10. lokakuuta 2008

torstai, missä rokka?

Tänään mulle selvis yks mielenkiintonen juttu, jota oon miettiny kurssien alusta lähtien..
meinaan mun Espanjan kirjallisuuden ja espanjan kääntämisen kursseilla on yksi sama mummo tai vanhahko rouva, jonka alkuperä on ollut iso kysymysmerkki. :) ja munhan on aina ihan pakko tietää ihmisten kansallisuus ja syntyperä!
Hän on aina aktiivisesti tunneilla mukana, ehkä joskus kulkee vähän hitaalla, mutta ikää on varmasti reilusti yli 60 vuotta -aurinko on tehnyt tepposensa..

Jostain syystä oon päätellyt, että hän vois olla Romaniasta tai Albaniasta, koska välillä espanjan väliin sujahtaa muutama italian sana 'porque'n sijasta 'perche' tai italialainen aksentti tulee läpi (mutta ei niin vahvasti, että vois olla italialainen). Tänään sitten kävelin espanjan mid term-välikokeesta ulos käytävälle, jossa hän oli napittamassa paitaansa ja pyys multa, nuorelta apua, kun peiliä ei ollut näkyvillä. Hän sanoi olevansa matkalla Synagogaan. Ahhaa.. siis juutalainen mummo. Sitten rohkaistuin ja kysyin suoraan, että 'where are you from?' Tähän mummo vastas, että 'from Syria'.
Wauu.. mun siniset silmät varmaan loisti super kirkkaina. Hän kertoi olevansa Aleppon kaupungista alunperin. Siihen jäi meijän keskustelu, mä lähdin kotiin ja mummo lähti painamaan Synagogaan.. ehkä vielä joku päivä saan selville lisää. ;)

Koe meni ihan hyvin. Meillä oli ensin n. 20 käännöslausetta englannista espanjaan. Viimeisintä en ymmärtäny edes englanniksi -kyseessä oli varmaan joku ihme sanonta, niin tuskin käänsin oikein espanjaksikaan. Se oli jotain tyyliin.. -they left/took off on their heels. Tarkoittaa luultavasti jotain, että 'lähtivät nopeasti'. Käänsin sen sitten sanasanalta espanjaksi, joka tuskin oli tarkoitus. Kakkososa koostui pienestä tekstinpätkästä, joka piti kans kääntää eng-esp. Siinäkin muutama lause meni jo englanniksi vähän yli hilseen, mutta eiköhän se siitä. Koe on 15% koko kurssin arvosanasta, joten ei sillä paljon painoarvoa lopulta ole.

Tänään oon ollut vielä kipeämpi kun alkuvkosta, vaikka eilen luulin kuntoni edistyvän parempaan suuntaan. Finrexinit loppui jo ja nyt on ruvennut nokka vuotamaan.. päätä on jomottanut ja kuuma-/kylmäaaltoja on tullut koko päivän. Kunhan ei vaan kuume nousisi.. onneks huomenna alkaa vkonloppu, niin voin levätä.

Olisi ollut täydellinen syystorstai syödä hernekeittoa.

1 kommentti:

  1. Laitapa sun osoite sinne niin laitan sulle Finrexiniä postissa. :)

    VastaaPoista