27. lokakuuta 2008

päivitystä..

Perjantaina oltiin porukalla kattomassa oikeeta NHL lätkämatsia Ottawa Senators - Anaheim Ducks, Ottawassa. Kahden tunnin matka Kingstonista jäähallille sujui taas epämukavassa keltaisessa koulubussissa. Suomalaisista Senatorseissa pelas Jarkko Ruutu ja Duckseissa Teemu Selänne. Meillä oli paikat tosi korkealla, mutta nähtiin hyvin koko kenttä ja numerot 73 ja 8 erottu hyvin muiden joukosta. Me suomalaiset lähinnä kannatettiin Duckseja Selänteen johdosta ja saatiinkin tuntea aika monia tiukkoja silmäpareja selissämme, sillä koko Scotiabank Place oli tietenkin täynnä Senators-kannattajia.

Meitä oli yhteensä varmaan joku 40 Queen'sin opiskelijaa, joista suurin osa oli vaihtareita. Päästiin suomalaisten kanssa selittämään jääkiekon sääntöjä muille ulkomaalaisille, jotka oli ensimmäistä kertaa lätkämatsissa.
Ducksit johti parhaimmillaan 4-0, mutta niiden peli lipsui loppua kohden ja Senatorsit pääsi kaventamaan niin hyvin, että jännittävien viimeisten 10min jälkeen peli päättyi 4-3. Onneksi Senatorsit saivat myös maaleja, sillä se sai aikaan uskomattoman näyn, kun koko halli nousi seisomaan samalla sekunnin sadasosalla, kovasti tuulettaen. Valot välkkyi ja huudot raikui.


Jos tarkasti katsoo, niin tässä näkyy valkoisessa paidassa Selänne #8 ja punaisessa paidassa Ruutu #73. Ruvettiin miettimään, että onkohan ne kavereita keskenään ja menee vaikka kahvittelemaan yhdessä pelin jälkeen?!? :)


Lauantaina oli herätys aikasin, sillä klo 7 lähti bussi Torontoon, Wonderland -huvipuistoon. Siellä on koko Pohjois-Amerikan suurin vuoristorata valikoima. Aamulla sää oli vähän sateinen, joten koko puisto oli ihan tyhjä. Se sopi meille hyvin, kun vihdoin reilun 3 h matkan jälkeen päästiin laitteita kiertämään. Käytiin vaikka kuinka monessa vuoristoradassa. Yhdessä oltiin makuuasennossa (sama laite, joka löytyy Särkänniemestä), yhdessä oltiin seisoma-asennossa ja yhdessä mentiin jopa taaksepäin puolet ajasta. Tämän vuoden uusi laite Wonderlandissa oli hurja Behemoth vuoristorata. Se on Kanadan suurin, nopein ja korkein vuoristorata. Pituutta on yli 1600m, nopeus 120km/h, korkeus yli 70m ja kulma, jossa parhaimmillaan laskeudutaan on 75' astetta. Hurjaa! Siinä vauhdissa tuntui hetkittäin, että naama lähtee irti. :)
Huippulaite oli myös Drop Tower, jossa noustaan 70m korkeuteen ja sitten tullaan "vapaapudotusta" alas. Kaikkien näiden laitteiden jälkeen oli koko kroppa ja mieli vähän sekaisin, pikkasen huippas.

Puisto meni kiinni klo 17, joten kuuden tunnin kiertelyn jälkeen lähti bussi takaisin kotiin. Illalla käväisin vielä yhdissä vaihtareiden kotibileissä moikkaamassa tuttuja ja näkemässä uusia naamoja.

Sunnuntai meni taas normaalisti sunnuntain tavoin. Mun piti lähteä ruokakauppaan ensimmäistä kertaa yksin tekemään suurostoksia. Late jätti mut tänne yksin ;) joten ei auttanut muu kun tallustaa A & P:hen shoppaamaan. Siellä oli sata muuta opiskelijaa, jotka oli päättänyt tehdä ruokaostokset sunnuntaina aamupäivällä. Mun kassa oli sen oloinen, että hän olis ollut ensimmäistä kertaa kassakoneen ääressä ja kysy multa mm. sipulia "skannatessa", että "minkälainen sipuli tämä on?" jotta hän löytäis koodilistasta oikean koodin. Olis pitänyt sanoa, että se halvin niistä. Meni hermot, kun jouduin jonottamaan yli puoli tuntia pelkästään, että pääsin maksamaan ostokset.
No, kaikilla on joskus eka työpäivä.. mullakin huomenna! :S

Pari tuntia opiskelin sanoja arabian koetta varten, kunnes luin yliopiston sähköpostin, johon ope oli laittanu viestiä, että maanantain tunti peruttu ja koe siirretty keskiviikolle. Sitten luin vielä vähän politiikan teoriaa. Teki mieli mennä ajoissa nukkumaan, mutta kello 21 oli Common Ground kokous, jossa keskusteltiin joulukuun työvuoroista. Kahvila on koeviikkojen ajan 24h auki, joten ehkä pääsen tekemään muutaman yövuoronkin.

Tänään maanantaina vietin historialliset 4 hyppytuntia kirjastossa, opiskellen. Kun meillä ei ollut arabiaa, päätin mennä kirjastoon tekemään espanjan käännöslauseita. En ostanut siihen kurssiin kirjaa ja sen saa lainata vain kolmeksi tunniksi, joten tein tehtävät kirjastossa. Sitten luin vielä lähes 3h politiikan teoriaa. Kyseessä oli varmaan jonkinlainen mielenhäiriö.

1 kommentti:

  1. Tosi kivaa aina lueskella näitä! Vähän mulla olis varmaan tullut le caca dans mes pantalons jos olisin menny noihin vuoristoratoihin! Huihui!

    VastaaPoista