16. maaliskuuta 2013

pallovaloja & valopalloja

Barcelonan goottilainen lähiö on kyllä aivan ihana labyrintti. Olen todennut, etten ikinä löydä samoja kujia ja kauppoja (!) kahteen kertaan. Ainakaan silloin kun niitä yrittää etsiä. Kaverini täytti viime viikolla pyöreitä vuosia ja olin päättänyt metsästää intialaisen hippisisustuskaupan, johon törmäsin goottilaisessa vahingossa joulukuussa, lahjoittaakseni kaverille ne värikkäät pallovalot, joihin hän ihastui meillä kyläillessä. En ole nähnyt niitä täällä missään muussa kaupassa. Enkä millään muistanut mikä katu tai minkä niminen kauppa mahtoi olla kyseessä. Rupesin sitten tutkimaan kännykällä nappaamiani kuvia siltä päivältä, josko jossain kuvassa näkyisi joku kadun nimi. Löytyihän sieltä yksi. Sen avulla yritin tutkia karttaa ja muistella joulukuisen päiväkävelyn reittiä. Vietin yhtenä perjantai-iltapäivänä tovin goottilaista kierrellen, mutten tietenkään löytänyt kauppaa. Seuraavana päivänä suunnattiin Nicon kanssa vielä uudestaan sitä etsimään. Eipä löytynyt. 

Mutta sitten juuri kun oltiin palaamassa kotiin, löytyi jotain paljon parempaa. Nimittäin näille pallovaloille omistettu ihan oma kauppa. Mikä säkä! Ja mikä taivas! Siellä saa suunnitella ihan omat värit valonauhaan ja sain kuin sainkin lahjakortin ostettua. Värejä oli vaikka millä mitalla. Olin niin täpinöissä kun kävin vielä kehittämässä yhden kaupassa ottamistani kuvista synttärikortiksi.
Onneksi lahjansaaja oli ihan yhtä innoissaan kuin lahjanantaja. Nyt on sitten kuva kadun nimestä, että ensi kerralla olisi helpompi löytää perille.

15 kommenttia:

 1. Heh, nuo pallot ovat kyllä hauskoja! Olen nähnyt saman kaupan joskus, mutten ole ihan varma missä :) Ihme muuten että täällä pärjää jotkut liikkeet keskittyen vain yhteen artikkeliin! Suomessa ei todellakaan toimisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Suomessa ei kai oikein tuollaisia liikkeitä olekaan. Siellä goottilaisen sydämessä tuo kaippa sijaitsee. :)

   Poista
 2. AAAAAAH! Ihanat! Mä niin haluun tollaset!!

  VastaaPoista
 3. Tuollasen kaupan voisin kuvitella Palermon hipsteri-ulkomaalais-Sohoon. Pallovalovillitys on hiljaa hiipimassa Barrio Chinosta, josta monet muutkin trendit on alkaneet. Vanhojen kujien sokkeloisuus on kartalla hurmaavaa, kaytannossa haastavaa. Ainakin tallaiselle, joka ei Bangkokin tukkuostarilta loytanyt koskaan samaa kauppaa kahta kertaa ;D En ois halunnutkaan toista mekkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Totta! Tuo taitaa vaan olla ranskalainen alunperin, joten ehkei se lähde Argentiinan markkinoille. Varmasti sinne pystytetään joku paikallinen versio pian :)
   On se aika hurmaavaa kävellä noita kujia, jos ei ole väliä mitä löytää. Jäitkö sitten ilman toista mekkoa? ;)

   Poista
  2. Jain hyvinkin, mutta vahingosta viisastuneena ensi visiitilla ostan kerralla ainakin kolme! Kysehan on after all, tukkumyynnista ;) Tuu mukaan, niin saadaan alennusta ja ehka sutkin ihastuun Kaakkois-Aasiaan!

   Poista
 4. Vau, mikä ihana kauppa! Minäkin haluan sinne eksymään kaiken kauniin keskelle!

  VastaaPoista
 5. Eiiiii kuinka siistiä! Mulle tollanen! :D

  VastaaPoista
 6. Matkaan Barcelonaan kesällä ja olen innolla lukenut blogiasi, kiitos siitä! Tällaiset pallovalot on saatava, saisinko kaupan tarkan nimen ja osoitteen, kiitos tuhannesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)
   Kaupan nimi on "La Case de cousin Paul" ja osoite Carrer d'Avinyo 22.

   Poista