3. lokakuuta 2008

työhaastatteluja..

Eilen mulla oli ensimmäiset kaksi (kolmesta) työhaastattelusta. Haastatteluajat luvattiin julkistaa 24h hakemusten deadlinesta ja ne ilmestyi keskivkona kello 4pm ilmotustaululle..
Aikataulu oli todella epäselvä ja niinpä istuin torstaina aamulla klo 10:30 lähes 20 minuuttia turhaan odottaen haastattelunalkua.. heheh. Tajusin myöhemmin, että haastattelu olikin klo 10:30PM (!!!). Illalla siis!!!
Minkä takia ei voi kirjoittaa 22:30?????? pitääkö tehdä niin monimutkaseksi elämä? :)

Kello 1pm (ei onneksi yöllä) oli sitten ensimmäinen haastattelu, joka oli kampuksen yhteen kahvilaan. Siinä tunsi ittensä vähintäänkin idols-kisaan pyrkijäksi, kun pöydän toisella puolella istui 1,5 miestä ja nainen. Haastattelu oli nopeasti ohi, se kesti vain alle 10min.
Ensimmäinen kysymys yllätti kyllä pahasti! Piti keksiä joku julkisuuden henkilö, joka olisi sopiva töihin Common Ground kahvilaan (jonne siis hain). :S aika paha! Muut neljä kysymystä vaikutti enemmän "normaaleilta", onneksi. Kaiken kaikkiaan mulla jäi ihan hyvä fiilis sen haastattelun jälkeen.. MUTTA hakijoita on aivan sairaasti! Joten, jos oikeasti saan jonkun työpaikan, niin olen todella iloinen. Mun kolmesta vaihtoehdosta kaikista mieluiten menisin tonne Common Groundiin töihin..

Illalla menin katsomaan argentiinalaista elokuvaa, jonka meijän yks proffa näytti kampuksella ja kaikki halukkaat sai mennä sinne. Yleisöä oli vissiin 8+proffa itse. :) Mä olin ainoa meijän kurssin yli 30 oppilaasta, joka oli raahautunut paikalle. "Bolivia" (vuodelta 2001) oli aika perus, vähän tylsä, argentiinalainen leffa. Se voitti aikoinaan monta palkintoa, vissiin myös Cannesin elokuvafestivaaleilla. Pääosanesittäjä ei ollut oikea näyttelijä, vaan esitti itseään, bolivialaista laitonta siirtolaista, joka muutti Buenos Airesiin työn perässä. Nautin elokuvasta sen takia, että sain taas kuunnella argentiinalaista aksenttia ja slangi-sanoja, joita olin jo unohtanut..

Meillä oli eilisillaksi suunniteltu Wrecko the Gecko-bileet, jotka oli siis meidän ensimmäisen orientaatio-vkon porukalle. Ne järjestettiin taas aidossa, kanadalaisessa pubissa; Philthy McNastyssä. Liityin muiden seuraan vasta myöhemmin, koska klo 22:30 menin päivän toiseen työpaikkahaastatteluun. Kyseessä oli TAMS (The Alma Merchandise Service) haastattelu, joka on kahteen eri kampuksen kauppaan; käytettyjen kirjojen- ja 'Queen's krääsä' Tricolours-kauppaan. Haastattelijoina oli kaks nuorta jätkää, jotka oli ihan mukavia ja tilaisuus oli ehkä pikkasen rennompi kun mun eka haastattelu aiemmin päivällä. Pöydällä oli keltainen pelle-peruukki, Hawaii-style-hulakaulakoriste ja aurinkolasit, joista piti valita yksi ja myydä se pojille.. valitsin aurinkolasit ja yritin nopeasti improvisoida vuosisadan myyntipuheen. Tilanne meni yllättävän hyvin, ottaen huomioon, että en ole mikään mielikuvituksen ja sponttaanisuuden jättiläinen!
Viimeinen kysymys oli, että "mikä on mielestäsi tuote, jota meidän pitäisi jommassa kummassa kaupassa myydä, jota emme vielä myy?" -O ou.. olen kyllä käynyt kaupoissa, mutta silti oli vaikea yrittää muistella, mitä kaikkea niissä jo on myynnissä. Sitten näin ne aikaisemmin jo mainitsemani aurinkolasit pöydällä ja heitin, että "juu, aurinkolasit, ehdottomasti.. Queen'sin sini-kelta-punaväriset aurinkolasit. Koska meillä on jo myynnissä Queen's sateenvarjoja, niin kesäksi pitäisi olla aurinkolasit!" Hahaha..

Uloslähtiessä päätin, että menen aikaisin kotiin, mutta kun olin Philthy'ssä vasta keskiyön aikaan, niin aikaisin ei ihan toiminut. Musiikki oli laidasta laitaan, tanssittiin jopa vanhan, kunnon Aqua hitin, Barbie Girlin tahtiin. :) Kotiinpäästyä ruvettiin naapurin kanssa vielä tekemään yö-snackseja; Thomas lämmitti bageleita ja laittoi väliin mitä ihmeellisimpiä juttuja, mm. Crabmeattia (ravun lihaa?) ja Philadelphia cream cheeseia ja toiseen Philadelphian kanssa vadelmahilloa. Nam! :)

Lyhyistä yöunista huolimatta selviydyin tänään klo 8:30 Espanjan kirjallisuuden tunnille. Jei!
Tunnin jälkeen jäin juttelemaan muutaman mun kurssikaverin kanssa. Oli kiva, kun lopulta nämä kaks tyttöä totesi, että "we should hang out sometimes.." Kiva, ehkä jopa tutustun täällä muihinkin opiskelijoihin kun vaan toisiin vaihtareihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti