1. maaliskuuta 2013

Avoin ja ilmainen Parc Güell!Blogin lukijoista taitaa löytyä ainakin muutama Barcelonan kaveri ja ymmärtääkseni myöskin Parc Güellin kaveri, joten ajattelin käyttää tätä kanavaa pikkasen hyväksi. Nimittäin juttu on nyt niin, että täällä suunnitellaan mahdollista laskuttamista Gaudin puistossa vierailusta. Muutama viikko sitten kaupunginvaltuustossa näytettiin vihreää valoa puiston yksityistämiselle. Tämä tarkoittaa sitä, että jo lokakuussa saattaisi puistoon tulla 7-8 euron sisäänpääsymaksu. 

Tarkoitus on kuulemma suojella puistoa ja blaa, blaa, blaa. Suunnitteilla on muun muassa päästää alueen asukkaat jatkossa ilmaiseksi sisään (mukaan lukien me, jos tässä osoitteessa vielä ensi vuonna asutaan), mutta laskuttaa muualta tulevia barcelonalaisia, espanjalaisia ja ulkomaalaisia. Lisäksi ideana on kai jakaa joka tunti sata ilmaista sisäänpääsylippua ja laskuttaa muita sekä rajoittaa alueella liikkumista. Ei kyllä kuulosta ollenkaan siltä, että tämä jotenkin rajoittaisi  puiston ihmismääriä.

Kyseistä hanketta ja nimenomaan puiston yksityistämistä vastaan voi allekirjoittaa adressin täällä. Sivusto on pelkästään espanjaksi, mutta ohessa ohjeet neuvomaan lomakkeen täyttöä. Ihan perussettiä, eli nimi, sukunimi, sähköposti, maa, postinumero ja puh. numero. En ole ihan varma miten pitkälle pääsee, jos jättää kohtia vajaaksi. 

Kannattaa vielä tarkistaa haluaako klikata tyhjäksi alareunassa näkyvät laatikot. Ylempi koskee nimen näkymistä julkisesti adressissa change.org -nettisivulla (jätä laatikko tyhjäksi, jos et halua nimeä näkyviin). Alempi koskee kyseisen adressin  ja kampanjan edistymisen seuraamista, eli jätä tämäkin laatikko tyhjäksi mikäli et halua jatkossa sähköpostia hankkeen edistymisestä.

Adressin ohessa sivulla on lisätietoa asiasta, mutta valitettavasti vain espanjaksi. Kyseisen adressin mukaan Parc Güell on tällä hetkellä taloudellisesti omavarainen kahvilan ja myymälöiden ansiosta. Ymmärrän sen tarkoittavan, että niillä tuloilla voidaan puistoa kunnostaa ja ylläpitää tarpeeksi hyvin. Olisi aika surullista, jos Barcelonan puistoja ruvetaan yksityistämään.. Parque de la Ciutadela'ko perässä? Joten pliis allekirjoittakaa kyseinen adressi.

20 kommenttia:

 1. Kävin allekirjoittamassa. Hyvä kun kirjotit aiheesta tänne! Güellin puisto on vielä näkemättä..

  VastaaPoista
 2. Eiiii eiii puistoja saa yksityistää! nehän on kaupungin sydän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oonko sokee vai mikä on se linkki adressiin? :D

   Poista
  2. Linkki löytyy tosta lauseesta "Kyseistä hanketta ja nimenomaan puiston yksityistämistä vastaan voi allekirjoittaa adressin täällä." :) Vähän aikaa mäkin sitä etsin, vissiin tää pikalukeminen tekee sen. :D

   Poista
  3. Toivottavasti löysitte.. linkin väri on ehkä liian lähellä itse tekstin väriä!

   Poista
 3. Ca y est, c'est fait! Täällä kaikki puistot on maksullisia, joka ärsyttää! Täällähän ei oo tietysti mtn tuollaisia puistoja, mutta puistoissa on vähän vehreyttä, mikä on täällä poikkeus. En oo koskaan vielä käynyt yhdessäkään puistossa...heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merci! Voi että.. toivottavasti tää yksityistäminen ei mene läpi!

   Poista
 4. Allekirjoitettu! En ole (vielä) koskaan Barcelonassa käynyt, mutta ajatus puistojen muuttamisesta maksulliseksi saa jotenkin karvat nousemaan pystyyn.

  VastaaPoista
 5. Höh,kurjaa jos tuollaista tehdään.Olen ollut tuossa ihanassa Parc Guellissa. Pitääkin mennä allekirjoittamaan.Täällä jotkut puistot ovat auki vain oman kaupungin asukkaille,mutta onneksi sellaisia on vähän.

  VastaaPoista
 6. Hei onpa kiva blogi!
  Itse kävin Guellissa viime vuonna ja täytyy sanoa, että olin todella iloinen siitä että se oli ilmainen, harmi jos tulee maksulliseksi. Mielestäni jokaisessa ns. turistikohteessa tulisi kuitenkin olla jotain hyviäkin paikkoja, jonne pääsee maksutta.

  Minna.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna, kiitos :) Toivon todella, että parc güellista ei tule maksullista koska kaikkiin Gaudin "taloihin" on niin kovat hinnat, lähemmäs 20e, sisäänpääsy.

   Poista
 7. Hei! Halusin kysyä sulta mielipidettä nuoren naisen turvallisuuteen Barcelonassa, kun se aihe on nyt pinnalla ollut mungo-Annan tapauksen takia. Haluaisitko jotenkin kommentoida/kertoa mielipidettä/kokemuksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, saa toki kysyä :) voisin vaikka kirjoittaakin aiheesta jotain näinä päivinä.

   Poista
 8. Kääk, en ole kuullutkaan tuosta! (tosin mun espanja on vielä sen verran heikkoa, etten seuraile mitään paikallisia juttuja) Voisi käydä allekirjoittamassa sen adressin...tykkään kovasti Güellista ja muista puistoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivottavasti se ei toteudu! Täällä meidän nurkilla tuollaisia maksullisuuden vastaisia julisteita on näkynyt jo viime vuodesta lähtien, mutta aika vähän.

   Poista