkejä tuolta löytyy.. 
valolla tuota kämppää ei varmasti ole pilattu!


Noin puolen tunnin kävelyn jälkeen tulikin vastaan yksi teline, jossa oli vielä kolme pyörää jäljellä. Tässä vaiheessa tuuli kyllä rupesi tuntumaan luissa ja ytimissä sen verran, että päätettiin jättää rantasuunnitelmat sikseen ja suunnata Ciutadellan puistoon mateilemaan ja tsekkaamaan meininkiä.Puistossa näkyi vaikka ja mitä. Paikalle eksyi myös tuollainen tapas-kalja-kärry täynnä humaltuneita turisteja, joista osa päätti jopa pulahtaa suihkulähteessä. Muutama jumppailija roikkui puussa kangasnauhan varassa taiteillen ja pari tanssijaa steppaili huvikummussa katoksen alla.


Vähän ankeampaa Barcelonaa..

Takastullessa otettiin metro Gràciaan ja käveltiin ruokakaupan kautta kotiin. Matkalle osui vielä pieni kulmaleipomo, jonka ikkunat oli täynnä suklaaherkkutaideteoksia.
Ohitettiin tämä söpö meksikolainen ravintola, jossa käytiin porukalla syömässä marraskuussa.
Tietääkseni tämä on jopa meksikolaisten mielestä hyvä, joten kannattaa käydä tsekkaamassa.


Naapurista sais chileläistä mukaan. Tätä ruokaa ei olla vielä testattu..Muunna hotdogisi mikskä eurolla?!? Un Ass? :)

10 kommenttia:

 1. Joo noi fillarit ei tosiaan oo turisteille, harmi! Ciutadella puisto on upea! Pitäisi joskus lasten kanssa sinne piknikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on jo muutamana lauantaina ollut ihan hirmusesti piknik-porukkaa, vaikka maa on varmasti vielä aika kylmä.

   Poista
 2. Sain ihmeelliset flashbackit tosta anfiteatterista vaikka en sinänsä muista siellä olleeni! Weird!!! :D

  Hauskaa että sieltäkin saa completoja,voiei. :D Mutta tota assia en kyllä TODELLAKAAN tajunnut, öööh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ehkä oot joskus unissa kävellyt siellä :)

   Poista
 3. Kivoja kuvia, mukava katsella myös arkisempaa puolta kaupungista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. Valitettavasti parempi kamera jäi kotiin ja kuukausien taukojen jälkeen tuntui hassulta olla pokkari kädessä.

   Poista
 4. Hirrrrveet noi parvekeverhot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ja noi ei todellakaan ole 'parhaimmasta' päästä :)

   Poista
 5. Mussa on jokin vikana, koska nuo "ankeat" kerrostalot näyttää ihanan kotoisilta! Oon kai banlieu-tyyppi sielultani, haha. Mitähän chileläinen ruoka oikeasti on? Tosi outoa, että näin naapurimaassa en ole nähnyt siitä jälkeäkään tai ainakaan tajunnut, että jokin ois ollut chileläistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Mua ahdistaa tuollainen loukkuparveke ja valon puute. En ymmärrä miksi ikkunoista pitää tehdä niin pieniä.
   Chileläinen ruoka on mulle jättikokoisia empanadoja ja hotdogeja avokadotahnalla :) Kerron sitten kun käyn tuolla syömässä..

   Poista